Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Kiekie om 23:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Kiekie om 23:32
_
Kiekie Online

Door frances om 23:30
_
Frances Online

Door nenne13 om 23:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door AngelB om 23:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 23:17
_
LadyLely Online

Door joke om 23:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 23:15
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

_
9
.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Weblog artikelen


Snelle Indiase garnalencurry
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Met vrijwel dezelfde kruiden en specerijen als gebruikt in het voorgaande Indiase recept maak je deze snelle garnalencurry met rijst..... Dit heb je nodig: 400 gram gepelde garnalen; 1 fijngehakte ui; 1 fijngehakte teen knoflook; 20 cl. kokosmelk; 1 bouillonblokje; 1 eetlepel kerriepoeder; 1 koffielepel ...



Lees verder | 3225 keer bekeken | reacties: 2 | 07 mrt 2014 15:53



Visballetjes van heekfilet in chermoulasaus
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Lekkere visballetjes in een kruidige chermoulasaus.... Dit heb je nodig: Voor 4 personen: Voor de balletjes: 500-600 gram heekfilets; 1 ui; 1 teen knoflook; 12 takjes platte peterselie; het sap van ½ citroen; 2 eetlepels olijfolie; 1 koffielepel gemberpoeder; zout en zwarte peper naar smaak; ...



Lees verder | 4382 keer bekeken | reacties: 2 | 08 dec 2013 15:42



Vistajine met groene olijven
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Het is weer eens tijd voor een lekkere vistajine; het is alweer een tijdje geleden dat ik zoiets heb geplaatst..... Dit heb je nodig: 1 kilo witvis (kabeljauw,heek,etc.); 2 tomaten; ½ bosje platte peterselie; ½ bosje verse koriander; 5 tenen knoflook; 1 koffielepel komijnpoeder; 1 koffielepel ...



Lees verder | 8427 keer bekeken | reacties: 8 | 08 dec 2013 14:04



Gebakken wijting in chermoula
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Wijting is een heerlijk visje; een beetje ondergewaardeerd in Nederland maar goed verkrijgbaar en niet duur....... Dit visje eerst laten marineren in die lekkere Marokkaanse marinade......de Chermoula. Dit heb je nodig: 500 gram wijting (of als je wilt een andere witvis); voor de Chermoula: 1 grote ...



Lees verder | 4098 keer bekeken | reacties: 0 | 25 okt 2013 16:11



Garnalen uit de oven met mayonaise
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Supergemakkelijk te maken en erg lekker..... Dit heb je nodig: 300 gram ongekookte en ongepelde grote garnalen; 1 ui; 1 teen knoflook; 1/2 citroen; 1 eetlepel olijfolie; fijngehakte platte peterselie; zout en peper naar smaak. Voor de mayonaise: 1 eigeel;' 1 dessertlepel mosterd; 1 eetlepel witte ...



Lees verder | 4050 keer bekeken | reacties: 0 | 15 jul 2013 16:38



Mosseltajine met worteltjes
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou..... Dit heb je nodig: 500 gram gekookte mosselen (diepvries of vers); 6 middelgrote wortels; 1 ui; 4 tenen knoflook; 1 bosje platte peterselie; 1 bosje verse koriander; 1 koffielepel komijnpoeder; 1 koffielepel paprikapoeder; ...



Lees verder | 3653 keer bekeken | reacties: 4 | 11 jun 2013 15:21



Garnalenbeignets
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Lekkere knapperige beignets gemaakt van grote garnalen in een deegjasje... Dit heb je nodig: Voor ongeveer 20 stuks: 20 grote gepelde garnalen of gamba's; 180 gram bloem; 80 gram maïzena; 1/4 koffielepel zout; 250 gram ijskoud water; 2 zakjes bakpoeder; olie om te frituren. Zo maak je het: Vermeng ...



Lees verder | 2862 keer bekeken | reacties: 2 | 31 mei 2013 21:12



Garnalen/mosselsalade met chermoula
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Een lauwe zeevruchtensalade; je kunt óf alleen mosselen gebruiken óf je kunt er roze garnalen doorheen mengen...... Dit heb je nodig: 800 gram mosselen in de schelp; 100 gram grote roze gekookte garnalen; zout. Voor de chermoula: 10 cl. olijf-of arganolie; 1 bosje platte peterselie; ...



