Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.

Jet
20 september 2016 20:59
_
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door S.postma om 16:26
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Briesje om 16:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marijkean om 16:25
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door LilianeDeClerck om 16:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door S.postma om 16:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 16:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 16:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jeanneke1 om 16:20
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

_
3
.Voorgerechten

Weblog artikelen


Lenterolletjes met gerookte zalm, mango,avocado en mihoen
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekker fris voorgerechtje.....

Dit heb je nodig: 1 mango; 1 avocado; 15 velletjes rijstpapier (bij de Toko maar ook bij de supermarkt); 4 plakjes gerookte zalm; 30 blaadjes verse koriander; 1/2 pak mihoen. Zo maak je het: Schil de mango en snijd ze in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de avocado. Snijd de gerookte zalm in kleine stukken. ...


Lees verder | 4192 keer bekeken | reacties: 0 | 04 apr 2016 15:30



Chipstortilla met feta,tomaat en pepperoni
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere en gemakkelijk te maken tortilla voor bijvoorbeeld een picknick of voor onderweg met de auto naar Marokko.......

Dit heb je nodig: 1 zak chips naturel van 130 gram; 8 eieren; 100 gram fetakaas in kleine stukjes; dunne plakjes pepperoni (halal,naar keuze); 100 gram kerstomaatjes; 4 eetlepels olijfolie; 1 teen fijngehakte knoflook; zout en peper naar smaak; anti-aanbakkoekenpan van 20 cm. doorsnee. Zo maak je het: Breek ...


Lees verder | 5503 keer bekeken | reacties: 2 | 09 jul 2015 11:41



Kippasteitjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekker......wat kan ik er meer over zeggen? Gewoon een keertje maken dus.......

Dit heb je nodig: Voor het deeg: 250 gram bloem; 80 gram boter; 1/2 koffielepel zout; 1 ei; 10 eetlepels lauwwarm water; 1 eetlepel suiker; 1 koffielepel gistkorrels. Voor de vulling: 200 gram kipfilet; 1 middelgrote geraspte wortel; 2 grote fijngehakte uien; zout,peper, komijnpoeder, kurkuma naar ...


Lees verder | 5519 keer bekeken | reacties: 2 | 08 jul 2015 12:39



Champignonpasteitjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Krokante goudbruine en smakelijke pasteitjes met een heerlijke champignonvulling.

Dit heb je nodig: 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes; 2 grote fijngehakte uien; 500 gram champignons (witte of kastanje); 20 cl. room; 1 eetlepel bloem; 1 eetlepel olijfolie; 20 gram roomboter; zout en peper naar smaak; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie of bieslook; losgeklopt ei. Zo maak ...


Lees verder | 4648 keer bekeken | reacties: 0 | 05 jul 2015 13:15



Gevulde aubergine met spaghettini
Categorie: 3.Voorgerechten

Niet van mij, maar dit recept kwam ik tegen bij de Jumbo; de supermarkt waar ik meestal elke week boodschappen doe en het leek me erg lekker...... Dit heb je nodig 1 pakje mix voor macaroni 2 aubergines 50 g boter 200 g rundergehakt 2 tomaten in blokjes 100 g spaghettini (zie afb.2) 0.5 sap ...



Lees verder | 4221 keer bekeken | reacties: 0 | 29 aug 2014 12:25



Hartige muffins met groenten en kaas
Categorie: 3.Voorgerechten

Dit zijn geen echte muffins maar het zijn meer een soort mini-quiches zonder deeg, met courgette en kaas. Je kunt ze serveren als voorgerecht met een salade of bij een hartig buffet. Dit heb je nodig; 3 eieren; 6 eetlepels dikke room; 1 bol mozzarella; 1 halve stick zachte geitenkaas; 1/2 koffielepel ...



