Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Visbeignets


Visbeignets

Heerlijk, gezond en gemakkelijk te maken.....

Dit heb je nodig:

250 gram visfilets (kabeljauw, koolvis e.d.);
100 gram rijst;
1 kleine in stukken gesneden ui;
2 eieren;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels bloem;
zout, peper, gemalen komijn en safraan naar smaak;
olie om te bakken.

Zo maak je het:

Laat de rijst 2 minuten blancheren in heet water en laat dan goed
uitlekken in een zeef.

Snijd de visfilets in stukken en doe ze in een keukenmachine.
Voeg er de uitgelekte rijst en de ui aan toe en maal fijn.
Doe het mengsel in een kom en vermeng dat goed met de eieren,
de specerijen, de gehakte peterselie en de bloem.

Verhit de olie in een pan en schep er bergjes van het vismengsel in.
Laat de beignets rondom goudbruin bakken.
Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Meteen opdienen.





Geplaatst op 26 augustus 2010 19:43 en 7174 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hera  
26 aug 2010 20:36
Ziet er weer goed uit Amber.
Ik werd verrast door mijn lieve Marokkaanse buurvrouw, ik kreeg voor ieder een kom soep ( zij vertelde dat dit vaak tijdens de ramadan wordt gegeten), een soort mie-pannenkoekje ( althans zo zag het eruit) met hardgekookte eieren en een schaaltje koekjes en een schaaltje dadels/vijgen
Lekker!!!!!
Tussendoor doet zij dat wel eens en ik ben altijd zeer benieuwd, vindt het allemaal heerlijk!

Hollandse pot breng ik haar maar niet, maar geef kranten/tijdschriften etc. ;-)


Benenalie  
26 aug 2010 22:23
MMMM....lijkt me heerlijk Amber!
Ik ben dol op vis en.....buitenlandse gerechten!!
Ga dit zeker met de kleinkinderen eten
_





_
MHDE.1  
26 aug 2010 22:56
Lijkt me héérlijk ! :grin:
ga ik zeker eens proberen.
Dank je wel GR Marianne

Gast  16 sep 2010 19:54
Dat ziet er lekker uit, moet je de rijst dus niet eerst koken? Ik ga het zeker van de week eens proberen. Eerst maar als lunch gerechtje met de kinderen want pap en mam lusten het zeker wel!
Ik vind je site overigens heel erg leuk! Mijn marokaanse vriending brengt ons ook altijd allerlei lekkere hapjes en als je dan vraagt hoe ze die maakt... Ach, een beetje van dit en dat.. Ze weet alles precies, maar meet niets af! Dan probeer ik het thuis en mislukt het omdat ik niet precies meer weet hoeveel van de ingredienten ik moet gebruiken... Fijn dat het internet er is!
Groetjes uit drenthe, mama lieveheersbeestje.
_





_
Gast  08 dec 2011 08:15
"laat de rijhst 2 minuten blancheren" staat er in uw recept
bedoelt u gekookte rijst?

Amber  
09 dec 2011 22:48
Niet helemaal koken; wel 2 minuten laten blancheren in water dat nét aan de kook is en dan goed laten uitlekken.

_





_
Gast  16 feb 2012 14:34
Hallo, die visfilet, moet dat rauw zijn?

groetjes

en super site!

Amber  
17 feb 2012 14:35
Ja hoor, gewoon rauwe vis; die wordt vanzelf gaar als je de beignets gaat bakken.
Bedankt ook voor je compliment.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  09 feb 2013 22:50
Blijft de rijst niet hard?

Amber  
10 feb 2013 14:36
Nee...
_