Lees verder | 2246 keer bekeken | reacties: 2 | 28 mrt 2013 11:59



Tunesische couscous met vis en pompoen
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Zoals ik al eens eerder schreef kijk ik vaak naar het digitale TV-programma 24Kitchen......echt een leuke kookzender met een eigen site waar ik heel wat inspiratie op doe voor lekkere gerechten. Als je op de link hieronder klikt dan vind je daar een heerlijke Tunesische couscousschotel met vis en pompoen. ...



Lees verder | 4167 keer bekeken | reacties: 0 | 18 jan 2013 15:28



Tajine van zalm, garnalen en groenten
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Een heerlijke, gezonde vistajine..... Dit heb je nodig: 2 verse zalmfilets; 300 gram garnalen; 2 wortelen; 2 vastkokende aardappelen; 1 ui; 2 tomaten; 1 citroen; olijfolie; 1 koffielepel komijnpoeder; 1 koffielepel gemberpoeder; 1/2 koffielepel paprikapoeder; 1 koffielepel kurkuma; zout en peper naar ...



Lees verder | 12881 keer bekeken | reacties: 14 | 31 dec 2012 14:12



Witvisfilets met een kruidig deegkorstje
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Zo eenvoudig te maken en zo lekker......witvisfilets (en dat kan kabeljauwfilet, koolvisfilet maar ook wel zalmfilets zijn) met daarbovenop een lekker krokant en kruidig deegkorstje.... Dit heb je nodig: 400 gram witvisfilets; 1 1/2 eetlepel mosterd (niet te scherp); 2 witte boterhammen; 2 eetlepels ...



Lees verder | 3254 keer bekeken | reacties: 3 | 17 dec 2012 15:34



Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Een fijn tajinegerecht met kabeljauw-of koolvisgehaktballetjes. Dit heb je nodig: 400 gram kabeljauw of koolvisfilets; 1/4 ingelegde citroen (zonder pulp); 1 laurierblaadje; 1 teen knoflook; 1/2 bosje verse koriander; 2 eetlepels tomatenpuree; 1 tomaat; 1/2 paprika (rood of geel); olijfolie: zout en ...



Lees verder | 3370 keer bekeken | reacties: 0 | 19 nov 2012 22:43



Tajine van mosselen in chermoulasaus
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Voor wie van mosselen houdt is dit een heerlijke Marokkaanse manier om iets heel smakelijks op tafel te zetten...... Dit heb je nodig: Voor de mosselen: 2 kilo mosselen (in de schelp); 4 fijngehakte tomaten; 1 koffielepel tomatenpuree; 2 eetlepels olijfolie; 4 eetlepels water. Voor de Chermoula (marinade/saus): 3 ...



Lees verder | 6040 keer bekeken | reacties: 2 | 16 aug 2012 12:45



Tajine van visballetjes met groenten
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Een lekkere vis- met groententajine..... Dit heb je nodig: Voor de visballetjes: 600 gram wijtingfilets (of andere witvis); 3 eetlepels platte peterselie/verse koriander; 2 geperste tenen knoflook; 1/2 koffielepel paprikapoeder; 1/2 koffielepel scherpe rode peper (naar smaak); 1/2 koffielepel komijnpoeder; ...



Lees verder | 4822 keer bekeken | reacties: 0 | 09 jun 2012 20:55



Sardines gevuld met aardappel en paprika
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Ze zijn heerlijk én gezond en wist je dat je ze ook kunt vullen? Dit heb je nodig: 1kilo (grote) sardines; 4 aardappelen; 2 groene paprika's; het sap van 1 citroen; 3 eetlepels olijfolie; 1/2 bosje fijngehakte verse koriander; 1/2 bosje fijngehakte platte peterselie; 2 fijngehakte tenen knoflook; ...



Lees verder | 3744 keer bekeken | reacties: 0 | 07 jun 2012 22:47



Rode mulfilets met chermoula, aubergines en ingelegde citroen.
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

De naam van dit recept klinkt misschien ingewikkeld, maar het recept zélf is dat echt niet. Het zijn lekkere rode mulfilets (zie link beneden het recept) met een vulling van chermoula (Marokkaanse kruidenmarinade) en gestoofde gekruide auberginesalade. Dit heb je nodig: 8 rode mulfilets; 2 ...



