Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 14:42
_
Hannekevanveen Online

Door Jonna om 14:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karin1963 om 14:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Jonna om 14:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Jonna om 14:35
_
Jonna Online

Door Annelies1 om 14:34
_
Annelies1 Online





_

Andere artikelen



Kiptajine uit Essaouira


Kiptajine uit Essaouira

Een heerlijke tajine volgens een recept uit de Marokkaanse vissersplaats Essaouira aan de Atlantische Oceaan......

Dit heb je nodig:

4 kippenbouten;
10 eieren;
1 gesnipperde ui;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
2 tenen knoflook, fijngeperst;
1 dessertlepel fijngehakte ingelegde citroen (of meer naar smaak);
1 kaneelstokje;
1 dessertlepel Ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel, Marokkaanse winkel);
1/2-1 dessertlepel gemberpoeder;
1/2-1 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflook in aan.
Voeg de in tweeën gesneden kippenbouten, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte ingelegde citroen, de specerijen en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.

Braad alles al omscheppend aan en giet er een groot glas water bij (zoveel dat de inhoud van de pan tot de helft onder staat).
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het gas laag.
Laat ongeveer 30-40 minuten koken.
Roer af en toe door. Voeg wat water toe wanneer dat nodig is.

Klop in een kom de eieren los met een beetje zout.

Giet de geklopte eieren over de kip en bouillon (de bouillon moet enigszins ingekookt zijn).
Zet het gas laag en laat nog 10 minuten zachtjes koken totdat de eieren gestold zijn.

Schep alles in een tajine of op een mooie schaal en dien op met diverse salades en Marokkaans brood.





Geplaatst op 28 november 2010 18:39 en 12915 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 jan 2011 17:52
Lekkerste gerecht ooit! Bedankt voor het plaatsen, ik heb het geprobeerd en het was heeeeeerlijk!

Amber  
03 jan 2011 18:37
Mooi zo! Ben blij dat je het lekker vond. :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 mrt 2013 14:50
Wil het recept gaan proberen maar de ingelegde citroen heb je in zoet zuur en gezouten in potje is dit de juiste en welke van de twee heb ik dan nodig


Amber  
15 mrt 2013 15:05
Ingelegde Marokkaanse citroenen zijn er volgens mij alleen in een zoutoplossing.
Succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_