Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Ceffa




Couscousdessert geparfumeerd met kaneel en amandelen

Ingrediënten:
1 kg medium korrels couscous,
1/2 liter ijskoud water,
5 cl zonnebloemolie,
125 gr roomboter,
1/2 el kaneelpoeder,
5 el suiker,
1 kopje grofgehakte geroosterde amandelen,
poedersuiker en kaneel voor de garnering .

Hulpmiddelen: stoompan of couscouspan

Voorbereiding:
Doe de couscous in een grote schaal, besprenkel het met water vermengd met de olie en maak de korrels met beide handen los. De couscous moet vochtig zijn, maar niet kletsnat.

Bereidingswijze:
Doe de couscous over in de stoompan. Stort, zodra de stoom door de couscous heenkomt, de couscous in een grote schaal en besprenkel de couscous met het koude water en werk de korrels los. Laat even rusten en stoom opnieuw. Stort de couscous in de grote schaal en werk er de boter, kaneel en suiker doorheen. Druk de couscous goed aan in een pyramidevorm, bijvoorbeeld het deksel van een tagine en stort de "pudding" voorzichtig op een schaal door de schaal er omgekeerd op te leggen en alles dan om te keren. Bestuif rijkelijk met poedersuiker en vorm met het kaneelpoeder daarna lijntjes of een mooi dessin.

Maal de geroosterde (of gebakken) amandelen grof en strooi die over de top.

n.b. Vind je het te veel werk om de couscous te stomen op de traditionelemanier, gebruik dan snel-klaar couscous.




Geplaatst op 12 maart 2007 12:48 en 4503 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 jan 2012 15:02
ziet er lekker uit ik probeer het