Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



AMBERS ERWTENSOEP


Ambers erwtensoep

Op het forum vroeg Fleur mij of ik ook wel eens erwtensoep maakte en mijn antwoord was; jazeker, maar dan natuurlijk wél zonder varkensvlees.
Daarna plaatste ik mijn persoonlijke erwtensoeprecept onder mijn reactie maar het is ook leuk om het even hier te plaatsen op mijn eigen receptenweblog.

Dit heb je nodig:

400 gram spliterwten;
300-400 gram sucadelapjes of kalfsvlees (met bot);
2 flinke preien;
500 gram knolselderij;
halve bos bladselderij;
1 verkruimeld laurierblaadje;
4 runderbouillonblokjes;
flink wat zwarte peper;
2 liter water.

Zo maak je het:

Spoel de spliterwten af in een vergiet onder de kraan.
Doe ze in een soeppan en voeg daar de in kleine blokjes gesneden vlees (en evt. het bot) aan toe.
Verkruimel er de bouillonblokjes in en voeg de verkruimelde laurier en 2 liter water toe.
Deksel op de pan, breng aan de kook en laat dan ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
Schil de preien, was ze en snijd ze in plakjes.
Snijd de knolselderij in plakken, schil die, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de bladselderij fijn.
Voeg de gesneden groenten toe aan de soep in de pan.
Doe er 3/4 van de gehakte selderij bij.
Laat zolang zachtjes koken totdat alles mooi gaar is.
Snijd de runderrookworst in dunne plakjes en warm ze mee in de soep.
Maak de soep af met de rest van de gehakte bladselderij en zwarte peper naar smaak.

Dien op in mooie soepkommen en geef er stokbrood of Marokkaans brood bij.

EET SMAKELIJK






Geplaatst op 10 februari 2010 14:27 en 9273 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benneke  
10 feb 2010 16:27
Ziet er goed uit Amber. Zelf maak ik het nog steeds met hamschijven. Wat ik bij jouw recept mis is de winterpeen. Daarentegen, gooi ik er weer weinig peper in.

Een groet van Benneke

Amber  
10 feb 2010 22:45
Tja, ik denk dat de "originele" erwtensoep wel wortelen nodig heeft maar daar ben ik niet altijd zo dol op.
Ik vind ze dan ook niet nodig in mijn soepje.
Ik gebruik aardig wat peper omdat ik wel houd van een soep met een beetje "pit", .

groetjes,
AMBER
_





_
Baronesse.1  
18 jan 2011 18:38
Waar haal je runder rookworst vandaan? Ik ken wel die runderrookworst van de Unox maar die is volgens mij niet halal??


Amber  
18 jan 2011 21:18
Hallo Baronesse,

Nee, de Unox runderrookworst is niet halal, maar dat maakt voor mij persoonlijk niets uit.
Ik gebruik deze worst wél; ik ben niet zo heel streng in de leer en voor mij hoeft vlees/worst niet persé halal te zijn.
Ik eet geen varkensvlees, maar de rest eet ik wel.
Je kunt echter ook blikjes runder en/of kippenworstjes kopen die halal zijn.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 okt 2012 09:50
amber ik word de chef van mijn leve bedankt

Gast  22 okt 2012 09:54
de laatste berigt was van douae sorie
_