Lees verder | 5465 keer bekeken | reacties: 4 | 12 nov 2011 17:56



Tongrolletjes met een vulling van amandel, olijven en arganolie
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Lang geleden dat ik een visrecept heb geplaatst; bij deze hoop ik dat te hebben goedgemaakt....... Dit heb je nodig: 4 tongfilets (of schelvis, kabeljauw); 50 gram ontpitte zwarte olijven; 30 gram geroosterd amandelschaafsel (roosteren in een koekenpan zonder vet); 2 eetlepels fijngehakte verse koriander; ...



Lees verder | 3432 keer bekeken | reacties: 4 | 10 okt 2011 15:38



Visbeignets
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Heerlijk, gezond en gemakkelijk te maken..... Dit heb je nodig: 250 gram visfilets (kabeljauw, koolvis e.d.); 100 gram rijst; 1 kleine in stukken gesneden ui; 2 eieren; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie; 2 eetlepels bloem; zout, peper, gemalen komijn en safraan naar smaak; olie om te bakken. Zo ...



Lees verder | 7128 keer bekeken | reacties: 10 | 26 aug 2010 19:43



Gebakken sardines gevuld met spinazie
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Krokant gebakken dubbele sardines met daartussen een heerlijke vulling van gekruide spinazie. Dit heb je nodig: 1 kilo sardines; 5 eetlepels gehakte spinazie; 3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie; 1 koffielepel paprikapoeder; 1 koffielepel komijnpoeder; 1/2 koffielepel ...



Lees verder | 3831 keer bekeken | reacties: 2 | 24 dec 2009 22:14



Tajine van visballetjes in tomatensaus
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Lekker en gezond; vis en de ontelbare gerechten die je er mee kunt maken.... Deze visballetjestajine kan je maken met elke witvissoort die je lekker vindt, zoals kabeljauw, wijting, heek, etc..... Dit heb je nodig: 500 gram witvisfilets (naar keuze, zie boven); 4 geperste tenen knoflook; 4 geraspte ...



Lees verder | 12647 keer bekeken | reacties: 11 | 07 sep 2009 13:06



Gebakken sardines met knoflook en piment
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Sardines zijn een heerlijke, gezonde vissoort en dit is één van de smakelijke manieren om ze klaar te maken.... Dit heb je nodig: 1 kilo (grote) sardines; 3 tenen knoflook; scherpe pimentpoeder; paprikapoeder; zout en zwarte peper naar smaak; bloem; olie om te bakken. Zo maak je het: Snijd evt. ...



Lees verder | 17283 keer bekeken | reacties: 5 | 11 jun 2009 20:09



Dorade gevuld met garnalen
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Een heerlijk visrecept waarbij ik weer gebruik maak van die fantastische vissoort dorade grise..... Wit visvlees met weinig graten gevuld met roze garnalen (of de wat duurdere Noordzeegarnalen, ook heel erg lekker).... Dit heb je nodig: 1 of 2 mooie dorades (ongeveer 500 á 700 gram); 200 gram ...



Lees verder | 9145 keer bekeken | reacties: 2 | 06 mei 2009 12:27



Maakouda met tonijn
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Maakouda lijkt op Tunesische of Algerijnse tajine, maar is makkelijker te maken en kost minder tijd omdat er doorgaans geen vlees voor nodig is. Deze Maakouda wordt gemaakt met toevoeging van tonijn uit blik, dus lekker en gemakkelijk. Dit heb je nodig: 1 blikje tonijn; 2 middelgrote aardappelen; wat ...



Lees verder | 6958 keer bekeken | reacties: 7 | 20 apr 2008 17:37



Gepaneerde garnalen
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Voor de liefhebbers van garnalen is dit een heerlijk hapje; krokante, gepaneerde kruidige garnalen..... Dit heb je nodig: 800 gram middelgrote gepelde garnalen; 3 a 4 tenen knoflook, geperst; peper en zout naar smaak; mespunt komijnpoeder en mespunt "ras el hanout";* een beetje "harissa";** ...



Lees verder | 11374 keer bekeken | reacties: 6 | 18 apr 2008 12:35



Garnalentajine
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Een kleurrijk gerecht en natuurlijk erg lekker, als je tenminste van garnalen houdt. Nou, ik wel, dus hier komt een lekker receptje voor een smakelijke Marokkaanse garnalentajine met rijst. Dit heb je nodig: 24 middelgrote roze gepelde garnalen; 2 tenen knoflook; 1 blikje gepelde tomaten of vier verse; ...