Lees verder | 3674 keer bekeken | reacties: 1 | 17 aug 2014 14:02



Falafel"taart"
Categorie: 3.Voorgerechten

Wie kent niet die lekkere, gefrituurde en krokante snacks uit het Midden Oosten? Ook hier zijn ze populair en zelfs kant en klaar verkrijgbaar bij verschillende grote supermarkten. Hieronder plaats ik nog een paar links voor wie fan is van Falafel, de gewone dus. Hieronder vind je het recept voor een ...



Lees verder | 3415 keer bekeken | reacties: 1 | 26 apr 2014 14:29



Bladerdeegbroodjes gevuld met chakchouka (tomaat/paprikamengsel)
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekker hapje voor tussendoor.... Voor ongeveer 18 bladerdeegbroodjes: Dit heb je nodig: 2 rollen vers bladerdeeg (uit de koeling; anders neem je diepvriesbladerdeeg, ontdooid); 1 rode paprika; 1 ui; 5 kerstomaatjes; 2 eetlepels roomkaas of La Vache qui Rit; 2 plakken kippen- of kalkoenham; zout en ...



Lees verder | 5866 keer bekeken | reacties: 5 | 07 mrt 2014 16:49



Briouats met spinazie en gehakt
Categorie: 3.Voorgerechten

Het is weer een tijdje geleden dat ik een briouats-recept plaatste; die heerlijke krokante Noord-Afrikaanse "loempiaatjes" die je kunt vullen met van alles wat je maar lekker vindt. Dit is er één met verse spinazie en gehakt. Dit heb je nodig: 20 velletjes ontdooide diepvries-loempiavellen; ...

N.B.:Klikvoor een heleboel andere overheerlijke briouats/bricks-recepten op de link onder dit recept.


Lees verder | 6239 keer bekeken | reacties: 4 | 23 feb 2014 15:59



Algerijnse kip-sesamballetjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Een lekkere snack voor zomaar tussendoor of bij een warme maaltijd. Dit heb je nodig: 300 gram kipfilet; het sap van een citroen; 10 blaadjes verse mint; zout en peper naar smaak; ½ koffielepel paprikapoeder; ½ koffielepel kurkumapoeder; sesamzaadjes; 3 eetlepels olijfolie. Zo maak je ...



Lees verder | 4373 keer bekeken | reacties: 0 | 02 feb 2014 17:16



Kipkefta (=gehakt)
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere kipgehaktballetjes aan een prikker,mmmmmm Dit heb je nodig: 3 kipfilets; 1 grote aardappel; 1 fijngehakte ui; 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie; 1 teen knoflook; 2 eetlepels olijfolie; het sap van 1 citroen; zout,peper,komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder naar smaak; evt. wat ...



Lees verder | 3944 keer bekeken | reacties: 3 | 11 jan 2014 16:39



Kalkoenwraps uit de oven
Categorie: 3.Voorgerechten

Als je eens een keer een lekkere wrap wilt maken dan is dit wel een goeie keuze...... Dit heb je nodig: 6 grote Turkse dürumvellen of anders tortillawraps; 200 gram kalkoenfilet in fijne reepjes gesneden; 2 groene paprika's; 2 uien; 1 klein blikje maïs; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie; ...



Lees verder | 3568 keer bekeken | reacties: 8 | 11 jan 2014 16:17



Gemakkelijke viskroketjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere gemakkelijke en smakelijke viskroketjes.... Dit heb je nodig: 650 gram wijtingfilets; 2 tenen knoflook; 1 ei-wit; het sap van een halve citroen; zout en peper naar smaak; 150 gram paneermeel; 1/2 koffielepel paprikapoeder (naar smaak); 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie. Zo maak je ...



Lees verder | 4293 keer bekeken | reacties: 0 | 11 jan 2014 15:50



Hartige minicakejes met doperwten en kaas
Categorie: 3.Voorgerechten

Een lekker hartig cakeje, gemaakt in een handomdraai... Dit heb je nodig: 3 eieren; 180 gram bloem; 1/2 zakje bakpoeder; 10 cl. room; 10 cl. zonnenbloemolie; zout en peper naar smaak; 250 gram diepvries doperwtjes; 30 gram geraspte (pittige) kaas. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook ...



