Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 10:23
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jannie1944 om 10:23
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jarie om 10:23
_
Jarie Online

Door jannie1944 om 10:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Bert- om 10:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Lamstajine met abrikozen en eieren


lamstajine met abrikozen en eieren

Een heerlijke lamstajine met de fijne smaak van abrikozen en gedecoreerd met halve hardgekookte eieren.

Dit heb je nodig:

500-750 gram lamsvlees;
1 flinke ui;
20 gedroogde abrikozen;
2 afgestreken dessertlepels kaneelpoeder (één voor de tajine, één voor de abrikozen);
1 afgestreken dessertlepel gemberpoeder;
1 eetlepel honing;
2 afgestreken eetlepels suiker (één voor de tajine, één voor de abrikozen);
zout en peper naar smaak;
safraanpoeder of draadjes of kurkuma naar keuze;
zonnenbloemolie;
2 hardgekookte eieren;
een beetje geroosterde sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een kookpan en fruit de gehakte ui daar in aan.
Voeg er het in stukken gesneden lamsvlees aan toe en laat al omscheppend bruin worden.
Voeg de specerijen en zout en peper naar smaak toe en schep alles goed om.
Bedek alles met zoveel water dat het vlees nét onder staat,
Breng weer aan de kook, zet het gas laag en laat zachtjes koken totdat het vlees gaar en zacht is en de bouillon is ingekookt tot een dikke geurige saus.

Doe ondertussen de abrikozen in een pannetje, voeg er het kaneelpoeder, de suiker en de honing aan toe en wat water.
Breng aan de kook, zet laag en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken (confijten) en voeg dan alles bij het vlees in de pan.
Laat 5 minuten zachtjes meekoken.

Kook de eieren hard.

Schep het vlees op een mooie schaal, schep de abrikozen en de saus er over en omheen.

Versier met de halve hardgekookte eieren.
Bestrooi alles met het geroosterde sesamzaad.

Dien op met lekker Marokkaans brood of couscous.





Geplaatst op 24 januari 2011 22:42 en 7718 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Baronesse.1  
02 feb 2011 16:32
Ik krijg het water al in mijn mond! Morgen meteen naar de Turk bij mij op het plein en lamsvlees halen, verder heb ik alles in huis.
Welk stuk van het lam gebruik je? een stuk van de dij? of ander deel?
Beslama!


Amber  
02 feb 2011 21:07
Hallo Baronesse,
Ik gebruik meestal lamsbout of schenkel omdat ik van zo mager mogelijk vlees houd.
Ik heb dit ook al eens gemaakt met kalkoenvlees dat ik bij mijn Marokkaanse slager haal; dat is ook mooi mager.
Zelf moet je natuurlijk gewoon op je eigen smaak afgaan.
Veel succes met de bereiding van deze lekkere tajine....

beslama,
AMBER
_





_
Amber  
02 feb 2011 21:10
P.S.BARONESSE:

Heb je mijn laatste pb'tje nog gelezen?

Baronesse.1  
02 feb 2011 22:21
Lieve Amber,
Waar vindt ik een pb'tje? Dom hè?
_





_
Amber  
02 feb 2011 22:33
Lieve Baronesse,

Een pb'tje betekent: privéberichtje.
Je stuurde mij er vorige week ééntje en ik stuurde je een antwoord terug (over onze overeenkomsten, weet je nog wel?).
Je vind die dus op je profielpagina (linksboven op de homepagina op "IK"klikken) bij het kopje "privéberichten"(rechtsboven :grin:

groetjes,
AMBER

Baronesse.1  
05 feb 2011 23:23
Ik heb de lamstajine gemaakt. De geuren waren heerlijk! Vond het ook best lekker maar erg zoet. Toen ik het de tweede dag wilde opwarmen heb ik het aan laten branden, ZONDE!
_





_
Amber  
06 feb 2011 18:28
Hallo Baronesse,

Ja, het gerecht is wel erg zoet als je precies de hoeveelheden suiker en honing gebruikt die in het recept staan vermeld.
Wat ik ook altijd schrijf is dat een recept (welk recept dan ook) eigenlijk een richtlijn is waar je zélf aan kan toevoegen of weglaten wat je zelf wilt en naar je eigen smaak.
De Marokkaanse keuken staat bekend om gerechten waarin zoet en hartig gecombineerd worden.
Misschien de volgende keer iets minder suiker en/of honing gebruiken?
Jammer dat het de volgende dag is aangebrand.
Als je dit opwarmd in een pan kan je beter een klein beetje water toevoegen en regelmatig laten ronddraaien in de pan zodat alles gelijkmatig verwarmd.
Je kunt het ook in een magnetronschaal doen en in de magnetron verwarmen; doe ik ook vaak met restjes.

groetjes,
AMBER

Gast  09 okt 2011 22:08
Hallo Amber,

Ik heb vandaag een Tajine gekocht en wil deze ook gebruiken.
Hoe gaat dat met dit recept?
bedankt alvast en groetjes, Anneke
_





_
Amber  
10 okt 2011 10:31
Eerst de richtlijnen volgen voor het eerste gebruik van een tajine, zie het artikel bij de categorie "informatie" hier op mijn weblog:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=55878&Wat-moet-ik-doen-voordat-ik-een-tajine-voor-de-eerste-keer-gebruik

volg daarna gewoon het recept, maar dan in de tajine i.p.v. in een kookpan.
Wél iets minder water toevoegen.

groetjes,
AMBER

Gast  04 okt 2012 20:17
Heb ik vorige zondag voor het eerst gemaakt.
Mijn vrouw wat een liefhebster is van Lamstajine en schoondochter vonden het zelfs nog lekkerder dan in het restaurant waar ze dit gerecht wel eens gaan eten.
Groter compliment kan men natuurlijk niet krijgen.
Va mij gaan de complimenten natuurlijk naar u uit. Zonder dit recept had ik me niet kunnen uitleven.
Bedankt, zal zeker nog meer recepten gaan uit proberen.
_





_
Gast  07 mei 2013 17:37
Beste amber, dit lijkt me echt een heerlijk recept.....alleen hoelang stoof je het lamsvlees, ik stoóf het meestal ander half uur....maar dan is het nog een beetje. Taai..hoop dat je me kunt helpen groetjes

Amber  
07 mei 2013 19:28
Hallo Gast,

Tja,in het recept staat dat je het vlees moet stoven totdat het gaar is; dat betekent dat het vlees wel zo'n beetje uit elkaar moet vallen; ligt er ook helemaal aan welk deel van het lam je neemt; het éne is sneller gaar en zacht dan het andere.
Vraag het je slager eens......
_