Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Bloemkoolgaletten


bloemkoolgaletten

Bloemkool is zo'n beetje de meest gegeten groente in Nederland maar wist je dat je er zoveel meer mee kan doen?
Neem bijvoorbeeld eens deze lekkere bloemkoolgaletten; heel smakelijk om die te serveren bij een vleesgerecht...

Dit heb je nodig:

Ongeveer 500 gram bloemkool;
2 blaadjes laurier (om mee te koken met de bloemkool);
100 gram bloem;
10 cl. melk;
3 eieren;
zout naar smaak;
(zwarte-)peper naar smaak;
een handje fijngehakte platte peterselie;
1 fijngehakte ui;
geraspte jong belegen kaas.

Zo maak je het:

Kook de in roosjes verdeelde bloemkool gaar in water met zout en de 2 laurierblaadjes.

Giet de bloemkool af, laat goed uitlekken en afkoelen en prak de bloemkool dan met een vork of met de hand.

Klop de eieren los in een kom en vermeng met de melk en de bloem.

Voeg er de geprakte bloemkool, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte ui, de geraspte kaas en peper en zout naar smaak aan toe.
Vermeng alles goed.

Verhit olie in een koekenpan en schep per galette 2 eetlepels van het mengsel in de hete olie of gebruik een bakring.
Laat de galetten aan beide kanten zachtjes bruin en krokant bakken.

Laat goed uitlekken op keukenpapier.





Geplaatst op 12 januari 2010 16:49 en 6771 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
MHDE.1  
12 jan 2010 17:10
Dit print ik dus uit !
Lijkt me zo waanzinnig lekker.
Bedankt voor het recept.

Gr Marianne

Amber  
12 jan 2010 17:48
Hallo Marianne,
Bedankt voor je reactie en ik wens je succes bij het maken van deze lekkere bloemkoolgaletten.
groetjes,
AMBER
_





_
Amber-fan  
26 jan 2010 17:10
Hoi Amber!

Nou, dit is dus echt bloemkool-anders!! Heerlijk zeg. Ga het nog veel vaker maken. We hebben zitten smullen. Echt apart!

Groetjes,

Je trouwe fan

Amber  
26 jan 2010 22:46
Ben blij dat het je heeft gesmaakt.........wat vind jij tyouwens van de nieuwe lay-out van dit weblog?

groetjes,
AMBER

_





_
Amber-fan  
16 feb 2010 17:20
Hoi Amber!

Toppie je nieuwe website. Wel even wennen, maar toch vertrouwd en lekker modern. Zie iedere keer weer uit naar nieuwe recepten. Ga alsjeblieft door hiermee!

Groetjes en een prettige avond,

Je trouwe fan

Amber  
16 feb 2010 18:40
Doorgaan is natuurlijk buiten kijf.....
Maar het ligt niet aan mij hoor dat mijn weblog zo "modern" overkomt; het zijn de beheerders van 50plus die alles hebben gemoderniseerd.
De recepten plaats ik natuurlijk en dat zal ik voorlopig nog wel blijven doen.....

groetjes en fijne avond,
AMBER
_





_
Gast  26 sep 2012 21:25
Beste Amber ik bewonder jouw gerechten deze zal ik zeker ook eens proberen. soleil

Amber  
27 sep 2012 15:11
Hallo soleil,

Veel plezier daarbij!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  08 feb 2014 11:24
jammie