Lees verder | 2829 keer bekeken | reacties: 0 | 11 jan 2014 15:31



Falafel met champignons
Categorie: 3.Voorgerechten

Een lekker recept voor die heerlijke vegetarische snacks die overal in het Midden Oosten worden gegeten..... Dit heb je nodig: 1½ cl. olijfolie; 2 takjes verse bieslook, fijngeknipt; 75 gram champignons,in kleine stukjes; 400 gram kikkererwten met vocht uit blik; 3 tenen knoflook, fijngehakt; ...



Lees verder | 3845 keer bekeken | reacties: 3 | 04 nov 2013 14:05



Aardappel/gehaktkroketjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere zelfgemaakte kroketjes van een mengsel van aardappel, gehakt en champignons..... Dit heb je nodig: 2 grote kruimige aardappelen; 200 gram gehakt; 4 champignons; 1-2 sjalotjes; 2 tenen knoflook; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie; olijfolie; zout en peper naar smaak; nootmuskaat naar ...



Lees verder | 3207 keer bekeken | reacties: 13 | 25 okt 2013 14:14



Briouats met prei en kaas
Categorie: 3.Voorgerechten

In de lange, lange rij heerlijke briouats/bricks-recepten is dit er ééntje met prei en kaas..... Dit heb je nodig: 2 preien (alleen het witte gedeelte ervan); 1 blik tonijn; 2 partjes "La vache qui rit"-kaas; fijngehakte platte peterselie; diepvries loempiavellen; 1 eetlepel olie; zout ...



Lees verder | 2953 keer bekeken | reacties: 0 | 20 okt 2013 16:38



Tonijnkroketjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Deze variatie hebben we nog niet in Nederland,dacht ik...... Dit heb je nodig: 300 gram in water met zout gekookte aardappelen; 1 blikje goed uitgelekte tonijn in olie (130 gram); 1 kleine fijngehakte ui; 2 fijngehakte teentjes knoflook; 1/2 koffielepel zwarte peper; 1/4 koffielepel komijnpoeder; 1 ...



Lees verder | 5096 keer bekeken | reacties: 0 | 04 okt 2013 14:28



Bladerdeegrolletjes met gerookte forel en ricotta
Categorie: 3.Voorgerechten

Ziet er ingewikkeld uit misschien, maar dat is het echt niet; gewoon een lekker mengseltje maken van verschillende smakelijke ingrediënten en daarna een rechthoekig vel bladerdeeg mee besmeren; vervolgens oprollen, in plakken snijden en bakken in de oven...... Dit heb je nodig: 1 rol vers bladerdeeg ...



Lees verder | 5065 keer bekeken | reacties: 2 | 21 sep 2013 12:45



Gepaneerde biefstukbriouats
Categorie: 3.Voorgerechten

Zien deze er niet lekker uit? Briouats zijn natuurlijk altíjd lekker en krokant, maar deze zijn ook nog eens gepaneerd, dus...... Dit heb je nodig: 10 diepvries-loempiavellen; 2 kogelbiefstukjes; 1 wortel; 1/2 ui; 1 ei; 1 koffielepel gemberpoeder; 1 koffielepel Ras el Hanout; zout en peper naar ...



Lees verder | 2373 keer bekeken | reacties: 2 | 18 aug 2013 17:29



Tonijnkoekjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Een smakelijk voorgerechtje met tonijn... Dit heb je nodig: 1 blik tonijn; 2 eieren; 40 gram bloem; 1/2 koffielepeltje bakpoeder; 1 koffielepel pittige mosterd; 40 gram geraspte kaas; 1/2 koffielepel gedroogde oregano; 2 puntjes "la vache qui rit"-kaas; zout en peper naar smaak; paneermeel; olie om ...



