Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door luciaT. om 12:51
_
LuciaT. Online

Door annaseb om 12:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mellina om 12:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 12:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online





_

Andere artikelen



Nutellabeignets


Nutellabeignets

Heerlijk luchtig en gevuld met een klein lepeltje Nutella of, als je dat lekkerder vindt, een lepeltje dikke confiture naar keuze.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 20 stuks):

Voor het deeg:
500 gram bloem;
1 zakje gedroogde gist of 30 gram verse gist;
2 eieren;
60 gram roomboter;
70 gram suiker;
1-1,5 dl. lauwe melk;
mespuntje zout.

Nutella of confiture voor de vulling.
olie om te bakken;
poedersuiker.

Zo maak je het:

Alle ingrediënten moeten lauw of minstens op kamertemperatuur zijn zodat het deeg goed kan rijzen.

Meng alle droge ingrediënten voor het deeg en voeg beetje bij beetje de 2 eieren en de lauwwarme melk toe en de roomboter in kleine klontjes.
Kneed het deeg goed door elkaar, bedek de kom deeg met een schone doek of met plasticfolie en laat 1 1/2 uur rijzen.

Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het deeg dun uit.
Steek met een rond vormpje of met een glas rondjes uit het deeg.
Leg op de helft van de rondjes een lepeltje Nutella of confiture, bevochtig de randjes met wat water of melk en dek elk rondje af met een tweede rondje.
Druk de randen van de deegrondjes goed tegen elkaar.

Bedek de rondjes met een schone doek en laat nog dertig minuten à 1 uur rijzen.

Verhit olie en bak de beignets daarin 2-3 minuten aan elke zijde,
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze dan met poedersuiker.





Geplaatst op 01 maart 2010 12:11 en 14315 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Josje55  
01 mrt 2010 13:44
Hallo Amber dat klinkt allemaal heel lekker, lijkt wel wat weg te hebben van onze berlinerbollen. In welke olie bak je ze want dat maakt voor de smaak vaak wel wat uit. Groetjes Josje

Amber  
01 mrt 2010 19:45
Je hebt gelijk Josjep; ze hebben wel iets weg van Berlinerbollen, maar zoals je ziet vind je dit soort baksel ook binnen andere culturen......
Het beste kan je deze bakken in olie met een vrij neutrale smaak, zoals b.v. zonnenbloemolie; die vind ik het lekkerst over het algemeen.

groetjes,
AMBER
_





_
Josje55  
01 mrt 2010 20:06
Ja daar worden die Berlinerbollen ook in gebakken, ik ga ze een keertje maken en dan laat ik je weten of het lekker was, bedankt voor je leuke recept.

Gast  30 aug 2010 22:36
hi amber,

k heb ze uitgeprobeerd alleen bij mij gingen ze uit elkaar toen ik ze in de olie ging bakken.

hoe kan dit en is dat ooit bij jou gebeurd?

liefs, esmee
_





_
Gast  05 jan 2011 20:36
Haha lkkr hoor hmmm maar ik heb geen flauw idee hoe het van binnen eruit komt te zien johh,,maaruhhh lkkr hoor amber :grin:

Gast  10 aug 2011 21:01
wanneer voeg je de eieren toe??? samen met de melk en boter?
_





_
Gast  18 aug 2011 11:17
die van mij zijn plat gebleven, ze zijn in de olie niet gestegen. Het zou prettig zijn Amber als je in je recept zet of de deeg waterig is of hard. Want bij mij was hij eerst waterig. Toen kon ik er natuurlijk geen vormpjes uit krijgen na anderhalf uur rijzen. Toen heb ik er meel bij gedaan en weer laten rijzen maar toen ging hij niet meer rijzen! toen ik er eindelijk vormpjes uit kon maken en kon bakken bleven ze plat....

Dus Amber, kun je me vertellen hoe het deeg eruit moet komen te zien nadat je deze gemaakt hebt?

Groetjes Siham

Gast  13 aug 2012 23:30
hallo

wat is nutella boter of wat anders
_





_
Amber  
14 aug 2012 17:24
Nutella is hazelnoot/chocoladepasta....

