Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Lamsgehaktballetjes met pruimen


Lamsgehaktballetjes met pruimen

Een balletje gehakt gaat er altijd in maar deze lamsgehaktballetjes zijn wel erg lekker en weer eens iets anders omdat het gehakt vermengd wordt met fijngehakte pruimen.
Proberen?

Dit heb je nodig:

500 gram lamsgehakt (bij voorkeur van de schouder);
12 mooie gedroogde pruimen, ontpit en fijngehakt;
2 sjalotjes, fijngehakt;
1 teen knoflook, fijngehakt;
een paar takjes fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil;
1/2 theelepeltje paprikapoeder;
1/2 theelepeltje zwarte peper;
zout naar smaak;
1 losgeklopt ei;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Doe het gehakt, de fijngehakte pruimen, de fijngehakte ui en knoflook, de fijngehakte platte peterselie, de geraspte sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het paprikapoeder en de zwarte peper, het zout en 1 eetlepel olijfolie in een kom en vermeng alles goed.
Dek de kom af en zet minstens 30 minuten (maar het liefst 8 uur) in de koelkast.

Bevochtig je handen en maak kleine balletjes van het gehaktmengsel.

Verhit een eetlepel olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en braad de balletjes om en om goudbruin en gaar.

Leg de balletjes op een mooie schaal en dien op met daarbij couscous en Griekse yoghurt of lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 30 september 2010 21:50 en 3835 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
13 okt 2010 21:17
Ik zou zeggen......ga je gang...... :grin:

groetjes,
AMBER