Lees verder | 3641 keer bekeken | reacties: 4 | 15 aug 2013 14:29



Hartige muffins met spinazie en fètakaas
Categorie: 3.Voorgerechten

Hartige muffins; ook wel eens lekker na al die zoetigheid van het Suikerfeest, toch? Dit heb je nodig: 100 gram verse spinazie; 1 klontje boter; 165 gram volkorenbloem; 1 zakje bakpoeder; 150 gram fetakaas in kleine stukjes; 50 gram geraspte parmezaanse kaas; 120 ml. melk; 1 ei; 60 gram gesmolten en ...



Lees verder | 4519 keer bekeken | reacties: 2 | 13 aug 2013 15:14



Algerijnse groentenpasteitjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Een vegetarisch pasteitje en erg smakelijk...... Dit heb je nodig: 5 tomaten; 1 ui; 3 tenen knoflook; 1 groene paprika; 1 rol koelvers bladerdeeg (of anders diepvries); zout en peper naar smaak; olijfolie. Zo maak je het: Doop de tomaten een paar tellen in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. ...



Lees verder | 3831 keer bekeken | reacties: 0 | 01 aug 2013 12:12



Surimi-kaasbolletjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Een lekker hapje van surimi met kaas..... Dit heb je nodig: 100 gram surimisticks (nep-krabsticks); 5 puntjes "la vache qui rit"-kaas; 1 eetlepel citroensap; 3 takjes bieslook. Zo maak je het: Prak de surimisticks met een vork fijn en vermeng dat met de puntjes "la vache qui rit"-kaas, het citroensap ...



Lees verder | 6867 keer bekeken | reacties: 4 | 15 jul 2013 16:53



Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)
Categorie: 3.Voorgerechten

Heerlijke gegrillde spiesjes van kruidige lamskefta (=gehakt). Dit heb je nodig: 500 grams lamsgehakt; 2 dessertlepels komijnpoeder; 1 dessertlepel paprikapoeder; 1/2 dessertlepel kaneelpoeder; 1 dessertlepel gemberpoeder; 1 mespuntje gemalen nootmuskaat; 10 blaadjes verse mint; 1 handje platte peterselie; ...



Lees verder | 5478 keer bekeken | reacties: 2 | 13 jul 2013 18:25



Krokante kaasbroodjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere krokante kaasbroodjes; wie lust die nou niet? Dit heb je nodig: 1 rol koelvers bladerdeeg (of diepvries bladerdeegplakjes); 100 gram roomkaas (Mon Chou of Philadelphia); 3 puntjes "la vache qui rit"- smeerkaas; 1 handje ...


Lees verder | 4487 keer bekeken | reacties: 2 | 13 jul 2013 16:34



Marokkaanse gevulde minibroodjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Dit zijn broodjes die je niet bakt in de oven, maar in een anti-aanbakpan. Als ze gebakken zijn dan vul je ze met een lekkere groenten-gehaktvulling. Dit heb je nodig: Voor het deeg: 300 ml. lauw water; 500 gram bloem; 150 gram ...


Lees verder | 7486 keer bekeken | reacties: 10 | 13 jul 2013 16:07



Briouats met paprika en tonijn
Categorie: 3.Voorgerechten

Dit zijn briouats met een lekkere smeuiige paprikavulling vermengd met stukjes tonijn. Dit heb je nodig: diepvries loempiavellen (ontdooid); 1 rode paprika; 1 groene paprika; 2 eetlepels fijngeprakte tonijn uit blik; 1 teen knoflook; ...


Lees verder | 3558 keer bekeken | reacties: 5 | 13 jul 2013 15:26



Briouats met kip en mozzarella
Categorie: 3.Voorgerechten

Dit heb je nodig: 1 grote dubbele kipfilet; 1 bol mozzarella; 1 puntje "la vache qui rit"-kaas; 1 à 2 eetlepels dikke room; zout, peper en gedroogde basilicum naar smaak; Naar keuze: 1 lepeltje zachte mosterd; deegvellen ...