Gast  03 mei 2013 22:57
ik heb ze vandaag gemaakt, gevuld met Zwitserse room en stukjes aardbeien, en poeder suiker, erg lekker!!en zag er ook erg feestelijk uit!!!

dank je wel voor het recept!!!

gr Sam
_





_
Gast  21 sep 2013 13:06
Hoi amber ik heb een vraagje in dit recept staat dat je 3 eieren moet gebruiken maar in je uitleg maar 2 dus wat is nu het juiste ?

Amber  
21 sep 2013 13:26
Het moeten idd. 2 eieren zijn; sorry, typfoutje; heb het inmiddels aangepast.

Voor één van de vorige schrijfsters; het dient een deeg te worden, geen beslag, dus deeg dat je goed kunt uitrollen zodat je er rondjes uit kunt steken.
Nauwkeurig de opgegeven ingrediënten gebruiken die staan vermeld in het recept en ook het deeg goed laten rijzen.
_





_
Gast  27 dec 2013 17:42
Omgg mijn tante gaat het nu maken!!

Amber  
27 dec 2013 21:05
Eerst even goed het recept lezen; daar staat in:

""Meng alle droge ingrediënten voor het deeg en voeg beetje bij beetje de 2 eieren en de lauwwarme melk toe en de roomboter in kleine klontjes.""

Makkelijk toch?
_





_
Gast  02 feb 2014 08:14
hoe dun moet je de deeg uitrollen om rondjes uit te kunnen steken? :grin:

Amber  
02 feb 2014 12:26
Dun uitrollen.....
_





_
Gast  26 apr 2014 10:17
Hai!

Ga nu dit recept maken, alleen ben ik beetje in de war mbt de hoeveelheid melk die ik moet toevoegen . Goed en nauwkeurig de ingrediënten toevoegen schreef je naar een ander, maar hoeveel melk dan? 100 of 150ml is toch vrij groot verschil?

Groetjes Sanne

Amber  
26 apr 2014 12:05
Je moet idd. een beetje handig zijn met deeg (b.v. met brooddeeg); je moet voelen of het deeg de juiste compactheid heeft, zeg maar zo'n beetje als zacht brooddeeg.
Het is dus een kwestie van gevoel en het soort bloem dat je gebruikt om te weten hoeveel melk je moet toevoegen; beetje bij beetje dus en als jij vindt dat het deeg zacht en soepel genoeg is, dan stoppen met melk toevoegen.
_





_
Gast  26 apr 2014 12:29
Lees t nu ben de rondjes maken 😉
Kleine man van mij is de pasta aant uitlepelen haha

Gast  26 apr 2014 12:34
Hoe Lambik ze het best dichtmaken? Je schrijft goed aanduwen, weet niet of ik te veel doe als ik ze op elkaar duw dan oppak enrond om helemaal aanduw? Zodat ik geen rand meer zie? Of isgewoon op elkaar leggen en 1kant duwen voldoende?
_





_
Amber  
26 apr 2014 12:46
Je moet de randjes van de rondjes goed vastdrukken, net zoals je zou doen bijvoorbeeld als je bladerdeegbroodjes maakt.Je kunt de randjes evt. met een vork wat vaster aandrukken.
Niet vergeten de randjes vochtig te maken met water of wat melk; zo blijft het beter plakken en loopt de vulling er niet uit.
Nogmaals;de beignets steeds goed laten rijzen op een warme plek.

Gast  26 apr 2014 17:10
Moest weg en daardoor stonden ze de tweede keer ongeveer 3u onder de doek. Ze plakten een beetje maar zelfs een paar die wat lekte zijn priiiima gebakken!!! Niet allen zijn even rond, maar ze smaken iig top!
_





_
Amber  
26 apr 2014 17:52
Gelukkig maar....nog een paar keer maken en dan zijn ze perfect! :grin:

Gast  16 mrt 2015 18:08
het zijn hele lekkere broodjes en makkelijk te maken
_