Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tinie53 om 21:34
_
Tinie53 Online

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online

Door Annelies1 om 21:22
_
Annelies1 Online

Door Marc om 21:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



CHORBA (SOEP) UIT FES





Dit heb je nodig:

250 gram kalfspoulet;
2 wortelen;
2 meiknolletjes;
2 aardappels;
2 takjes selderij;
3 mooie trostomaten;
1 bosje platte peterselie;
1 ui;
1/2 marokkaans theeglas vermicelli;
1 eetlepel olie (zonnenbloem of olijf);
1 dessertlepel zout;
1/2 dessertlepel zwarte peper;
klein beetje saffraan.

Zo maak je het:

Snijd alle groenten behalve de tomaten in kleine stukjes.Doe het eveneens in blokjes gesneden kalfsvlees tesamen met de kleingesneden groenten, de fijngehakte peterselie en gesnipperde ui, het zout en de zwarte peper en de saffraan in een pan.Bedek het geheel met twee liter water en breng aan de kook.
Doop ondertussen de tomaten in wat kokend water zodat het vel loslaat. Trek het vel van de tomaten en prak ze fijn met een vork. Voeg toe aan de soep in de pan en roer alles door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken. Voeg er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de vermicelli aan toe. Zet het deksel schuin op de pan en kook verder tot de vermicelli zacht is. Meteen opdienen met grote stukken Marokkaans brood daarbij.



Geplaatst op 08 maart 2007 15:29 en 4634 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Goudsegerrit.1  
28 okt 2008 18:57
de marokaanse keuken is heerlijk en zeer uit gebreid.

Amber  
29 okt 2008 12:51
Nou en of, Goudse Gerrit.....kom nog eens langs op mijn weblog als je wilt.
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  01 sep 2010 14:43
Nou Amber, het was heerlijk en ik ga zeker nog meer recepten uitproberen!

Groetjes Sylvia