Lees verder | 4721 keer bekeken | reacties: 1 | 11 jul 2013 13:31



Bricks met aardappel en kip
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere bricks (of briouats) die je kunt maken met brickdeeg-vellen, maar als je die niet kunt vinden, gebruik dan (diepvries-)loempiavellen of filodeegvellen. Dit heb je nodig: Voor ongeveer 20 stuks: brick-loempia- of filodeegvellen; ...


Lees verder | 3224 keer bekeken | reacties: 0 | 11 jul 2013 12:50



Bladerdeeg pizzarolletjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Pizza hoeft niet altijd plat te zijn, je kunt ze ook maken van bladerdeeg met een lekkere pizzavulling naar keuze er tussen. Op deze manier dus......... Dit heb je nodig: 1 rol koelvers bladerdeeg (of anders 6 plakjes diepvries ...


Lees verder | 6716 keer bekeken | reacties: 4 | 28 jun 2013 14:33



Gevulde aardappels
Categorie: 3.Voorgerechten

Heerlijk, zo'n lekkere gevulde aardappel met een frisse salade erbij..... Dit heb je nodig: 4 grote aardappelen; 4 verse grote champignons; 1 middelgrote nieuwe ui; 4 plakken gerookte kippenham-of filet; 2 eetlepels crème ...


Lees verder | 3476 keer bekeken | reacties: 0 | 21 jun 2013 17:30



Naan-pizzabroodjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Naanbrood is een broodsoort afkomstig uit India. Het is nu ook in Nederland overal verkrijgbaar en dan meestal als afbak-broodjes. Je hebt ze in naturel, maar ook met verschillende kruiden. In dit recept gebruik ik de naturel broodjes, ...


Lees verder | 2841 keer bekeken | reacties: 0 | 10 jun 2013 14:07



Briouats van zalm met spinazie
Categorie: 3.Voorgerechten

Wat is het toch heerlijk dat je met briouats alle kanten op kunt; hieronder vinden jullie een briouats-recept met gerookte zalm en spinazie, dit keer met gebruik van Turkse YUFKA-vellen, die te koop zijn bij de Marokkaanse- of Turkse winkel. ...


Lees verder | 3863 keer bekeken | reacties: 0 | 10 jun 2013 13:38



Hartige taart met kip en courgettes
Categorie: 3.Voorgerechten

Een lekkere hartige taart van een krokante bladerdeegbodem gevuld met een mengsel van kip,courgette,champignons, ei en kaas...... Dit heb je nodig: 1 rol koelvers bladerdeeg uit de koeling of een paar ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg; ...


Lees verder | 4275 keer bekeken | reacties: 4 | 17 apr 2013 20:06



Chipstortilla
Categorie: 3.Voorgerechten

Ben je gek op aardappeltortilla, maar heb je er echt geen zin in om eerst aardappels te moeten schillen en dan ook nog te moeten bakken, maak dan eens onderstaand recept, waarin je gebruik maakt van gewone chips naturel of evt. ...


Lees verder | 3712 keer bekeken | reacties: 2 | 10 apr 2013 20:06



Algerijnse pasteitjes met spinazie en pijnboompitjes (Fatayer)
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere pasteitjes uit de Algerijnse keuken die gevuld worden met kruidige spinazie en pijnboompitjes; een heerlijke combinatie. Dit heb je nodig: Voor het deeg: 200 gram bloem; 7 eetlepels zonnenbloemolie; 1/2 koffielepel zout; ...


Lees verder | 4584 keer bekeken | reacties: 3 | 09 apr 2013 14:51



Krokant gefrituurde Babybelkaasjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Je hebt van die lekkere Franse kaasjes; ze heten Babybel. Ze zijn goed te verkrijgen bij de supermarkt in de koeling. Een leuke manier om ze te bereiden is om ze te paneren en te frituren. Zo wordt het een lekker krokant hapje ...


