Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 10:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:32
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:29
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:29
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met pruimen gebakken amandelen en sesam


Kiptajine met pruimen gebakken amandelen en sesam

Een heerlijke Marokkaanse kiptajine met de zoete "touch" van gecaramelliseerde pruimen en versierd met gebakken goudbruine knapperige amandelen en geroosterd sesamzaad....

Dit heb je nodig:

1 grote (boeren)kip of 4 haantjes;
2 fijngehakte uien;
4 geperste tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkumapoeder;
1/4 of 1/2 afgestreken koffielepel kaneelpoeder;
een paar draadjes saffraan (naar keuze);
water (ongeveer 1/2-3/4 liter);
Olie.

Voor de gedroogde pruimen:
500 gram ontpitte gedroogde pruimen;
3 eetlepels suiker;
1 flinke eetlepel roomboter;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 dl. water.

Voor de garnering:
1 kommetje witte amandelen, bruin gebakken in wat hete olie;
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Verhit (zonnenbloem-)olie in een pan en braad daar de kip (of de haantjes) om en om in een paar minuten in aan.
Voeg de gehakte uien, de geperste knoflook, de specerijen, zout en peper naar smaak aan toe.
Roer alles goed om en laat een paar minuten al omscheppend meebraden totdat de uien een kleurtje krijgen.
Voeg er dan water aan toe totdat alles nog nét niet onder staat.

Breng weer aan de kook en zet het deksel op de pan.
Laat ongeveer 35-45 minuten zachtjes koken.
De kip moet gaar en zacht zijn en de bouillon ingekookt tot een dikke geurige saus.

Zet, terwijl de kip kookt, een pannetje op het gas en doe daar de roomboter, de pruimen, de suiker, de kaneelpoeder
en het water in; roer alles goed om en breng aan de kook.
Laat zachtjes en al roerend koken totdat het water met de boter, suiker en kaneel is ingekookt tot een siroop.

Je kunt, als je dat wilt, meteen de pruimen en de siroop toevoegen aan de kip in de pan, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip op een mooie schaal te scheppen, de saus ervan er over- en omheen gieten en de pruimen daar dan overheen verdelen en versieren met de gebakken amandelen.
Strooi er tot slot de geroosterde sesamzaadjes overheen.

Gloeiendheet opdienen met daarbij lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 15 maart 2010 11:22 en 12170 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 mrt 2011 18:28
Hoi Amber, Ik heb vrijdag een tajine gekocht, volgens beschrijving pan moest 3-5 uur in het water voor 1e keer gebruik, ik heb pan ruim 7 in water gehouden, daarna goed afdrogen en pan op vuur gezet, binnen half uur was het knap, grote scheur in pan, dus ik balen. Na nog een x goed de beschrijving door genomen te hebben, was het na zoveel uur in water gelegen te hebben goed laten drogen, ik heb tajine alleen goed afgedroogd. Hoe lang moet pan dan eerst drogen voor je m kan gebruiken? Ik hoop dat jij het weet, want ik wil zo graag met tajine koken, maar dit vond ik niet echt grappig.
groetjes Corine

Amber  
05 mrt 2011 20:42
Hallo Corine,

Goh, wat naar dat het met jouw tajine niet helemaal ging zoals je verwachtte.
Welke beschrijving bedoel je die je hebt gevolgd?
Heb je gekeken op dit weblog bij de categorie "informatie" en dan bij het artikel "Wat moet ik doen voordat ik een tajine voor de eerste keer gebruik?"
hier dus:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=55878&Wat-moet-ik-doen-voordat-ik-een-tajine-voor-de-eerste-keer-gebruik
In jouw verhaal mis ik het insmeren van de tajine met olie en het verhitten van de lege tajine in de oven.
Lees het artikel even als je wilt.
Ik wens je veel succes bij het in gebruik nemen van de evt. nieuwe tajine.
Heb je nog meer vragen, stel ze dan gerust.
groetjes,
AMBER


_





_
Gast  06 mrt 2011 12:45
hoi amber,
Ik weet nu wat ik niet goed gedaan heb.
1. ik heb tajine op het gas stel gezet, zonder vlamverdeler, en het insmeren met olie.
maar ik ga weer een nieuwe halen, en hopen dat het nu wel goed gaat, want ik zie zoveel heerlijke recepten op jou site, dat ik wil ze dan ook maken.
De harrissa is super goed gelukt en het is heerlijk.
heel erg bedankt en een fijne dag. groetjes corine :grin:

Amber  
06 mrt 2011 22:30
Hallo Corine,

Ik hoop echt dat je meer succes zult hebben met de nieuwe tajine en fijn dat de harissa lekker was.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  12 feb 2013 13:50
Hoi Amber ook dit recept heb ik gemaakt heel duidelijk gemakkelijk.
ik heb er 2 tegelijk gemaakt 1 in de pan en 1 in de tajine ze konden er net niet allebei in de tajine duurt wel wat langer. zelf heb ik wel kosba (koreander) toegevoegd maar is natuurlijk naar eigen smaak. met jou recepten word koken voor mijn man nog makkelijker
groetjes natascha

Tip: voor de mensen die het niet weten als je amandelen met schil hebt
doe ze eerst in wat warm water verwarmen dan gaat de schil er makkelijker af daarna in een drupje olie roosteren.

Amber  
12 feb 2013 15:28
Hallo Natascha,

Fijn dat deze kiptajine jullie goed heeft gesmaakt; ja, met een beetje kasbour smaakt het ook lekker.
Dit is een vrij oud recept dat ik een paar jaar geleden plaatste en natuurlijk pas ik mijn recepten al kokend af en toe aan naar smaak.
Elk recept op dit weblog is natuurlijk maar een richtlijn; je kunt er weglaten of toevoegen wat je zelf lekker vindt en dat doe jij......
Helemaal goed.

groetjes,
AMBER

_





_
Gast  23 feb 2014 20:37
Een heerlijk recept. Is heel goed gelukt.