Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Aardappel/ui tortilla


aardappel/uientortilla

Natuurlijk is dit voornamelijk een Spaans gerecht, lekker als lunchgerechtje of voor tussendoor als snack.
Ook in Marokko wordt vaak tortilla gemaakt want het is een goedkoop en lekker gerechtje....


Dit heb je nodig:

6 eieren;
2 gehakte uien;
750 gram aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden of 1 zak voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarktkoeling;
25 cl olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Als je versgesneden aardappelschijfjes gebruikt:
Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan.
Doe er de aardappelschijfjes in, bestrooi ze met wat zout en bak ze al omscheppend.
Voeg er de gehakte ui aan toe en bak verder totdat alles bruin begint te worden en gaar is.
Schep de aardappelschijfjes en de gebakken ui uit de pan en laat uitlekken.
(ik gebruik zelf meestal een zak voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarktkoeling; ik leg de zak (met wat gaatjes er in geprikt) dan nog wel even 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand)

Klop de eieren los in een ruime kom.

Voeg daar de gekookte of gebakken aardappel/uimassa aan toe en peper en zout naar smaak en schep voorzichtig om.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Voeg het aardappel/ui/ei mengsel toe.
Laat zachtjes bakken totdat de bovenkant droger en de onderkant van de tortilla bruin wordt.
Leg een bord of een deksel op de tortilla en draai 'm om.
Laat nog een paar minuten zachtjes bakken totdat de tortilla helemaal gaar is en stevig aanvoelt.
Draai de tortilla, als dat nodig is, nóg een keer om.

Snijd de tortilla in punten en eet 'm heet, lauw of koud met daarbij een lekkere gemengde salade.


Je kunt er naar smaak ook wat fijngehakte peterselie en/of fijngehakte knoflook doorheen mengen.






Geplaatst op 18 maart 2011 18:15 en 9055 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benneke  
18 mrt 2011 18:25
Dat is inderdaad wel makkelijk Amber, zou ik zelfs nug kunnen maken :grin: , een groet van Benneke

Amber  
18 mrt 2011 18:42
Ja toch?

Groetjes (en een heel fijn weekend gewenst),
AMBER
_





_
Grejo  
18 mrt 2011 18:59
Zo ga ik hem ook eens maken! Lijkt me heerlijk Niet te lang in de keuken, dat is vooral in de zomer erg fijn.
Mooi weekend Grejo

Redone  
18 mrt 2011 20:09
Hoi Amber, dit lijkt me erg lekker, ga het zeker maken, of Benneke!! :grin: :grin: :grin:
_





_
Gerrie1942  
19 mrt 2011 00:09
Dat ziet er lekker uit!!.
lieve gr Gerrie.

Amber  
19 mrt 2011 15:32
Nét wat Grejo schrijft; lekker makkelijk en daarom uitermate geschikt om te maken op de zomerse dagen; niet te lang in de keuken en toch iets lekkers en gezonds in je maag.... :grin:

groetjes en allemaal een heel fijn weekend,
AMBER


_





_
Gast  07 aug 2011 14:09
hoeveel personen??


Amber  
07 aug 2011 14:14
Als je elk een kwart van de tortille eet, dan is het voor vier personen.
Eet je elk maar een klein puntje ervan, dan kan er met z'n tienen van eten; kortom; zelf even kijken.......

groetjes,
AMABER
_





_
Gast  15 jan 2012 22:30
kun je niet bij alles het materiaal doen dat je nod hebt plzz