Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online

Door jocowi om 00:15
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Zelfgemaakte gekookte kippenworst


zelfgemaakte kippenworst

Dit is een kippenworst die je zelf heel gemakkelijk kunt maken.
Gewoon een kwestie van alle ingrediënten met elkaar vermalen, inrollen in plasticfolie en in de oven koken au bain marie (in een bak water).

Dit heb je nodig:

300 gram kippenvlees;
100 gram fijn griesmeel;
3 puntjes "la vache qui rit" of "kiri"(Franse smeerkaas)
3 eieren;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander en platte peterselie;
1 kippenbouillonblokje;
6 cl, zonnenbloemolie;
3 tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1/2 dessertlepel harissa (Noord-afrikaanse sambal);
paprikapoeder en "ras el hanout"(Marokkaans specerijenmengsel, zie de link onder aan het recept) naar smaak.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal alles met elkaar totdat je een homogeen mengsel krijgt.

Vet een lang vel plastic huishoudfolie in met wat olie en leg het kippenmengsel in het midden daarvan.
Rol het kippenmengsel zodanig op dat er een worst ontstaat en knoop de uiteinden van die worst goed dicht zodat er niets van de vulling ontsnappen kan.
Verpak de worst dan ook nog in aluminiumfolie en maak ook dat weer goed dicht.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de worst in een ovenschaal of braadslede en giet er zoveel water in totdat de worst voor 3/4 onder water staat.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten koken.

Controleer af en toe of de worst stevig begint aan te voelen.

Laat de worst als hij gaar is goed afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Lekker op brood of als hapje tussendoor.




in plastic en alufolie


Artikel links


Geplaatst op 07 januari 2011 18:36 en 15683 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 mrt 2011 20:17
hoi amber
even een vraagje, zou ik kipgehakt kunnen gebruiken voor dit recept
en het kippenvlees moet er rauw in toch?!?
mijn complimenten voor je site, ziet er erg goed uit


Amber  
06 mrt 2011 22:35
Ja hoor, je kunt gerust kippengehakt gebruiken.....het moet er idd. rauw in worden verwerkt.
Dank je hartelijk voor je compliment.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 mei 2011 12:38
Hallo,


Het lijkt me erg lekker om te maken alleen heb Ik heb even een vraagje ... verbrand de plasticfolie niet in de oven ik bedoel kan dat wel en gaat het niet smelten? komen er dan ook geen schadelijke stoffen vrij?

Groetjes, mayssa

Amber  
13 mei 2011 13:45
Zoals je kunt lezen wordt de worst óók nog eens goed ingepakt in aluminiumfolie en dan wordt de worst in een ovenschaal met water gelegd.
Het plastic waarin de worst is gerold komt met niets heets in aanraking, behalve dat de goed ingepakte worst aan de kook komt in het hete water.
Zo wordt de worst langzaam gaar....

_





_
Gast  25 jun 2011 15:24
Hallo Amber,
Allereerst mijn complimenten voor je site! Geweldig! Bedankt!
Moet je koud water in de ovenschaal doen? of lauw/warm?

Gast  29 jun 2011 11:16
hoi

leuke site
is dat echt lekker
en kanje dat ook gewoon in de winkel kopen :grin:

_





_
Amber  
05 jul 2011 12:46
Je kunt de schaal gewoon vullen met koud water.......
Deze zelfgemaakte worst kan je volgens mij niet in de winkel kopen.

groetjes,
AMBER

Gast  24 aug 2011 10:55
Hoy Amber,
Worst gemaakt en zeer lekker, heb tarwegriesmeel genomen kan dit ook met rijstgriesmeel?Vondt ze tamelijk geel gekleurd kan dit ook met minder eieren bv. 1 ei.
Doe zo verder met uw site, t'is de moeite .
William
_





_
Amber  
24 aug 2011 11:00
Hallo William,

Ja, of het ook zo lekker wordt op de manier die jij suggereerde, weet ik niet.
Probeer het eens uit, zou ik zeggen, en schrijf het resultaat hieronder op als je wilt.

groetjes,
AMBER

Gast  02 dec 2011 22:48
hoi amber,

even een vraagje hoeveel is 6 cl zonnenbloemolie

Groetjes layna
_





_
Amber  
03 dec 2011 21:50
6 cl. is iets meer dan 1/2 deciliter oftewel een klein scheutje......

Gast  29 dec 2011 23:52
hoi amber
wat bedoel je met drie 'puntjes' la vache qui rit? bedoel je 3 stuks?
_





_
Amber  
31 dec 2011 14:59
Inderdaad; la Vache qui rit smeerkaas zit in een doosje met allemaal puntjes smeerkaas; dus ja, drie stuks.

Gast  16 apr 2012 16:27
Hoi,

Ik heb deze vandaag gemaakt, met wat aanpassingen van mezelf. Heb er een vegetarische variant van gemaakt, en gestoomd in de couscouspan. Dat gaf ook een goed resultaat!
_





_
Gast  10 jun 2012 10:27
Hall Amber, Echt een groot compliment voor je site ga zo door zou ik zeggen. Ik heb de kippenworst gemaakt , echt lekker. Maar kan ik ook bijvoorbeeld rundergehakt nemen ipv kippenvlees.

groetjes mona

Amber  
10 jun 2012 17:50
Lijkt me niet,maar als je het wilt proberen.......Míj lijkt het niet zo lekker.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 jun 2012 08:58
Hi Amber,

Maakt het wat uit om het gerecht in een pan met water, op een kookplaat natuurlijk, klaar te maken?

Mvgr. Ida

Gast  13 jun 2012 09:05
Nog een vraag: bedoel je paprika of paprikapoeder?

Mvgr. Ida
_





_
Amber  
13 jun 2012 15:20
Antwoord op de laatste 2 vragen:

- ik denk dat het op het gas in een pan niet zo goed zal lukken; je moet dan de "worst" in een pan kokend water gaar koken.
Het komt dan té direct met hitte in aanraking.
Daarom denk ik dat het in de oven toch beter zal gaan.

- het moet paprikapoeder zijn; ik heb het inmiddels verbeterd in het recept.

Gast  20 jul 2012 18:15
salaam ramadan mubarak bedankt voor je mooie site ben er erg blij mee ik wil lekker dingen maken voor mijn manerstaan heelijke dingenop die makelijk te maken zijn ikzelf ben een nl vrouw mijn man is karokaan en ik ben helemaal gek van de marokaanse keuken ,ik zouzegen gazo door dan doe je een heleboel vrouwen een plesier nog maals bedankt allemaal een gezegend ramadan ,,groetjes van iman
_





_
Gast  08 nov 2012 21:26
Asalamo ailkoum amber,

allereerst prachtige heerlijke gerechten!! Ga zo door!! Ik heb de vanilievla cake met griesmeel uitgeprobeerd en zeer goed gelukt!! Nu heb ik de kippenworst uitgeprobeerd. Hij rook lekker toen bij de bereiding ervan. Alleen de kleur is mij tegen gevallen. Ik had een wat donker kleurtje verwacht aan de buitenkant. Kan ik in een pannetje met beetje olie en wat paprikapoeder ff aanbakken voor een kleurtje en krokant laagje?? Of verpest ik daarmee de worst?? Hoop snel van je te horen!!!

Umm Abdullah

Amber  
08 nov 2012 22:41
Bedankt voor je complimenten en fijn dat de vanillebasboussa goed is gelukt.
V.w.b. de kippenworst; tja,die hoort aan de buitenkant natuurlijk zo licht te zijn omdat de worst is gekookt; het is natuurlijk geen grillworst, maar wat mij betreft en als jij dat zelf lekkerder vindt dan kan je de worst misschien wat kruiden aan de buitenkant en om en om bakken of grillen.....

beslama,
AMBER
_





_
Gast  10 jul 2014 17:55
Beste Amber,
kan ik het zonder eieren en griesmeel maken want mijn kleinkind is allergie en kan geen ei.want betreft griesmeel is er een kans dat ze in fabriek, sporen van noten zijn.
graag hoor ik van je.


Amber  
11 jul 2014 10:09
Sorry, maar voor dit recept heb je echt het griesmeel en het ei erin nodig, want anders wordt het niet wat het moet zijn.
_





_
Gast  11 nov 2014 21:11
Lijkt mij lekker maar hoeveel paprikapoeder en ras el hanout gebruik je??


Amber  
13 nov 2014 14:17
In het recept schreef ik "naar smaak" dus nét zoveel als je zélf lekker vindt; een recept is een richtlijn voor hoe je iets kunt maken maar je moet er zelf weleen beetje mee "spelen"...... :grin:
_





_
Gast  20 jun 2015 19:48
echt een heerlijke gerecht Amber toppie!!👍

Gast  26 jan 2016 11:46
Hoi Amber, een vraagje over de griesmeel. We hebben verschillende griesmeel . Bedoel je de fijne griesmeel of de andere groetjes
_





_
Amber  
26 jan 2016 11:50
Ik bedoel de fijne griesmeel.

Gast  29 jan 2016 19:37
Bedankt Amber, ga het proberen.
_