Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door januitdelft om 15:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:05
_
Januitdelft Online

Door marlie49 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:04
_
Catja44 Online

Door kapak63 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gegratineerde aubergines en paprika's


gegratineerde aubergines

Altijd lekker die gevulde en gegratineerde groenten....

Dit heb je nodig:

3 aubergines;
2 of 3 paprika's;
400 gram kalfs-rund[- of lamsgehakt;
2 kleine uien;
4 tomaten;
4 geperste teentjes knoflook;
1 ei;
1 eelepel tomatenpuree;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Blancheer de aubergines 10 minuten in kokend water met
wat zout.
Hol de aubergines uit met een lepel en prak het aubergine-
vlees fijn met een vork.

Hak de uien fijn en fruit ze in een scheut hete olijfolie.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden tomaat, de geperste
tenen knoflook, de platte peterselie, de kurmuma, de
paprika, peper en zout naar smaak aan toe.
Schep alles goed door elkaar en laat 10 minuten sudderen.

Vermeng het gehakt met het komijnpoeder, wat paprikapoeder
en peper en zout en voeg toe aan het mengsel in de pan
samen met de tomatenpuree.
Schep alles weer goed door elkaar en laat nog eens 10 minuten
sudderen.

Voeg het geprakte auberginevlees bij het mengsel in de pan
en dan het losgeklopte ei.
Goed door elkaar scheppen en nog 5 minuten laten sudderen.

Schep het mengsel in de uitgeholde aubergines en de gehal-
veerde (en van binnen schoongemaakte) paprika's en leg ze
op een bakplaat.

Laat de gevulde aubergines en paprika's lekker gratineren
(ongeveer 20 minuten) totdat ze gaar en goudbruin zijn.




gegratineerde paprika



Geplaatst op 26 oktober 2011 22:33 en 4137 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 dec 2011 17:20
moetje de paprika ook blancheren of niet?

mvg
fairouz

Amber  
09 dec 2011 22:46
Nee

_





_
Gast  15 nov 2013 21:11
Ik heb de aubergines geblancheerd maar ze waren toch niet zo gaar.en bij sommige recepten op andere sites worden die aubergines niet eens gekookt ze worden alleen gevuld en dan in de oven. Misschien Eem domme vraag maar worden die dan niet gegeten alleen de vulling zeg maar? Gr.

Amber  
16 nov 2013 13:23
Het is wél de bedoeling dat je ook de aubergine eet; daarom moet-ie eerst van tevoren worden geblancheerd; dat maak het ook gemakkelijker om het binnenste er uit te lepelen.
Dat binnenste vermeng je dan met de rest van de ingrediénten en daar vul je de geblancheerde aubergine en de paprika's mee.
Vind je zelf 10 minuten blancheren voor de aubergine niet genoeg, blancheer ze dan wat langer; ze moeten niet uit elkaar vallen natuurlijk.
_