Lees verder | 3084 keer bekeken | reacties: 0 | 31 mrt 2013 18:02



Rijstballetjes met mozzarella
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere krokante rijstballetjes met een hart van gesmolten mozzarellakaas; wie lust dat nou niet? Dit heb je nodig: 20 gram roomboter; 1 grote ui; 2 tenen knoflook; 130 gram rijst (het liefst risottorijst); 30 cl. kippenbouillon; ...


Lees verder | 4111 keer bekeken | reacties: 0 | 15 mrt 2013 16:42



Lentebriouats van filodeeg met lamsgehakt, rozijnen en pijnboompitjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Het is weer eens tijd voor een recept van die heerlijke, krokante briouats (Marokkaanse soort loempiaatjes), dit keer van filodeeg (maar je kunt ook diepvries loempiadeegvellen gebruiken als je dat gemakkelijker vindt) met een vulling ...


Lees verder | 3986 keer bekeken | reacties: 0 | 31 jan 2013 13:26



Visbeignets gevuld met kaas
Categorie: 3.Voorgerechten

Dit zijn lekkere gepaneerde visbeignets die je kunt maken van wélke witvis je maar wilt: kabeljauw, koolvis, wijting, schelvis, etc. Dit heb je nodig: 2-3 visfilets; 4 gekookte en dan gestampte aardappelen; fijngehakte ...


Lees verder | 3486 keer bekeken | reacties: 0 | 13 jan 2013 16:53



Tonijn/kaas kroketjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekker hapje misschien voor de Oudejaarsavond, maar voor de rest van het jaar ook niet te versmaden..... Dit heb je nodig: Voor ongeveer 16 stuks: 1 blik tonijn naturel; 4 hardgekookte eieren; 6 puntjes "La vache qui rit"-kaas; ...


Lees verder | 4198 keer bekeken | reacties: 1 | 31 dec 2012 13:44



Briouats met merguezworstjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Een heerlijk recept van krokante briouats gevuld met merguezworstjes.... Dit heb je nodig: merguezworstjes; ontpitte groene olijven; geraspte kaas; fijngehakte platte peterselie; loempiavellen (ontdooid). Zoals jullie kunnen ...


Lees verder | 3069 keer bekeken | reacties: 0 | 03 dec 2012 01:43



Kipgehakthapjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere krokante hartige hapjes voor tussendoor..... Dit heb je nodig: 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling of een paar plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid); 80 gram champignons; 200 gram kippengehakt; 2 eetlepels paneermeel; ...


Lees verder | 3777 keer bekeken | reacties: 0 | 01 dec 2012 17:37



Briouats van garnalen in béchamelsaus
Categorie: 3.Voorgerechten

Lekkere krokante briouats met een vulling van garnalen in béchamelsaus..... Dit heb je nodig: 500 gram gepelde roze garnalen; 2 tenen knoflook; 1 eetlepel roomboter; diepvries loempiavellen; zout en zwarte peper naar smaak; ...


Lees verder | 3780 keer bekeken | reacties: 0 | 30 nov 2012 14:38



Tunesische "tajine"- quiche
Categorie: 3.Voorgerechten

Dit is een Tunesische tajine gemaakt op de manier van een quiche. Een Tunesische tajine heeft niets te maken met een tajine zoals we die kennen in andere Noord-Afrikaanse landen. Een Tunesische tajine is een gerecht met groenten, ...


Lees verder | 7719 keer bekeken | reacties: 2 | 27 nov 2012 00:23



Vegetarische Libanese kibbeh
Categorie: 3.Voorgerechten

Van kibbeh (zie ook het recept dat ik hiervóór heb geplaatst) bestaan heel veel verschillende versies. Hieronder staat een vegetarische variant: Dit heb je nodig: 250 gram bulghur; 2 middelgrote aubergines; 2 tenen ...


Lees verder | 5058 keer bekeken | reacties: 0 | 23 nov 2012 00:35



Libanese kibbeh (gevulde gehaktballetjes)
Categorie: 3.Voorgerechten

Libanese kibbeh, een bijzonder gehaktballetje met een heerlijke vulling..... Dit heb je nodig: Voor de bodem: 1 ui; 300 gram in koud water afgespoelde bulghur; 1 koffielepel zout; 175 ml. water; 480 gram rundergehakt. Voor de ...


