Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Sinaasappel-rijstdessert met pistachenootjes


sinaasappelrijstdessert met pistachenootjes

Heerlijk dessert met de zachte smaak van rijst gecombineerd met de frissigheid van de sinaasappeltopping.......

Dit heb je nodig:

1 glas ronde rijst (arboro);
1 glas suiker;
1 liter volle melk;
2 eetlepels oranjebloesemwater;
1 mespuntje Arabische gom.

Voor de sinaasappelcrème:

40 cl. sinaasappelsap;
1 eetlepel maïzena;
suiker naar smaak ( ligt er aan hoe zuur het sinaasappelsap is of hoe zoet je zelf lekker vindt);
1 eetlepel oranjebloesemwater.

Voor de versiering:
gepelde en ongezouten pistachenootjes.



Zo maak je het:

Breng één glas water aan de kook en kook daarin de rijst langzaam gaar met het deksel op de pan totdat al het water door de rijst is geabsorbeerd.

Breng de melk in een andere pan aan de kook en roer daar de met de Arabische gom vermengde suiker en het oranjebloesemwate doorheen.
Voeg er de gekookte rijst aan toe en roer alles goed door elkaar.
Laat alles 30-40 minuten heel zachtjes en af en toe roerend koken.
Giet het rijstdessert in coupes of schaaltjes (voor 3/4) en laat geheel afkoelen.
Zet in de koelkast.

Maak dan de sinaasappelcrème:
Doe het sinaasappelsap in een pannetje en vermeng de maïzena met het nog koude sinaasappelsap en voeg er zoveel suiker aan toe als je lekker vindt.
Breng alles al roerend langzaam aan de kook.
Laat het zachtjes koken totdat het mengsel dik begint te worden.
Haal van het vuur af en giet de sinaasappelcrème op het rijstdessert in de schaaltjes.

Laat opnieuw helemaal afkoelen en versier het dessert met de grof gehakte pistachenootjes.







Geplaatst op 12 januari 2010 17:36 en 6891 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Salmeh  
25 mrt 2011 19:15
waar haal je de arabische gom? ik kan het niet vinden bij ons in de arabische winkeltjes...

Amber  
26 mrt 2011 12:11
Oh, ik schreef bij jouw "prikbordbericht" de vraag of je al op mijn weblog was geweest; ja dus.....
Van harte welkom.

Arabische gom is meestal onder de naam "meska" verkrijgbaar bij de Marokkaanse slager.
Ik koop het zelf in Marokko.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  26 mrt 2011 16:44
dank je....wij hebben helaas geen marokkaanse slagerij in de buurt, maar ik zal eens bij de moskee kijken hier..daar verkopen ze ook van alles...ik mag ook graag arabisch koken,maar dan is het bij mij meer op Egypte gericht...maar jouw recepten zijn echt super...

Groetjes Salmeh

Amber  
26 mrt 2011 17:20
Oké Salmeh, veel succes bij je zoektocht naar de Arabische gom.
De recepten op dit weblog zijn niet alleen Marokkaans hoor, maar veel ervan zijn afkomstig uit andere landen in de Arabische wereld.

Bedankt ook voor je compliment v.w.b. mijn recepten,

groetjes,
AMBER
_