Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hehety om 12:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Basboussa (Vanille-Griesmeelgebak)


vanillebasboussa

Je hebt nodig:

1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);
1 pak griesmeel (500 gram);
4 eieren;
iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie;
iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;
2 zakjes vanillesuiker;
2 zakjes bakpoeder.

Voor de decoratie:
abrikozenjam of honing;
gemalen cocos of geroosterd amandelschaafsel.

Zo maak je het:

-Verwarm de oven voor op 175-190 graden C(gas 3-4);
-Olie, suiker en eieren mixen;
-voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe;
-Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel;
-alles goed doormixen;
-rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem;
-giet het deegmengsel in het bakblik;
-bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin;
-laat afkoelen en besmeer met in een pannetje warmgemaakte abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos of geroosterd amandelschaafsel;
-snijd de cake in ruiten of vierkantjes.

Plaats de ruitjes of vierkantjes in een mooi papieren vormpje en plaats die op een schaal.





Geplaatst op 08 maart 2007 15:42 en 13885 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
02 mrt 2008 17:50
Ik heb hem bijna een uur geleden in de oven gezet,lekker voor vanavond bij de koffie/thee.

Mamarus  
06 jun 2009 20:23
Hmmm deze vind ik ook lekker. Mijn zoontje heeft er jam op gesmeerd en zit lekker te smullen.
_





_
Amber  
07 jun 2009 14:21
Hallo Mamarus,
Leuk dat je de Basboussa hebt gemaakt...het is 1 van mijn absolute toppertjes.
Buiten dit weblog heb ik ook een site bij Smulweb.nl en daar was dit recept de nummer 1 bij banket in 2008!
Zo gemakkelijk te maken en zo overheerlijk, toch?
groetjes en een fijne zondag,
AMBER

Amber-fan  
21 jul 2010 17:18
Hoi Amber,

Heb een vraagje. Mijn oven en bakblik zijn vrij klein en dus halveer ik de hoeveelheid ingrediënten. Nu wordt de cake heel snel veel te bruin.
Moet ik de baktijd inkorten? Bak hem overigens niet te warm.

Groetjes,

Je grootste fan
_





_
Gast  18 okt 2010 16:37
het is niet zoet genoeg het is niet het zelfdezoals in marokko

Amber  
18 okt 2010 21:14
Als je het niet zoet genoeg vindt dan doe je er toch meer suiker in?
Ik vind dat ie zoet genoeg is; in de vanillevla zit zowiezo al veel suiker, daarnaast nog een groot glas vol suiker en dan ook nog de twee zakjes vanillesuiker.
Daarnaast besmeer je de basboussa ook npg met zoete jam of honing, dus......ik denk dat het vooral een kwestie van smaak is; ik vind deze precies goed.
Deze basboussa wordt niet in Marokko gemaakt; er is geen vanillevla te koop.
Ook bestaan er veel verschillende soorten basboussa die bijvoorbeeld gemaakt worden met yoghurt of gecondenseerde melk.
_





_
Amber  
18 okt 2010 21:28
Hallo Amber-fan,

Ik blijf het een leuke naam vinden, sorry.......

V.w.b. je basboussa:
misschien toch een beetje minder heet bakken en als de basboussa te snel te bruin wordt even afdekken met alu-folie.
groetjes,
AMBER

Gast  28 nov 2010 14:45
Ik ga het vandaag maken!!ziet er echt heel lekker uit!!!!

_





_
Gast  30 dec 2010 15:00
hoe komt het dat het zo dik is en niet als een cake is het valt erg zwaar op je maag het smaakt niet als cake en vind het ook niet lekker smaken verschilen

Amber  
31 dec 2010 00:12
Het is ook géén cake; het is een basboussa, een van origine Egyptisch recept, meestal gemaakt met yoghurt.
Het is grof van structuur door de griesmeel en vrij vochtig.
Dat is hoe basboussa hoort te smaken en ja, wat dat betreft is het een kwestie van smaak.
De meeste mensen vinden het heerlijk, vooral deze versie met vanillevla.
_





_
Gast  01 feb 2011 21:37
Deze cake heb ik laatst ook gemaakt. Ik noem het een cake want zo ziet hij eruit. Ik noem alles wat van een geroerd deeg wordt gemaakt cake.

Het recept is genoeg voor een heel bakblik, ik dacht nog 'hoe krijgen we dat op, we zijn maar met 4 personen'. Maar binnen 3 dagen was er niets meer van over! Een heerlijk, lekker makkelijk luktaltijd recept.




Amber  
02 feb 2011 21:00
Bedankt voor je reactie.......tja, ik vind het zelf ook wel een cake want het wordt toch gemaakt van een beslag......ik reageerde hierboven op de reactie vóór mijn reactie van iemand die het géén cake vond en het te zwaar op de maag vond liggen.
Ik zelf vind het daarentegen één van de heerlijkste en makkelijkste baksels die er zijn; hij mislukt nooit en inderdaad......hij eet zo lekker weg

groetjes,
AMBER
_





_
Fatima66  
05 mei 2011 17:18
hallo amber

* hoeveel ml (of gram) is een longdrinkglas ongeveer?
* en moet je het mengsel lang en goed mixen of is het genoeg dat je het gewoon met je handen doet?

Dank je wel amber

Amber  
05 mei 2011 21:53
Een longdrinkglas is ongeveer 250 ml.
Ik zou het niet mengen met je handen want het wordt een vrij vloeibaar beslag.........
Gewoon lekker met de handmixer...

groetjes,
AMBER
_





_
Fatima66  
10 mei 2011 12:47
ik heb het zonet gemaakt maar bij mij is die helemaal opengebarsten van boven. heb ik misschien te veel bakpoeder gebruikt voor mijn te kleine bakblik? (heb ook maar 2 zakjes gebruikt zoals hierboven aangegeven hoor maar toch...)
kun jij me helpen?

dank je wel

Amber  
11 mei 2011 14:36
Misschien heb je de oven te heet gezet.
Het kan ook zijn dat jouw bakblik idd. te klein was; ik maak 'm zélf altijd in een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag; een vrij grote vorm dus.
Twee zakjes bakpoeder is wel goed, dus daar ligt het niet aan.
De recepten die ik opgeef moet je ook wel afstemmen op jouw oven; die kunnen soms nog wel van elkaar verschillen.
Zet de oven dan ook liever op iets minder heet dan té heet....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  16 sep 2011 20:47
ik ga hem ook maken !denk wel dat het lekker is en met yoghurt kan ie ook . voor Amber wat een mooie kleur blauwe eyeshadow is dat .

Amber  
16 sep 2011 22:33
Hahaha, bedankt voor het compliment voor de oogschaduw, maar dat is niet mijn échte oog......
Ik zou in dit recept de vanillevla niet vervangen door yoghurt, want dan krijg je iets héél anders; wél staat er ook op dit weblog een basboussarecept waarin gebruik wordt gemaakt van yoghurt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  21 apr 2012 13:55
Hallo ik had 1 kilo bakpoeder ingepropt en dus alles ook 4voudigd alleen tijdens het koken ontplofte die, wat moet ik nu doen? snik snik
PS:Hsoun jemesh

Gast  21 apr 2012 13:56
Hey, Amber

overheerlijk recept, alleen Gast boven mij, Gedraag je niet als een kind
_





_
Amber  
23 apr 2012 14:01
1 (!!) zakje bakpoeder is meer dan genoeg; geen kilo dus......
Gewoon het recept goed volgen en dan kan het niet mislukken.