Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door KEMPENAAR om 12:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 12:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annette49 om 12:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tess48 om 12:43
_
Tess48 Online

Door januitdelft om 12:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 12:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 12:39
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



TAJINE VAN SARDINEBALLETJES




Dit heb je nodig:

1 kilo sardientjes;
1 (Marokkaans) theeglas rijst;
1 (''''''''''''') theeglas tomatenpuree;
1 (''''''''''''') theeglas (olijf)olie;
1 ui;
3 teentjes knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1/2 dessertlepel paprikapoeder;
1/2 dessertlepel zout;
2 glazen water;
250 gram aardappelen;
2 trostomaten.

Zo maak je het:

Was de sardientjes, haal de koppen, ingewanden en ruggegraat er af en maal het visvlees in een keukenmachine.
Meng in een kom de olie, de gehakte knoflook, de tomatenpuree, de gehakte ui, de fijngehakte peterselie, de rijst, het zout, de peper en het paprikapoeder met elkaar.
Neem de helft van dat mengsel en vermeng dat met het gemalen visvlees en vorm daar kleine balletjes van.
Doe de rest van het mengsel in een tajine en plaats daar de sardineballetjes bovenop.Schik daar bovenop de in plakjes gesneden aardappelen en de in plakjes gesneden tomaten.Bedek het geheel met twee glazen water. Plaats het deksel op de tajine en breng aan de kook. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Dien heet op met grote stukken Marokkaans brood en diverse salades....




Geplaatst op 16 maart 2007 22:45 en 3488 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 okt 2012 19:30


Gast  02 okt 2012 19:31
heel lekker gerecht van sardines
_





_
Gast  28 dec 2012 00:41
Hey àmber,
Ik heb thuis geen Marokkaans theeglas maar zou dit recept graag willen uit proberen....hoeveel gaat er ong in zo'n glas?

Groetjes

Amber  
28 dec 2012 16:29
Een Marokkaans theeglas heeft ongeveer de grootte van een sapglas.....
Het hoeft niet allemaal zo precies...
_





_
Gast  30 dec 2012 11:28
Bedankt! :grin: