Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Kalfsvleestajine met worteltjes en ingelegde citroen


Kalfsvleestajine met worteltjes en ingelegde citroen

Heerlijke kalfsvleestajine met zoete worteltjes en zachtzure

ingelegde citroen....

Dit heb je nodig:

1 kilo kalfsvlees (met kippenbouten is ook lekker);
500 gram worteltjes (geschrapt en in dunne plakjes);
1 flinke ui;
1 tomaat;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
een paar draadjes saffraan;
zout en peper naar smaak;
een flinke scheut olijfolie;
1/2 ingelegde citroen (Marokkaanse winkel of zelf maken);
groene ontpitte Marokkaanse olijven.

Zo maak je het:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en braad daar
de stukken kalfsvlees (of de kippenbouten) in aan.
Voeg dan de gehakte ui, de gehakte tomaat, de specerijen,
peper en zout naar smaak en de fijngehakte peterselie aan
toe en fruit alles al omscheppend mee.
Bedek met water en laat ongeveer 40 minuten zachtjes
koken.

Voeg daarna de worteltjes toe en laat 20 minuten zachtjes
meekoken; voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd
van de worteltjes de groene olijven en de in plakjes gesneden
ingelegde citroen toe.

Controleer of het vlees gaar is en kijk of er genoeg peper
en zout is toegevoegd.

Schep het vlees in een tajine of op een mooie schaal,
bedek met de worteltjes en de olijven.
Schep er de (ingekookte) saus over- en omheen en versier
met de plakjes ingelegde citroen.

Dien op met lekker Marokkaans of Turks brood.





Geplaatst op 29 oktober 2011 22:39 en 5263 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 nov 2011 18:13
hmmm lekker