Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Turkse gevulde paprikas


Turkse gevulde paparikas

Gevulde paprikas op Turkse wijze (Dolmasi) ; vegetarisch kleurrijk en erg lekker......

Dit heb je nodig:

4 niet al te grote rode paprikas;
2 tomaten of 2 dessertlepeltjes tomatenpuree;
1 ui;
4 tenen knoflook;
200 gram rijst;
50 gram rozijnen;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel verse fijngehakte dille;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1/2 dessertlepel suiker;
1/4 dessertlepel peper;
zout naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Was de paprikas, snijd de kapjes er af en verwijder de witte delen en pitjes.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin al omscheppend de fijngehakte ui en knoflook.
Voeg er de gepelde en fijngehakte tomaten (of de tomatenpuree), de fijngehakte platte peterselie en dille, het kaneelpoeder, de suiker en de peper en zout naar smaak toe.
Voeg er de rauwe ongekookte rijst aan toe en schep alles goed door elkaar.
Begiet het geheel met een klein glas water en laat dat absorberen.
Giet er dan zoveel water bij dat het net zo hoog staat als de rijst en laat koken tot de rijst gaar is maar nog stevig.
Schep er dan de rozijnen doorheen en laat afkoelen.

Vul de paprikas met behulp van een eetlepel met de vulling.
Zet ze in een ovenschaal en vul die schaal tot de helft van de paprikas met water.
Giet een scheutje olijfolie in het water doe er twee hele tenen knoflook bij.
Laat de gevulde paprikas ongeveer 20-30 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 200 graden.





Geplaatst op 12 oktober 2010 20:35 en 8166 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benenalie  
12 okt 2010 22:46
Hallo Amber

Je recepten nodigen allemaal
wel uit om het te gaan maken! :grin: :grin:

Succes met je recepten schrijven :grin: :grin: :grin: :grin:

Amber  
13 okt 2010 17:41
Xandra en Benenalie;
Allebei zeer bedankt voor jullie lieve reacties,

groetjes,
AMBER
_





_
Gradapaulina  
16 nov 2010 19:16
hallo amber,
ik heb deze recept meegenomen,ik ga hem van de week maken .
dank je wel gr grada

Amber  
16 nov 2010 22:57
Graag gedaan Grada; veel plezier met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  24 jul 2011 13:18
heerlijk hoor al die recepten en niet zo moeilijk, bedankt

Amber  
26 jul 2011 12:36
Is ook mijn bedoeling; recepten moeten niet zo moeilijk zijn anders heb je geen zin om de gerechten te maken, vind ik.

Veel succes met dit recept,

groetjes,
AMBER
_