Lees verder | 7214 keer bekeken | reacties: 2 | 15 apr 2008 12:37



Wijtingballetjes gevuld met garnalen
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Kijk eens naar de afbeelding van dit gerecht; ziet dat er niet lekker uit? Een verrukkelijk recept voor diegenen onder jullie die van vis houden. Dit heb je nodig: 1 kilo wijtingfilets (schelvis of kabeljauw is ook goed); 100 ...


Lees verder | 2322 keer bekeken | reacties: 0 | 05 apr 2008 21:52



Dorade met vier groenten uit de oven
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Van lekkere visrecepten kan je er nooit teveel hebben; dorade is een vissoort waar je van alles mee kunt doen, dus hier volgt een recept met vier groenten uit de oven: Dit heb je nodig: 2 mooie schoongemaakte (vraag dat aan de ...


Lees verder | 16112 keer bekeken | reacties: 11 | 12 mrt 2008 15:21



Sardinegehakthapjes
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Sardientjes kan je op verschillende manieren bereiden; door de bloem halen en dan lekker krokant bakken in de olie is een optie, ze vullen met een mengsel van ui, koriander, peterselie en specerijen is ook niet te versmaden (ik ...


Lees verder | 2599 keer bekeken | reacties: 4 | 07 mrt 2008 12:41



Dorade uit de oven
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Nu maar weer eens zo'n lekker Marokkaans visrecept. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt erg veel vis gegeten. Er bestaan dan ook talloze heerlijke recepten voor gebakken vis, vistajine en zoals dit keer: vis uit de oven. ...


Lees verder | 19655 keer bekeken | reacties: 15 | 19 feb 2008 11:37



Sardines in chermoulasaus
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 8 flinke sardines; 1 bosje verse koriander; 4 tenen knoflook; flinke scheut water; 2 eetlepels paprikapoeder; 1 theelepel scherpe rode peper; 1 eetlepel komijnpoeder; het sap van 1 citroen 3 eetlepels olijfolie. ...


Lees verder | 5230 keer bekeken | reacties: 3 | 29 jan 2008 12:46



Tonijnsteaks
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

heb je nodig: 2 tonijnsteaks; 2 wortelen; 2 aardappelen; 2 tomaten; olijfolie; zout naar smaak. Marinade (chermoula): 3 eetlepels fijngehakte verse koriander; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie; zout en zwarte peper naar ...


Lees verder | 4312 keer bekeken | reacties: 1 | 15 jan 2008 00:26



Vistajine
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 4 kabeljauwfilets (van gemiddelde grootte); 3 wortelen; 1 groene paprika; 2 tomaten; 4 vastkokende aardappelen; 1 ui; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie; 2 eetlepels fijngehakte verse koriander; 2 fijngeperste ...


Lees verder | 12400 keer bekeken | reacties: 8 | 14 jan 2008 23:41



Viskebab
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 500 gram stevige witte visfilet; 1 of twee citroenen Voor de marinade: 2 eetlepels olijfolie; drie teentjes geperste knoflook; 1 eetlepel fijngehakte verse koriander; 2 dessertlepels gemalen komijn; zout en zwarte peper naar smaak. ...


Lees verder | 3359 keer bekeken | reacties: 0 | 16 dec 2007 21:49



Tajine tonijnmoten met groene kool
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 6 mooie moten verse tonijn; 1 groene kool; 3 uien; 1 bosje verse koriander, fijngehakt; 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt; 3 teentjes knoflook; 1 mespunt saffraanpoeder; 1 dessertlepel komijnpoeder; 1 dessertlepel ...


Lees verder | 2254 keer bekeken | reacties: 0 | 09 nov 2007 21:58



Dorade met kappertjes
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: Voor 6 personen: 1 mooie dorade (zeebaars)(of drie kleinere), schoongemaakt en geschubd; 2 onbehandelde citroenen en het sap van 3 citroenen; 2 uien; 1 kommetje kappertjes; 1 bosje verse koriander; 6 tenen knoflook; ...


