Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu online

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

EID MUBARAK/GEZEGEND OFFERFEES...
05 oktober 2014 16:32

Het Offerfeest 2014 (Aid al Ka...
23 september 2014 12:56

Kalfslever met charmoula
29 augustus 2014 17:49

Marokkaanse gevulde kip uit de...
29 augustus 2014 17:27

Honinggebak (Bligha)
29 augustus 2014 16:42




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Samira
19 oktober 2014 22:07
_
Dankjewell amber alles is duidelijk voor me nu. groetjes!!

Amber
18 oktober 2014 01:36
_
Hoi Samira, Ja, nou snap ik welke je bedoelt. Je vroeg of je de abrikozenjam kon vervangen door iets van chocola? Lijkt me niet.....je moet er in elk geval een soort dunne jam doorheen gebruiken voor een goed resultaat of een resultaat zoals je op de foto ziet. Houd je niet van de smaak van abrikozen, kies dan een andere smaak jam. Groetjes, Amber

Samira
17 oktober 2014 23:49
_
Hoi Amber, bedankt voor je reactie!! ik bedoel die no bake koekjes dus zonder oven te maken. oreo maal je samen met de digestive koekjes dan met pindakaas bol van maken dan met abrikozen jam en kokos eroverheen. die koeje bedoel ik. hoop dat je nu weet welke ik bedoel. hihihi groetjes samira,




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Webvlinder om 12:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door redone om 12:15
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door wilkie om 12:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door harry5555 om 12:14
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:14
_
Ofsen Online

Door Ofsen om 12:14
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marijs om 12:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gedichtje om 12:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

_
1
2.Brood/pannenkoeken

Weblog artikelen


Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Ik ben een grote liefhebber van recepten uit de Turkse keuken; dit recept lijkt wel een beetje op de Marokkaanse gevulde Msemmen, maar dan anders... Dit heb je nodig: Voor het deeg: 400 gram bloem; 1 eetlepel gedroogde gistkorrels; 1 koffielepel zout; 1 koffielepel suiker; 1/4 liter lauwe melk; 40 ...



Lees verder | 708 keer bekeken | reacties: 0 | 29 aug 2014 15:18



Opgerolde wentelteefjes
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Dat je met oude boterhammen nog heel veel lekkere dingen kunt maken weet iedereen. Wat dachten jullie van opgerolde "wentelteefjes"? Ze zien er leuk uit en ze zijn erg lekker! Dit heb je nodig: Voor 10-12 wentelteefjes: Neem 12 witte boterhammen en snijd daar de korstjes van af; 2 eieren; 6 eetlepels ...



Lees verder | 406 keer bekeken | reacties: 4 | 17 aug 2014 15:23



Flensjes met saffraan-amandelcrème
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Een heel andere manier van flensjes eten; dit keer gevuld met een heerlijke saffraan-amandelcrème dat verpakt is in een buideltje gemaakt van een flensje...... Dit heb je nodig: Voor het flensjesbeslag: 125 gram bloem; 1 eetlepel poedersuiker; 2eieren; 25 cl. melk; een mespuntje zout. Voor ...



Lees verder | 697 keer bekeken | reacties: 0 | 26 apr 2014 13:44



Luchtige pannenkoeken met frambozen
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Heerlijke luchtige pannenkoeken die zo luchtig worden doordat je eiwitten apart stijf klopt en dan toevoegt aan het beslag...... Dit heb je nodig: 200 gram bloem; 60 gram maïzena; 3 hele eieren+3 eiwitten; 1/2 liter melk; 1 koffielepel vanillesuiker; 40 gram gesmolten roomboter+ boter voor het ...



Lees verder | 1518 keer bekeken | reacties: 1 | 21 sep 2013 12:21



Flinterdunne sinaasappelpannenkoekjes
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Dat vind ik nou zó lekker bij de middag-mintthee; lekkere pannenkoekjes of baghrirs of msemen,kies maar uit......dit zijn sinaasappelpannenkoekjes......héééérlijk..... Dit heb je nodig: 2 eieren; 35 gram suiker; 150 gram bloem; 400 ml. melk; 50 ml. sinaasappelsap ...



Lees verder | 1601 keer bekeken | reacties: 2 | 21 aug 2013 16:26



Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Een lekker gevuld Marokkaans broodje dat je bakt in een tajine of in een koekenpan. Dit heb je nodig: Voor het brood (matlouh): 300 gram fijn griesmeel (smida); 200 gram bloem; 3 eetlepels melkpoeder; 1 koffielepel zout; 1 eetlepel gistkorrels (gedroogde); 300- 350 ml lauw water (zoveel als het deeg ...



