Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 10:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:25
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jannie1944 om 10:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 10:24
_
Redone Online

Door Jonna om 10:24
_
Jonna Online

Door jannie1944 om 10:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ad2 om 10:24
_
Ad2 Online





_

Andere artikelen



Gestoomd lamsvlees met aardappelen


Gestoomd lamsvlees met aardappelen

Niet zo bekend misschien in Nederland, maar zeker
wel in de Marokkaanse keuken; mals gekruid lamsvlees
gestoomd in het bovenste deel (keskes) van de couscouspan.

Heb je nu geen couscouspan, dan is een rijststoompan
of een electrische stoomkoker (zie fotos) ook goed.

Dit heb je nodig:

voor 1-1 1/2 kilo lamsvlees:

de marinade:
2 eetlepels olijfolie;
2 koffielepels smen (zie link) of ghee (geklaarde boter)
of gezouten roomboter;
peper en zout naar smaak;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
een beetje nootmuskaat;
1 fijngehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 fijngehakt bosje platte peterselie;
1/2 fijngehakt bosje verse koriander.

1 kilo kleine, geschilde aardappeltjes.

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.

Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.

Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.

Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen.
Geef er een schaaltje zout en komijnpoeder bij.




stoomkoker


couscouspan


Artikel links


Geplaatst op 05 november 2011 00:47 en 7255 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benneke  
05 nov 2011 16:09
Ziet er weer heerlijk uit Amber, als ik ooit nog eens in Den haag kom, moet ik zeker eens bij je langs gaan :grin:

Een groet van Benneke

Amber  
06 nov 2011 13:57
Hahaha, grapjas. De bedoeling van al die lekkere recepten is wel dat je ze zelf probeert te maken hoor..... :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  03 nov 2012 13:36
Ik heb een vraagje, ik heb geen couscouspan. Kan ik de lam en de ardappelen ook in een ovenzak bereiden? Meestal gaat een ovenzakje na 3 kwartier of een uur stuk door de hitte. Ik neem aan dat de lam dan nog niet gaar is? Kan k de lam in kokend water bereiden tot het gaar is of niet?

Amber  
03 nov 2012 18:02
De charme van dit traditionele Marokkaanse gerecht is nu juist dat het gestoomd wordt.
Wil je het zelf op een andere manier maken, dan mag dat van mij...........
_





_
Amber  
03 nov 2012 18:02
De charme van dit traditionele Marokkaanse gerecht is nu juist dat het gestoomd wordt.
Wil je het zelf op een andere manier maken, dan mag dat van mij...........

Gast  26 nov 2012 20:29
Hallo Amber,
Bedoel je met koffielepel hetzelfde als een theelepel?
Groet.
_





_
Amber  
26 nov 2012 22:38
Nee, een koffielepel is ongeveer 1 1/2 theelepel, maar je moet zelf een beetje schipperen met specerijen; het hoeft allemaal niet zo precies als in het recept staat, maar je moet specerijen eigenlijk naar je eigen smaak toevoegen; dus afgaan op wat je zelf het lekkerst vindt.

groetjes,
AMBER

Gast  27 jul 2014 18:43
Hoi amber, bak jij je vlees eerst in de pan voor de kleur want bij mij heeft het vlees niet een donker bruine kleur zoals bij jou op de foto .
_





_
Amber  
27 jul 2014 23:50
Nee hoor....dit vlees mag je alleen maar stomen, dus precies doen wat er in het recept staat.
Het vlees krijgt de lichtbruine kleur zoals op de foto door de kruiden-en specerijenmarinade maar ook door het lange stomen met het deksel op de keskes.