Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door HansvanDeventer om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Shyne om 10:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van kwartels met vijgen en rozijnen


Tajine van kwartels met vijgen en rozijnen

Een lekkere hartig/zoete tajine van kwartels met vruchten; misschien een ideetje voor de feestdagen?
Bij mijn Marokkaanse slagerij zijn ze nu volop te koop....

Dit heb je nodig:

8 schoongemaakte kwartels;
3 uien;
1/2 bosje verse koriander;
2 laurierblaadjes;
5 eetlepels zonnenbloemolie;
30 gram roomboter;
2 tenen knoflook;
20 gedroogde vijgen;
5 eetlepels vloeibare honing;
100 gram rozijnen;
een specerijenmengsel van:
2 dessertlepels kurkuma;
2 dessertlepels gemberpoeder;
1/2 pakje saffraanpoeder;
1 dessertlepel kaneelpoeder;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de uien fijn.
Pers de tenen knoflook.
Was en hak de verse koriander fijn.
Verhit de zonnenbloemolie samen met de roomboter
in een kookpan.
Braad de kwartels er in aan samen met de uien en de geperste knoflook.
Voeg de specerijen, peper en zout naar smaak, de laurierblaadjes en de fijngehakte koriander toe en roer alles goed door elkaar.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
Giet er 8 dl water bij, roer door elkaar, breng weer aan de kook en zet dan het gas laag,
Laat de kwartels zachtjes koken totdat ze bijna gaar zijn
Voeg er dan de honing, de vijgen en de rozijnen aan toe.
Roer door elkaar en laat nog 15 minuten zachtjes verder koken.
Schep de kwartels in een tajine of op een mooie schaal en
schep de vijgen en de rozijnen er samen met de ingekookte saus er over- en omheen.

Dien op met daarbij Marokkaans brood en lekkere salades.





Geplaatst op 12 december 2010 00:14 en 8441 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jeannest  
16 dec 2010 18:51
Wat laat je ons toch altijd smullen maar ik maak het wel met kip .

Een goed jaar ook voor jou met plezier en het belangrijkste gezondheid . Grt Jeanne

Amber  
16 dec 2010 21:05
Hallo Jeannest,

Natuurlijk zou je dit gerecht ook met kip kunnen maken, waarom niet?
Bij mijn Marokkaanse slager liggen juist van die lekkere verse kwartels in de vitrine dus vandaar het recept.

Ik wens jou en de jouwen ook hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2011.

groetjes,
AMBER
_





_
Schipper52.1  
28 dec 2010 08:44
Ik heb even je recept gebruikt en het was heerlijk... Fijne feestdagen voor jou en familie.

Amber  
28 dec 2010 14:31
Hallo Schipper52,

Fijn dat het smaakte.
Bedankt voor je beste wensen.
Ik wens jou en je familie ook het allerbeste voor 2011.

groetjes,
AMBER
_





_
Amida  
31 dec 2010 22:07
Wat ik me nu afvraag Amber is: wordt het geheel niet erg zoet door de combinatie van vijgen; rozijnen en honing?

Hans

Amber  
01 jan 2011 00:35
Ja Amida, dat is wel zo, maar dat is juist de charme van dit gerecht en het echt Marokkaanse er aan; nogal Marokkaanse schotels staan bekend om hun combinatie van hartig/pikant met zoet.
Je kunt, als je vindt dat de ingrediënten e.e.a. té zoet maken, er zelf aanpassingen in aanbrengen, dus b.v. minder honing en/of minder rozijnen, maar zoals het recept hier vermeld staat is het het origineel.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 aug 2011 03:38
Was super lekker! of was het omdat ik nu alales lekekr vind tijdens de ramdaan?

tnx voor de recept

karim

Amber  
15 aug 2011 12:50
Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar fijn dat je het lekker vond in elk geval. :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  31 jan 2012 16:13
hoi,

wat zijn kwartels bedoel je daar de kip mee?

liefs yasmin!

Amber  
01 feb 2012 14:15
Kwartels zijn vogeltjes, nét als bijvoorbeeld duiven en kippen.
Ze leggen ook hele kleine eitjes die vaak hardgekookt worden gebruikt als een leuke versiering op gerechten.
In plaats van kwartels kan je dus in dit recept ook gewoon kip gebruiken.....
_





_
Gast  11 apr 2012 10:38
Er liggen 8 heerlijke mollige kwarteltjes te wachten in de koelkast!!
Vanmiddag gaan ze de tagine in!
Hmmmm, paar salades erbij en smullen vanavond!! :grin:


Gast  08 jul 2012 19:40
Goed recept!! Dankjewel!

Heb het gegeten met couscous en zonder vijgen want die had ik niet in huis.

Maar heerlijk hoor!

Grtjs
MD
_





_
Gast  22 aug 2012 20:58
beste Amber,

vandaag ben ik met jouw gerecht gaan stoeien. ik heb er kip bij gebruikt ipv kwartels. wat een heerlijk gerecht!!!! ook mijn man met zijn gast heeft er enorm van genoten! dank je wel hiervoor.

groetjes
fatima uit oosterhout (nb)

Amber  
23 aug 2012 13:29
Graag gedaan Fatima!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 mei 2013 16:32
Dag Amber,

Ik heb dit recept (voor de eerste keer!) gebruikt op een etentje bij mij thuis en wat een succes!!! Ik krijg nu nog te horen dat het enorm heeft gesmaakt :-)
Als ik binnenkort weer bezoek ontvang dan zal ik nog eens in uw website neuzen.
Ik vind het geweldig dat je alles heel duidelijk en stap voor stap uitlegt.

Vele groetjes vanuit Brussel

Amber  
15 mei 2013 22:53
Hallo laatste "Gast" uit Brussel,

Leuk om te lezen dat het recept jullie goed is bevallen en dat het dus een succes was en voor herhaling vatbaar.
Kijk gerust nog eens rond op dit weblog; je vindt er meer dan 300 recepten,dus keus genoeg.
Ik probeer elk recept altijd zo duidelijk als mogelijk uit te leggen en regelmatig nieuwe recepten toe te voegen.
Veel kookplezier gewenst.
groetjes,
AMBER
_