Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Rijst met groenten en kip uit de oven


rijst uit de oven

Smakelijk rijstgerecht dat je kunt gebruiken als bijgerecht maar ook als hoofdgerecht.

Dit heb je nodig:

1 kom rijst (neem een soepkom);
1 halve kom diepvriesdoperwtjes;
1/2 rode of gele paprika;
1 ui;
1 eetlepel roomboter;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
250 gram kipfilet;
3 kommen kokend water;
1 kippenbouillonblokje;
zout, peper, paprika en kurkuma naar smaak.

Zo maak je het:

Laat eerst de rijst 30 minuten weken in koud water.
Warm de oven voor op 200 graden.

Doe in een kom de in kleine stukjes gesneden rode of gele paprika,de doperwtjes, de zeer fijngehakte ui, de fijngehakte platte peterselie,de in kleine stukjes gesneden kipfilet, de specerijen en zout en peper naar smaak.

Laat de geweekte rijst goed uitlekken en voeg bij de overige ingrediënten in de kom.
Voeg de roomboter in kleine stukjes gesneden toe.
Alles goed omscheppen en vermengen.

Doe het rijstmengsel in een ovenschaal.
Los het kippenbouillonblokje op in het kokende water en giet dat over de rijst heen.
Bedek de schaal met aluminiumfolie.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven.
Laat het gerecht 45 minuten tot 1 uur gaar worden in de oven.
Controleer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

Dien heet op.
Eet smakelijk!





Geplaatst op 07 januari 2011 17:29 en 10983 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  20 nov 2011 23:53
Bedank voor deze maaltijd alleen even kijken hoe ik het allemaal moet doen heb de helen dag in de keuken gestaan met meer van je recepte kan je mij een tip geven hoe ik het moet doen groedjes jolande

Amber  
24 nov 2011 23:30
Tja...hoe je het moet doen staat precies in het recept. Stap voor stap het recept volgen dus...

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 jun 2013 10:06
Wat een smakelijk en makkelijk recept. Leuk, rijst uit de oven.

Gast  31 mei 2014 20:07
hoeveel ml water heb ik nodig voor de boullion een kan ik groente gebruiken danku
_





_
Amber  
31 mei 2014 21:16
Er staat in het recept dat je 3 (soep)-kommetjes water nodig hebt: als groente gebruik je doperwten, paprika en ui maar als je er andere groenten in wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook naar eigen keuze en smaak.