Lees verder | 4223 keer bekeken | reacties: 6 | 17 aug 2013 13:30



Gevulde Msemen van 24Kitchen
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik een grote fan van de KookTV-zender 24 Kitchen. Elke dag kan je daar zien hoe je lekker eten kunt maken en vandaag was er aandacht voor een paar gerechten voor het Suikerfeest. Dit recept is er één van: Dit heb je nodig: 200 g fijn griesmeel 200 ...



Lees verder | 3938 keer bekeken | reacties: 1 | 08 aug 2013 21:18



Gevulde pannenkoekrolletjes met gehakt, champignons en kaas
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Je zult hier meerdere recepten vinden van gevulde pannenkoeken en dit is er ook weer zo één..... Dit heb je nodig: Voor de pannenkoeken: 500 ml. melk; 3 eieren; 250 gram gezeefde bloem; 1/2 theelepeltje zout; 1 eetlepel zonnenbloemolie. Voor de vulling: 200 gram runder/kalfs-gehakt; ...



Lees verder | 4340 keer bekeken | reacties: 2 | 16 mei 2013 14:09



Marokkaans olijvenbrood met rode ui
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Zo'n lekker rond en plat Marokkaans griesmeelbrood met de extra toevoeging van zwarte olijven en rode ui.... Dit heb je nodig: 750 gram fijn griesmeel (smida); 12 eetlepels olijfolie; 200 gram zeer fijn gehakte rode ui; 15 gram zout; 1 eetlepel gedroogde gistkorrels; 240-260 ml. lauw water; 2 in halve ...



Lees verder | 2014 keer bekeken | reacties: 3 | 06 mei 2013 15:17



Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis en champignons
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Deze kruidige gegratineerde pannenkoeken zijn gevuld met spinazie, vis en champignons.....hééérlijk...... Dit heb je nodig: Voor de pannenkoeken: 6 volle eetlepels bloem; 300 ml. melk; 2 eieren; 1 eetlepel gesmolten boter (of olie); 1 mespunt zout; 1 mespunt saffraandraadjes; 1 ...



Lees verder | 2446 keer bekeken | reacties: 6 | 03 mrt 2013 17:40



Libanees/Syrisch platbrood
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Dit is een broodsoort zoals die vaak wordt gegeten in het Middenoosten in landen als Libanon en Syrië. Het is een platte broodsoort die opzwelt tijdens de zeer korte baktijd in de oven. Wél moet het erg lang rijzen en moet je het meerdere malen goed doorkneden. Dit heb je nodig: 600 ml. ...



Lees verder | 3677 keer bekeken | reacties: 6 | 25 jan 2013 15:09



Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Lekkere gevulde en daarna gepaneerde pannenkoeken .......een traktatie! Dit heb je nodig: Voor de pannenkoeken: 1/2 liter melk; 3 eieren; 250 gram gezeefde bloem; 1/2 theelepeltje zout; 1 eetlepel zonnenbloemolie. Voor de vulling: 400 gram gepelde gekookte garnalen; 300 ml. melk; 3 puntjes La vache ...



Lees verder | 1991 keer bekeken | reacties: 4 | 08 jan 2013 15:08



Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Ook wel eens lekker; hartige pannenkoeken gevuld met een kruidig mengsel van kipfilets,champignons, tomaat en olijven...... Dit heb je nodig: Voor de pannenkoeken: 4 eieren; 250 gram bloem; 50 cl. melk; zout, peper en wat kerriepoeder naar smaak; wat fijngehakte verse koriander. Voor de vulling: 500 ...



Lees verder | 2290 keer bekeken | reacties: 0 | 31 dec 2012 15:02



Wentelteefjes met caramelsaus, amandelpraline en banaan
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Een lekker recept voor wanneer je oud brood over hebt maar ook met een briochebrood kan je deze heerlijke zoete wentelteefjes maken....... Dit heb je nodig: Voor de amandelpraline: 100 gram suiker; 3 eetlepels water; 50 gram geschaafde amandelen; boter om in te vetten. Voor de caramelsaus: 300 gram suiker; 30 cl. ...



Lees verder | 1480 keer bekeken | reacties: 0 | 28 nov 2012 00:01



Courgettepannenkoekjes
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Zijn jullie ook zo gek op pannenkoekjes? Nou,ik wel en wisten jullie dat je er zoveel kanten mee uit kunt, hartig en zoet? Hier vind je een hartige variatie..... Dit heb je nodig: 1/2 liter volle melk; 250 gram bloem; 1 zakje bakpoeder; 1/4 koffielepel zout; 20 gram gesmolten boter; 2 grote eieren ...



