Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van rundergehaktballetjes met rijst


Tajine van rundergehaktballetjes met rijst

Lekkere malse rundergehaktballetjes vermengd met rijst
verwerkt in een tajine......

Dit heb je nodig:

500 gram rundergehakt;
1 ei;
3 eetlepels ongekookte rijst;
1 dessertlepel zwarte peper;
zout naar smaak;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 mespuntje kaneelpoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma.

Voor de saus:
1 grote ui, fijngehakt;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel zwarte peper;
1 dessertlepel zout;
een paar draadjes saffraan;
1/2 dessertlepel kurkuma;
4 eetlepels zonnenbloemolie;
1 eetlepel roomboter;
500 ml. water.

Zo maak je het:

Verhit de olie en de roomboter in een kookpan en fruit daar in de gehakte ui, de gehakte koriander de specerijen en zout naar smaak.
Laat dat mengsel 2 minuten pruttelen, voeg het water toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Doe ondertussen het gehakt in een kom en vermeng dat met de rijst, het ei, het kaneelpoeder, de fijngehakte verse koriander, de kurkuma en het zout en de peper naar smaak.
Vorm kleine balletjes (zo groot of klein als je zelf wilt)van het mengsel en voeg ze toe aan de saus in de kookpan.
Laat ze ongeveer 15-20 minuten zachtjes stoven.
Vind je dat er te veel saus is, laat dat dan een beetje inkoken zonder het deksel op de pan.

Voeg op het laatst het sap van 1/2 citroen toe aan de saus.

Schep de gehaktballetjes met de saus op een mooie schaal of in een tajine (zie foto).
Versier met een decoratief gesneden citroen of met wat plakjes ingelegde citroen.

Dien op met daarbij bijvoorbeeld een aardappelsalade en vers Marokkaans brood.






Geplaatst op 28 mei 2011 00:01 en 7261 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 jul 2011 19:57
MMMMMmmmmm..... ga ik proberen klaar te maken!

Gast  24 jul 2011 13:02
ga ik proberen,bedankt.
_





_
Amber  
26 jul 2011 11:51
Veel succes en plezier daar bij!

groetjes,
AMBER

Amber  
26 jul 2011 12:13
Veel succes en plezier daar bij!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 aug 2011 12:34
prachtig weblog...gefeliciteerd :grin: ik kwam het toevallig tegen...ga zeker enkele recepten proberen...Mariana

Gast  29 aug 2011 11:46
Dank je wel ga ik zeker gebruiken :grin:
_





_
Gast  13 jun 2013 17:01
was echt lekker!!!


Amber  
13 jun 2013 19:20
Mooi zo! :grin:
_