Lees verder | 4384 keer bekeken | reacties: 0 | 22 nov 2012 23:58



Pizzabroodjes
Categorie: 3.Voorgerechten

Zijn jullie ook zo gek op pizza's? Lekker dan ook dat je zo'n pizzavulling ook mooi kunt verwerken in een krokant bladerdeegbroodje........ Dit heb je nodig: plakjes diepvries bladerdeeg; 1 blikje tonijn naturel; 1 groene paprika; ...


Lees verder | 5350 keer bekeken | reacties: 4 | 09 nov 2012 15:16



Briouats met spinazie en ansjovis
Categorie: 3.Voorgerechten

Na een heerlijke vakantie in Marokko (ik ben nét terug) vind ik het wel weer eens tijd om een receptje te plaatsen. Het is één van die heerlijke briouats-variaties....... Dit heb je nodig (voor 4 stuks): 4 ...


Lees verder | 3362 keer bekeken | reacties: 1 | 28 sep 2012 14:06






_
W
eblog archief

BRIOUATS/BRICKS/BOUREKS/PASTELLA'S OP EEN RIJTJE....
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 8706 | reacties: 6 | 17 juni 2012 20:41


Gefrituurde garnalenballetjes met ketchup en gember
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3694 | reacties: 3 | 05 juni 2012 21:52


Briouats met aardappel en mozzarella
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6220 | reacties: 7 | 03 juni 2012 18:20


Gepaneerde kruidige tosti's
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4571 | reacties: 6 | 08 november 2011 14:47


Zelfgemaakte kipnuggets
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6664 | reacties: 4 | 29 oktober 2011 22:09


Tonijn/groentenballetjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6081 | reacties: 15 | 26 oktober 2011 21:10


Briouats met kippenvlees, kippenlever en groene olijven
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 5756 | reacties: 3 | 06 oktober 2011 11:51


Zelfgemaakte gekookte kippenworst
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 15050 | reacties: 30 | 07 januari 2011 18:36


Gegratineerde aubergine met tonijn
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9238 | reacties: 8 | 12 oktober 2010 19:39


Tomaten/pestohapjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6463 | reacties: 5 | 14 februari 2010 14:31


Gehakttortilla
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9789 | reacties: 4 | 08 oktober 2009 00:57


Mini-sausijshapjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6160 | reacties: 5 | 26 september 2009 21:53


Briouats met gehakt, ei en kaas
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 10987 | reacties: 4 | 22 september 2009 11:52


Mini-kippastella's
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 13220 | reacties: 2 | 09 september 2009 14:12


Briouats met groenten en gehakt
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 8698 | reacties: 7 | 07 september 2009 13:50


Quiche met kaas en tonijn
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9124 | reacties: 6 | 16 juni 2009 20:51


Courgette/fetataart met mint
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4092 | reacties: 2 | 04 juni 2009 19:02


Saffraanpannenkoekrolletjes gevuld met gerookte zalm
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9180 | reacties: 11 | 31 mei 2009 21:13


Kipkerrie bricks
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9602 | reacties: 9 | 13 mei 2009 20:02


Gehakttaart met lente-uitjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3296 | reacties: 0 | 27 maart 2009 14:14


Briouats met gehakt en aubergines
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 7139 | reacties: 1 | 04 maart 2009 15:22


Briouats met gamba's in chermoula
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9037 | reacties: 5 | 29 december 2008 20:42


Bladerdeegrollen met kip/groentenvulling
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9303 | reacties: 2 | 29 oktober 2008 14:34


Briouats met geconfijte rode paprika en rode ui
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 5847 | reacties: 1 | 20 oktober 2008 19:46


Vegetarische bricks met aardappel en feta
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 5285 | reacties: 0 | 13 oktober 2008 00:01