Lees verder | 2518 keer bekeken | reacties: 0 | 29 jun 2007 18:52



Tagine met bonito (tonijn)
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 6 flinke moten bonito (ongeveer 600 gram samen); 2 uien; 3 tenen knoflook; 1groenekool; komijnpoeder; gemberpoeder; korian derzaadjes; paprikapoeder; saffraan; zout en zwarte peper.


Lees verder | 2959 keer bekeken | reacties: 0 | 27 jun 2007 20:10



Brasem in chermoula (marinade)
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 2 brasems van 500 gram; 60 gram bloem; olie om te bakken; zout,peper. Marinade: ½ eetlepel komijnpoeder; 2 eetlepels verse koriander, gehakt; 1 flinke mespunt paprikapoeder; 2 eetlepels olijfolie; 2 ...


Lees verder | 2893 keer bekeken | reacties: 0 | 29 mei 2007 12:15



Gevulde goudbrasem
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 1 brasem van 1,5 kilo, schoongemaakt; 500 gram tomaten; 2 groene paprika’s; 2 rode paprika’s; 2 uien; 4 tenen knoflook; 1 bosje koriander, fijngehakt; 1 bosje platte peterselie, fijngehakt; 100 gram ...


Lees verder | 2795 keer bekeken | reacties: 0 | 29 mei 2007 12:10



Gefrituurde Chermoulawijting
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Krokant gebakken gevulde vis Ingrediënten: Voor de Chermoula (=marinade): * 2 teentjes knoflook(geperst) * 1 klein bosje koriander fijngehakt) * 2 eetlepels olie * 2 eetlepels scherpe paprikapoeder * 1 theelepel komijnpoeder * zout. ...


Lees verder | 2018 keer bekeken | reacties: 0 | 13 apr 2007 12:22



VISPASTILLA
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen. Dit heb je nodig: Vulling: 500 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, e.d.); 500 gram gekookte, gepelde garnalen; 250 gram champignons, in plakjes gesneden; 1 ui; 1 groene en 1 rode ...


Lees verder | 15445 keer bekeken | reacties: 12 | 30 mrt 2007 23:29



TONG MET UIEN
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 8 schoongemaakte tongen; 500 gram uien; 1 bosje platte peterselie; 100 gram witte amandelen; 50 gram roomboter; 1 dessertlepel zout; 1 dessertlepel zwarte peper. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 170 graden C. ...


Lees verder | 2175 keer bekeken | reacties: 0 | 16 mrt 2007 22:54



TAJINE VAN SARDINEBALLETJES
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 1 kilo sardientjes; 1 (Marokkaans) theeglas rijst; 1 (''''''''''''') theeglas tomatenpuree; 1 (''''''''''''') theeglas (olijf)olie; 1 ui; 3 teentjes knoflook; 1 bosje platte peterselie; 1/2 dessertlepel paprikapoeder; ...


Lees verder | 3380 keer bekeken | reacties: 5 | 16 mrt 2007 22:45



TAGINE VAN KABELJAUW MET GROENTEN
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 1 ui; 1 teentje knoflook; 1 tomaat; 1 wortel; 2 aardappelen; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 6 takjes verse koriander; 500 gram kabeljauwfilet (of moten); 1 theelepel gemalen komijn; 1 envelopje saffraan, 1 theelepel ...


Lees verder | 8566 keer bekeken | reacties: 3 | 10 mrt 2007 13:46



BOUZROUG (Marokkaanse zeevruchten)
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Ingrediënten: * 250 gram kleine gekookte garnalen * 500 gram gekookte mosselen * 2 uien * 2 teentjes knoflook * bosje peterselie en koriander(gehakt) * ½ theelepel safraan * 1 theelepel paprikapoeder * 1 theelepel peper ...


Lees verder | 3936 keer bekeken | reacties: 0 | 10 mrt 2007 13:43



GEVULDE SARDINES
Categorie: 9.Hoofdgerechten met vis/schaal-schelpdieren

Dit heb je nodig: 2 kilo sardines 3 teentjes knoflook 1 rode en 1 groene paprika 2 Spaanse pepers 2 takjes platte peterselie (gehakt) 2 takjes koriander (gehakt) zout en zwarte peper 200 gram bloem (olijf)olie. Zo maak je het: De ...


Lees verder | 6367 keer bekeken | reacties: 2 | 06 mrt 2007 11:53