Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online

Door WillemijnF om 15:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tongrolletjes met een vulling van amandel, olijven en arganolie


Tongrolletjes met een vulling van amandel, olijven en arganolie

Lang geleden dat ik een visrecept heb geplaatst; bij deze hoop ik dat te hebben goedgemaakt.......

Dit heb je nodig:

4 tongfilets (of schelvis, kabeljauw);
50 gram ontpitte zwarte olijven;
30 gram geroosterd amandelschaafsel (roosteren
in een koekenpan zonder vet);
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
6 eetlepels argan-olie (zie de link onder dit recept);
peper en zout naar smaak (pas op; de olijven zijn al
zout);
4 wortelen;
2 vastkokende aardappelen;
het sap van 1/2 citroen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vermeng in een kommetje het citroensap, 1 eetlepel
arganolie, een beetje zout en 1 á twee mespuntjes
peper.
Roer door elkaar en laat staan.

Schil en was de groenten en snijd ze in kleine
blokjes.
Doe de blokjes groenten in een pan met wat water met
een beetje zout en kook ze in 20 minuten gaar.
Laat de groenten dan goed uitlekken en vermeng met
de inhoud van het bewaarde kommetje (met citroen/
arganolie,etc.)

Doe de olijven, de geroosterde amandelen, de fijngehakte
koriander, 3 eetlepels arganolie en wat peper naar smaak
in een keukenmachine en laat draaien tot alles is vermengd
tot een pasta.

Verdeel de pasta met een lepeltje over de filets en rol
ze op.
Zet ze evt. vast met een houten prikkertje.
Leg de rolletjes in een ovenschaal en besprenkel ze
met de resterende 2 eetlepels arganolie.
Zet de filetrolletjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep op elk bord wat van de aangemaakte groenteblokjes
en snijd de visrolletjes evt. in plakken.
Leg de plakken vis op de groenten.
Versier met wat blaadjes verse koriander en wat geroosterd
amandelschaafsel.

N.B.

Kan je nu geen arganolie vinden bij jou in de buurt dan staat het je natuurlijk volkomen vrij om een ander soort olie te gebruiken (maar dan wél één met een lekker smaakje.......)




Artikel links


Geplaatst op 10 oktober 2011 15:38 en 3471 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Harry..1  
24 okt 2011 14:14
haha vis lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr hmm maar olijven? brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
mag het ook zonder o lijven hahahaa wat een heerlijke lijven maar o ..ik lust ze niet hahahaha jammer hé !
ziet er lekker uit...
zeg hoe laat kan ik aan komen ..dan doen we de olijfjes wel op jouw bordje hahahahaa :grin:
smakelijk.!!

Amber  
24 okt 2011 14:26
Nou, eerlijk gezegd ben ik ook niet zo heel erg gek op olijven, maar mijn gezinsleden weer wel, dus af en toe moet ik wel.
Als je ze in dit recept weglaat dan lijkt me dat niet zo'n probleem; wordt het allemaal wel net een beetje anders van smaak.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  18 nov 2011 11:46
Beste Amber,

Graag zou ik dit gerecht maken. Ben namelijk een vis-liefhebber. Maar helaas, bij mij in het dorp is geen arganolie te krijgen. Welke olie die bijvoorbeeld bij Albert Heijn te koop is beveel je aan?

Alvast dank voor je reactie!

Groetjes,

Evelien

Amber  
18 nov 2011 14:09
Hallo Evelien,

Ik denk dat je elke olie kunt gebruiken die jij zelf lekker vindt.
Arganolie heeft wel een erg specifieke smaak en die mis je dan wel in dit gerecht.
Arganolie is meestal on-line te koop (het is wel erg duur) en misschien is het ook te verkrijgen bij speciale natuurvoedingswinkeltjes.

groetjes,
AMBER
_