Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 10:25
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jannie1944 om 10:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 10:24
_
Redone Online

Door Jonna om 10:24
_
Jonna Online

Door jannie1944 om 10:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ad2 om 10:24
_
Ad2 Online

Door Charissa46 om 10:23
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsgehaktballetjes met pruimen


Lamsgehaktballetjes met pruimen

Een balletje gehakt gaat er altijd in maar deze lamsgehaktballetjes zijn wel erg lekker en weer eens iets anders omdat het gehakt vermengd wordt met fijngehakte pruimen.
Proberen?

Dit heb je nodig:

500 gram lamsgehakt (bij voorkeur van de schouder);
12 mooie gedroogde pruimen, ontpit en fijngehakt;
2 sjalotjes, fijngehakt;
1 teen knoflook, fijngehakt;
een paar takjes fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil;
1/2 theelepeltje paprikapoeder;
1/2 theelepeltje zwarte peper;
zout naar smaak;
1 losgeklopt ei;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Doe het gehakt, de fijngehakte pruimen, de fijngehakte ui en knoflook, de fijngehakte platte peterselie, de geraspte sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het paprikapoeder en de zwarte peper, het zout en 1 eetlepel olijfolie in een kom en vermeng alles goed.
Dek de kom af en zet minstens 30 minuten (maar het liefst 8 uur) in de koelkast.

Bevochtig je handen en maak kleine balletjes van het gehaktmengsel.

Verhit een eetlepel olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en braad de balletjes om en om goudbruin en gaar.

Leg de balletjes op een mooie schaal en dien op met daarbij couscous en Griekse yoghurt of lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 30 september 2010 21:50 en 3701 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
13 okt 2010 21:17
Ik zou zeggen......ga je gang...... :grin:

groetjes,
AMBER