Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 21:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door hehety om 21:39
_
Hehety Online

Door SiebevanderBij om 21:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door talitha om 21:38
_
Talitha Online

Door marwit om 21:36
_
Marwit Online

Door SiebevanderBij om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tinie53 om 21:34
_
Tinie53 Online

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online





_

Andere artikelen



Extra dikke pancakes


extra dikke pancakes

Vind je niet dat ze er overheerlijk uitzien?
Van die superdikke pancakes, te bestrooien met dik poedersuiker, een mengsel van gesmolten roomboter met warme honing of lekkere dikke stroop?

Dit heb je nodig:

250 gram bloem;
1 eetlepel bakpoeder;
1 zakje vanillesuiker;
70 ml. zonnenbloemolie;
150 ml volle melk;
1 mespuntje zout;
3 eieren;
50-70 gram suiker.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder, het mespuntje zout, de vanillesuiker en de suiker.

Giet de olie er bij en breek de drie eieren één voor één en al roerend boven het mengsel.
Voeg er de melk bij en roer alles goed door totdat je een glad beslag krijgt zonder klontjes.

Je kunt evt. ook alles goed mixen in een blender.

Bedek de kom met beslag met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.

Vet een pannenkoekenpan in (of een gewone koekenpan met anti-aanbaklaag) en schep daar 1/2 pollepel of drie eetlepels beslag per pancake in.
Laat de pancake langzaam bakken (zeker niet te hard want de pancakes worden dan te snel bruin zonder dat ze van binnen gaar worden).
Draai de pancake om als de bovenkant droog is met gaatjes en laat nog een paar seconden zachtjes bakken.
Maak de rest van de pancakes op dezelfde manier.

Bestrooi de warme pancakes met dik poedersuiker of besprenkel met een warm mengsel van gesmolten boter met honing.







Geplaatst op 26 februari 2010 02:14 en 9680 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Grejo  
26 feb 2010 17:38
Ziet er heerlijk uit, maar ik zie mijn suiker hierdoor ook stijgen!
Goed weekend, groet Grejo.

Amber  
26 feb 2010 21:23
Tja, míjn suiker ook maar ééns in de zoveel tijd moet dit toch kunnen nietwaar?
Daarnaast kan je zélf de suiker minderen in dit recept en bijvoorbeeld in plaats daarvan zoetstof mengen door het beslag.

groetjes,
AMBER
_





_
Jalis  
09 mrt 2010 16:14
Zo bakte mijn Opoe ook pannekoeken maar ik denk geen vanille suiker was er in die tijd denk ik nog niet en of anders te duur, ik weet nog wel dat ze altijd eenden eieren gebruikte, die hadden ze genoeg en brachten minder op als kippe eieren van daar. Als ik dit zo schrijf dan denk je wat is dat lang geleden ik denk zo'n 67 a 68 jaar.
Je hebt een mooie weblog. groeten jalis
( je weet wel van dat schip met kleine gaatjes) (trap er niet weer in)

Amber  
09 mrt 2010 22:29
Hallo Jalis,

Ja, je hebt gelijk; pannenkoeken brengen altijd oude herinneringen naar boven van de kindertijd; dat heb ik nou ook.
Daarom bak ik ook graag verschillende soorten pannenkoeken; deze zijn dan extra dik en nogal zoet maar je kunt ze natuurlijk ook bakken zónder suiker en/of vanillesuiker, gewoon naar je eigen smaak.
Of gewoon die ouderwetse, nogal dunne pannenkoeken van bloem, melk, mespuntje zout en eieren. Heerlijk.......
Mijn moeder bakte altijd aardappelpannenkoeken voor mij; daar was ik echt gék op.
Dank je heel hartelijk voor je complimenten v.w.b. mijn weblog.

groetjes en welterusten voor straks,
AMBER
_





_
Gast  20 sep 2010 23:33
Ik heb dit recept van men schoonzus gekregen, en ik maak ze klaar met aarbeienjam of abrikozenjam en bovenop strooi ik er coco's op.
En ik moet zeggen ze zijn overheerlijk, je krijgt er nooit genoeg
Heb ze onlangs met l3ied gemaakt binne het half uur waren ze op

Amber  
22 sep 2010 13:55
Lekker hè?
Ja, je kunt ze maken met wát je maar wilt; dit is een basisrecept en verder kan je er gewoon zoveel mee variëren als je maar wilt.

groetjes,
AMBER
_





_
Fatima66  
10 mei 2011 09:59
hallo amber

ik vond de pancakes er heerlijk uitzien en wou ze dus ook uitproberen.
helaas is het resultaat niet dezelfde als de foto hierboven. mijn pancakes waren nl. niet zo dik. Ze waren iets dikker als pannekoeken maar lang niet dik genoeg om het "extra dikke pancakes" te noemen.
Weet jij misschien hoe dit komt en wat ik er aan kan doen?
Meer beslag doen zou je zeggen maar dat heb ik gedaan. Ipv 1/2 pollepel deed ik een volle pollepel maar dik waren ze niet.
maar ze waren wel lekker!

Amber  
11 mei 2011 14:45
Heb je er wel genoeg bakpoeder in gedaan? (één eetlepel) Door het bakpoeder zwellen de pancakes namelijk op zodat ze lekker dik worden.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 dec 2011 22:31
Heb deze ook vaak gemaakt, ze zijn heerlijk!!

Bedankt xxx

Gast  17 dec 2011 10:10
hee amber kan je ook halfvolle melk gebruikt i.p.v volle groetjes aatika
_





_
Amber  
21 dec 2011 14:26
Probeer het eens, zou ik zeggen; lijkt me wel een stuk minder lekker.

groetjes,
AMBER

Gast  13 sep 2016 13:33
Super lekker
_