Lees verder | 1756 keer bekeken | reacties: 2 | 15 okt 2012 16:13



Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Deze broodjes kan je bereiden in een tajine of in een koekenpan met dikke bodem. Dit heb je nodig: 250 gram fijn griesmeel; 150 ml volle melk; 100 ml zonnenbloemolie; 1/2 lepeltje zout; 1 zakje bakpoeder; La vache qui rit (puntjes smeerkaas). Zo maak je het: Doe de griesmeel samen met het bakpoeder ...



Lees verder | 7178 keer bekeken | reacties: 24 | 05 jun 2012 20:49



Mini bananenpannenkoekjes
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Ik houd van pannenkoeken, pancakes, Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden.... Dit heb je nodig: 250 gram bloem; 1/2 zakje bakpoeder; 60 gram poedersuiker; een beetje kaneelpoeder; 2 eieren; 125 ml. volle melk; 125 ml. room; 2 rijpe ...



Lees verder | 7959 keer bekeken | reacties: 16 | 08 nov 2011 15:13



Krachel (Marokkaanse sesam-anijsbroodjes)
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Deze heerlijke broodjes worden vooral gegeten tijdens de vastenmaand Ramadan, maar ze zijn natuurlijk het gehele jaar lekker. Dit heb je nodig: 1 kilo bloem; 250 gram suiker; 2 eieren; 2 zakjes bakpoeder; 50 gram verse gist; 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (in een droge koekenpan omscheppend goudbruin ...



Lees verder | 20383 keer bekeken | reacties: 35 | 26 aug 2010 19:16



Nutellabeignets
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Heerlijk luchtig en gevuld met een klein lepeltje Nutella of, als je dat lekkerder vindt, een lepeltje dikke confiture naar keuze. Dit heb je nodig (voor ongeveer 20 stuks): Voor het deeg: 500 gram bloem; 1 zakje gedroogde gist of 30 gram verse gist; 2 eieren; 60 gram roomboter; 70 gram suiker; 1-1,5 dl. ...



Lees verder | 12056 keer bekeken | reacties: 23 | 01 mrt 2010 12:11



Extra dikke pancakes
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Vind je niet dat ze er overheerlijk uitzien? Van die superdikke pancakes, te bestrooien met dik poedersuiker, een mengsel van gesmolten roomboter met warme honing of lekkere dikke stroop? Dit heb je nodig: 250 gram bloem; 1 eetlepel bakpoeder; 1 zakje vanillesuiker; 70 ml. zonnenbloemolie; 150 ml volle ...



Lees verder | 7024 keer bekeken | reacties: 11 | 26 feb 2010 02:14



Pancakes met blauwe bosbessen
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Ik vind pancakes heerlijk, vooral op een druilerige zondagmiddag als deze met een lekker glas thee er bij. Deze keer zijn er blauwe bosbessen doorheen gemengd; een heerlijke combinatie...... Dit heb je nodig: 200 gram ricotta; 250 ml volle melk; 2 grote eieren; 1 zakje vanillesuiker; 40 gram suiker; ...



Lees verder | 3965 keer bekeken | reacties: 5 | 14 feb 2010 14:03



Karnemelkbaghrirs (Marokkaanse gaatjespannenkoeken)
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Er staan al recepten op dit weblog van de bekende baghrir, maar deze versie wordt gemaakt met karnemelk en dat geeft er tóch weer een aparte smaak aan; overheerlijk natuurlijk!! Dit heb je nodig: Voor ongeveer 10-12 stuks: 250 gram bloem; 250 gram fijn griesmeel; 1 koffielepel zout; 2 eetlepels ...



Lees verder | 7077 keer bekeken | reacties: 3 | 07 sep 2009 12:19



Marokkaans brood met zwarte komijn (Nigella)
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

In Marokko wordt zowat bij alle gerechten brood gegeten; vooral bij tajines. Dit is een lekker recept van Marokkaans brood met zwarte komijn oftewel Nigella; Kan je deze zaadjes nu niet vinden dan kan je in plaats daarvan ook gewone komijnzaadjes of maanzaad gebruiken; de moeite van het proberen waard...... ...



Lees verder | 9602 keer bekeken | reacties: 9 | 17 nov 2008 13:55



Baghrir met banketbakkersroom en pistache
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

De bekende Marokkaanse "gaatjes"-pannenkoeken, maar nu met een romige vulling van banketbakkersroom en bestrooid met geroosterde pistachenootjes,mmmmmmmmmm Dit heb je nodig: Voor de baghrir: Klik daarvoor op de link onderaan het recept; maak de baghrirs eerst en begin dan aan de banketbakkersroom: ...



Lees verder | 5340 keer bekeken | reacties: 4 | 20 okt 2008 20:53



Gegratineerde gevulde pannenkoeken
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd lekker en je kunt hartige pannenkoeken maken en natuurlijk ook zoete. Om te laten zien dat je nog veel meer kunt met pannenkoeken dit recept voor pannenkoekensmullers...... Dit heb je nodig: Voor de pannenkoeken: 250 ml. volle melk, 2 eieren; 1 eetlepel olie of gesmolten boter; ...



Lees verder | 6604 keer bekeken | reacties: 1 | 13 okt 2008 18:15



Marokkaans griesmeelbrood (Smida)2
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Bij elk Marokkaans gerecht op dit weblog en dan vooral bij de tajine-gerechten, staat vermeld dat je er Marokkaans brood bij moet eten. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt meestal brood gegeten bij de vlees/vis- en kipgerechten. ...


Lees verder | 10973 keer bekeken | reacties: 27 | 03 okt 2008 13:10



Pancakes met dadels
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Ik ben gek op pancakes en dit recept is een verrassende variatie op de gewone Amerikaanse pancakes. Ik schreef al eerder dat pancakes natuurlijk niet Arabisch zijn maar ze zijn in de Marokkaans/Arabische wereld erg populair, vooral ...


Lees verder | 3527 keer bekeken | reacties: 0 | 27 sep 2008 00:57



Gemakkelijke en snelle broodpizza's
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Ik heb ook wel eens geen zin om te koken en dan zijn deze pizza's gemaakt met boterhammen wel heel gemakkelijk en lekker. Dit heb je nodig: 6-8 witte dik gesneden (casino-) boterhammen; Potje kant en klare pizza- of pastasaus; ...


Lees verder | 6400 keer bekeken | reacties: 6 | 29 apr 2008 14:03



Pancakes met banaan
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Hahaha, nou hoor ik jullie al zeggen: " maar dit is toch zeker geen Marokkaans of zelfs maar Arabisch recept?". Nee, daar hebben jullie helemaal gelijk in, maar ik wilde dit recept toch graag plaatsen op mijn weblog, omdat ...


Lees verder | 4187 keer bekeken | reacties: 3 | 31 mrt 2008 15:50



Marokkaans "SMIDA" brood
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Bij veel vlees- kip en visrecepten vermeld ik altijd dat de gerechten opgediend moeten worden met grote stukken Marokkaans brood. Nu is Marokkaans brood tegenwoordig overal (en dan vooral in de grotere steden) ruimschoots verkrijgbaar ...


Lees verder | 13512 keer bekeken | reacties: 6 | 15 mrt 2008 00:37



Amandelwentelteefjes
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Als je oud brood over hebt is het wel lekker om daar wentelteefjes van te maken. Je kunt er ook iets chiquers van maken zoals deze amandelwentelteefjes gemaakt van oud brioche- of stokbrood. Dit heb je nodig: 4 grote eieren; 325 ml. ...


Lees verder | 1985 keer bekeken | reacties: 2 | 10 mrt 2008 16:51



Rghaif
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Dit heb je nodig: 500 gram bloem; 1 afgestreken dessertlepel zout; 20 gram verse gist; 1/4 liter water (ongeveer); roomboter; honing of poedersuiker. Zo maak je het: Zeef de bloem in een kom of gewoon op de tafel of op het aanrecht. ...


Lees verder | 14531 keer bekeken | reacties: 20 | 07 feb 2008 12:37



Sesam-anijsbrood
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Dit heb je nodig: 500 gram bloem; ongeveer 1 dessertlepel zout; 1 tot 2 eetlepels sesamzaadjes; 1 eetlepel anijszaadjes; 1 eetlepel bakkersgist; 1 ei; 1 eigeel om het brood mee te bestrijken; lauw water (of half lauw water en half ...


Lees verder | 3153 keer bekeken | reacties: 2 | 16 dec 2007 22:56



MELOUI (Mar.pannenkoek)
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Dit heb je ervoor nodig: 750 gram bloem; zout; lauwwarm water; olie;boter; poedersuiker of honing. Zo maak je het: *Roer de bloem met het zout door elkaar. Giet al roerend water erbij. Kneed het deeg tot het glad en soepel is. ...


Lees verder | 13239 keer bekeken | reacties: 10 | 25 mrt 2007 19:00



Baghrir (Marokkaanse pannenkoekjes)
Categorie: 12.Brood/pannenkoeken

Lekkere luchtige pannenkoekjes met duizend gaatjes. Dit heb je nodig: 350 gr bloem 150 gr smida (griesmeel) 700 ml water 7 gr gist (1 zakje gedroogde is dat) 1 zakje bakpoeder 2 tl zout. Zo maak je het: Alles samen goed mixen tot een beslag. ...


Lees verder | 16553 keer bekeken | reacties: 31 | 12 mrt 2007 12:36