Bricks met aardappel en gehakt
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4744 | reacties: 5 | 09 oktober 2008 20:20


Bricks met spinazie/feta en mozzarella
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 8942 | reacties: 3 | 01 oktober 2008 17:32


Koubaibas (Gefrituurde gehaktrollen)
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3250 | reacties: 0 | 21 september 2008 21:01


Surimi/zalm hapjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4574 | reacties: 1 | 24 mei 2008 21:16


Mini-pastella's met gehakt en ei
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 11435 | reacties: 10 | 17 april 2008 14:50


Cake met paprika, olijven en feta
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6565 | reacties: 0 | 07 april 2008 23:57


Boureks (of bricks) met kip
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9051 | reacties: 4 | 02 april 2008 15:58


Gehakt-M’hancha (gehaktpastei in een spiraal)
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 10025 | reacties: 3 | 27 maart 2008 12:29


Vierkante Bricks met spinazie en "La vache qui rit&q...
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 8920 | reacties: 1 | 26 maart 2008 12:29


Pastilla met lamsvlees, kruiden en aubergines
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9318 | reacties: 0 | 25 maart 2008 19:12


Briks met kerstomaatjes, mozzarella en tonijn
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3919 | reacties: 0 | 22 maart 2008 14:14


Bricks met sardines
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4558 | reacties: 0 | 19 maart 2008 23:52


MSEMEN GEVULD MET GARNALEN
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 12606 | reacties: 0 | 13 maart 2008 17:52


Briouats met geitenkaas en verse bieslook
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 6738 | reacties: 4 | 31 januari 2008 22:27


Aardappelcigaren
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4392 | reacties: 1 | 23 januari 2008 00:45


Briouats met "La vache qui rit"
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3142 | reacties: 1 | 15 januari 2008 12:53


Briouats van filodeeg met aardappel en kaas
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 5287 | reacties: 0 | 26 november 2007 11:59


Briouats met kipfilet en mihoen
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 9950 | reacties: 9 | 26 november 2007 11:38


Briouats met kip en citroen
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4333 | reacties: 0 | 19 november 2007 21:21


Courgettekoek
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3054 | reacties: 0 | 04 november 2007 20:58


Aardappel/kaasbriouats
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2486 | reacties: 0 | 04 juli 2007 11:29


Gevulde broodjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 12674 | reacties: 8 | 04 juli 2007 10:57


Kip/abrikozen-rolletjes
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2460 | reacties: 0 | 14 juni 2007 13:05


Briouats met tonijn
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 7017 | reacties: 4 | 10 juni 2007 15:09


Briouats met zalm
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2862 | reacties: 0 | 27 mei 2007 15:40


Briks met ei en tonijn
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2877 | reacties: 0 | 22 mei 2007 13:18


Briouats met vijgen/walnootvulling
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2592 | reacties: 0 | 18 mei 2007 22:32


Visbriouats
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3166 | reacties: 0 | 15 mei 2007 23:04


BRIOUATS MET EIEREN
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2389 | reacties: 0 | 04 april 2007 00:34


AARDAPPEL/TONIJN BRIKS
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3384 | reacties: 4 | 01 april 2007 19:15


Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2884 | reacties: 0 | 01 april 2007 19:09


AUBERGINES GEVULD MET LAMSGEHAKT
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3830 | reacties: 0 | 30 maart 2007 23:47


BRIK MET TONIJN (Tun)
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 4275 | reacties: 1 | 30 maart 2007 23:44


Briks met kalkoen, rijst, mangochutney en basilicum
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2351 | reacties: 0 | 20 maart 2007 13:34


BRIOUATS MET RIJST:
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 2907 | reacties: 0 | 17 maart 2007 13:12


GEVULD BLADERDEEG MET GEHAKT
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 11564 | reacties: 6 | 08 maart 2007 16:14


VISBRIOUATS
Categorie: 3.Voorgerechten
_
Lees verder | 3379 | reacties: 0 | 06 maart 2007 12:00