Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door virgo om 01:05
_
Virgo Online

Door mieke.matheeuwsen om 01:01
_
Mieke.matheeuwsen Online

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online





_

Andere artikelen



Kalfsvleestajine met worteltjes en ingelegde citroen


Kalfsvleestajine met worteltjes en ingelegde citroen

Heerlijke kalfsvleestajine met zoete worteltjes en zachtzure

ingelegde citroen....

Dit heb je nodig:

1 kilo kalfsvlees (met kippenbouten is ook lekker);
500 gram worteltjes (geschrapt en in dunne plakjes);
1 flinke ui;
1 tomaat;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
een paar draadjes saffraan;
zout en peper naar smaak;
een flinke scheut olijfolie;
1/2 ingelegde citroen (Marokkaanse winkel of zelf maken);
groene ontpitte Marokkaanse olijven.

Zo maak je het:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en braad daar
de stukken kalfsvlees (of de kippenbouten) in aan.
Voeg dan de gehakte ui, de gehakte tomaat, de specerijen,
peper en zout naar smaak en de fijngehakte peterselie aan
toe en fruit alles al omscheppend mee.
Bedek met water en laat ongeveer 40 minuten zachtjes
koken.

Voeg daarna de worteltjes toe en laat 20 minuten zachtjes
meekoken; voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd
van de worteltjes de groene olijven en de in plakjes gesneden
ingelegde citroen toe.

Controleer of het vlees gaar is en kijk of er genoeg peper
en zout is toegevoegd.

Schep het vlees in een tajine of op een mooie schaal,
bedek met de worteltjes en de olijven.
Schep er de (ingekookte) saus over- en omheen en versier
met de plakjes ingelegde citroen.

Dien op met lekker Marokkaans of Turks brood.





Geplaatst op 29 oktober 2011 22:39 en 5420 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 nov 2011 18:13
hmmm lekker