Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Acsis om 17:26
_
Acsis Online

Door dagmar57 om 17:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door aaltje om 17:21
_
Aaltje Online

Door fiederelsje om 17:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Catharina70 om 17:20
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door theDon om 17:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 17:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door theDon om 17:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van ossenstaart met uien en kikkererwten


Tajine van ossenstaart met uien en kikkererwten

Ossenstaart kennen we van de soep maar ook in een tajine is ossenstaart verrukkelijk....
Dit recept wordt bereid in een snelkookpan, maar je kunt het ook bereiden in een gewone kookpan of een tajine; het moet dan natuurlijk wél langer stoven....

Dit heb je nodig:

1 kilo ossen- of kalfsstaart;
400 gram kikkererwten (1 nacht weken in water);
2 uien;
1-2 tenen knoflook;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1 kaneelstokje;
1 koffielepel kurkumapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel gemalen komijn;
1/2 koffielepel peper;
4 eetlepels zonnenbloem/olijf-olie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit in een snelkookpan de olie en braad daar de in stukken gesneden ossenstaart in aan.
Voeg de gehakte uien en de geperste tenen knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg er de specerijen, de fijngehakte verse koriander en platte peterselie en zout naar smaak aan toe en laat alles nog 5 minuten al omscheppend fruiten.

Laat de geweekte kikkererwten uitlekken en voeg toe.
Schep alles goed door elkaar.

Voeg water toe tot alles nét onder staat, doe het deksel op de snelkookpan en laat ongeveer 45 minuten koken.

Controleer dan of het ossenstaartvlees zacht is (het vlees komt van de botjes af) en de kikkererwten gaar zijn.

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de uien, kikkerwten en saus er over en omheen.
Giet er evt, nog een klein scheutje olijfolie overheen en bestrooit met wat fijngehakte peterselie.

Dien kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 13 maart 2010 22:32 en 8760 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  14 aug 2013 22:06
Dag Amber,

Heb jij toevallig geen recepten of ideeën waarbij schapenstaart wordt bereid? Kreeg dit mee van een Marokkaanse slagerij en heb totaal geen idee wat ik ermee kan aanvangen. Kan dit bvb in dit recept verwerkt worden? groetjes


Amber  
15 aug 2013 11:06
Hallo,

Ik heb zelf nog nooit schapenstaart klaargemaakt maar ik zou niet weten waarom je dat ook niet in dit recept kunt gebruiken.....lijkt me ook heel lekker :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
15 aug 2013 11:08
n.b.Een schapenstaart is natuurlijk niet zo lang als een kalfs-of ossenstaart, dus je moet het even zelf uitdokteren..... :grin: