Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.

Jet
20 september 2016 20:59
_
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 19:00
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door LadyLely om 18:59
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door barth. om 18:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tharisis om 18:39
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Madelief46 om 18:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door l.rozewater om 18:38
_
L.rozewater Online

Door peetieq om 18:31
_
Peetieq Online

Door joke om 18:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

_
1
0.Nagerechten

Weblog artikelen


Amandel crème caramel
Categorie: 10.Nagerechten

Lekker dessert en een variatie op de standaard crème caramel.

Dit heb je nodig: 3 eieren; 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr.); eenzelfde maat blikje volle melk; 70 gram amandelpoeder; 2 eetlepels oranjebloesemwater; 2 druppels amandel-essence; 100 gram suiker (voor de caramel); 2 eetlepels water. Zo maak je het: Maak de caramel door de 2 eetlepels ...


Lees verder | 3301 keer bekeken | reacties: 0 | 10 feb 2016 11:45



Wittechocolade-aardbeien crèmedessert
Categorie: 10.Nagerechten

Of er een engeltje over je tong.....,zóóóó lekker is dit!

Dit heb je nodig: 250 ml. volle melk; 200 gram schoongemaakte en dan fijngemalen (blender) aardbeien; 1 eetlepel suiker; 50 gram maïzena; 100 gram witte chocolade (in stukjes); 1 ei; 20 gram boter; slagroom om te versieren; 2 hele aardbeien. Zo maak je het: Doe alle ingrediënten, behalve ...


Lees verder | 5684 keer bekeken | reacties: 2 | 08 jul 2015 11:59



Iraans dessert
Categorie: 10.Nagerechten

Ja hoor, ook in Iran houden ze van lekkere toetjes.... Dit heb je nodig: 35 gram maïzena; 500 ml. melk; 1 kaneelstokje; 50 gram gemalen witte amandelen; 1 koffielepel oranjebloesemwater; geschaafde amandelen voor de versiering; 60 gram suiker. Zo maak je het: Vermeng de maïzena met de melk. ...



Lees verder | 5701 keer bekeken | reacties: 0 | 29 aug 2014 16:03



Perziktaart in een glas
Categorie: 10.Nagerechten

Klinkt dat niet spannend ? Overheerlijk en niet moeilijk te maken.... Dit heb je nodig: Voor de citroencrumble: 80 gram bloem; 50 gram boter; 50 gram suiker; de geraspte schil van 1 citroen. Voor de citroencrème: 40 cl. volle melk; 2 ei-gelen; 4 eetlepels maïzena; 100 gram suiker; geraspte ...



Lees verder | 4894 keer bekeken | reacties: 1 | 20 aug 2014 13:24



Algerijns dessert met oranjebloesemwater
Categorie: 10.Nagerechten

Dit is een heel licht dessert, heel erg geschikt ter afsluiting van de Ramadanmaaltijd...... Dit heb je nodig: Voor 4 personen: 1 liter melk; 4 eetlepels maïzena; 6 eetlepels suiker (of minder, naar smaak); 1 eetlepel oranjebloesemwater (mazhar); voor de versiering: grofgehakte pistachenootjes ...



Lees verder | 3688 keer bekeken | reacties: 4 | 26 jun 2014 11:32



Couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop van Mounir
Categorie: 10.Nagerechten

Dit is weer zo'n lekker recept van chef Mounir Toub van 24Kitchen/Grenzenloos koken.... Ingrediënten Zoete couscoustaart 1 vanillestokje 300 ml water 1 kaneelstokje 2 el suiker 200 g couscous 120 g boter 2 eieren 180 g verse mozzarella 250 g ricotta 40 g honing Rozenwater-kaneelsiroop 180 ...



Lees verder | 3900 keer bekeken | reacties: 1 | 06 dec 2013 18:26



Perenbollen
Categorie: 10.Nagerechten

Op de markten, in de supermarkten en bij de groentenboeren zijn weer volop peren te krijgen en dan vooral die heerlijke sappige Conference-peren. Lekker om zó te eten maar ook lekker om er een goudbruine perenbol mee te maken en dat gaat zo: Dit heb je nodig: 4 kleine rijpe Conference peren; ...



Lees verder | 5667 keer bekeken | reacties: 4 | 11 nov 2013 14:59



Cocos/mangodessert
Categorie: 10.Nagerechten

Een lekker romig dessert en heel simpel te maken.... Dit heb je nodig: 200 ml. cocosmelk; 1 flinke rijpe mango; 1-2 eetlepels suiker of honing; geschaafde cocos voor de versiering. Zo maak je het: Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe die samen met de cocosmelk in een blender. ...



Lees verder | 5736 keer bekeken | reacties: 3 | 01 okt 2013 12:17



Oranjebloesem-griesmeeldessert
Categorie: 10.Nagerechten

Een heerlijk griesmeeldessert met de fijne smaak van oranjebloesemhoning en sinaasappel. Kan je nu geen oranjebloesemhoning vinden, gebruik dan "gewone" honing en wat extra oranjebloesemwater. Dit heb je nodig: 100 gram fijn griesmeel (smida); 50 cl. volle melk; 30 gram suiker; 20 gram boter; 10 cl. ...



Lees verder | 3462 keer bekeken | reacties: 2 | 08 aug 2013 14:45



Rijstdessert met aardbeiensaus
Categorie: 10.Nagerechten

En dan ná de maaltijd zo'n heerlijk rijsttoetje.... Dit heb je nodig: 1 liter volle melk; 100 gram suiker; 150 gram ronde (=pap)rijst; 1 vanillestokje; 1 mespuntje zout; 500 gram aardbeien; 3 eetlepels gecondenseerde gezoete melk; het sap van 1 citroen. Zo maak je het: Breng de melk aan de ...



Lees verder | 3159 keer bekeken | reacties: 2 | 15 jul 2013 17:18



Meloensorbet
Categorie: 10.Nagerechten

Meloenen zijn nu volop verkrijgbaar, maar is het eigenlijk niet een beetje saai om die gesneden in schijven op te dienen? Je kunt er nog zoveel meer mee doen, zoals je kunt lezen in onderstaand recept...... Dit heb je nodig: 1 Galiameloen (of andere naar keuze); 30 cl. water; 40 gram suiker; 1/2 theelepel gemberpoeder; 10 cl. ...



Lees verder | 2246 keer bekeken | reacties: 0 | 08 jul 2013 15:18



Koffiecrème met kruidnagel
Categorie: 10.Nagerechten

Best wel een verrassende combi; koffie met kruidnagel, maar in Marokko wordt deze specerij ook vaak toegevoegd aan de koffie....beetje apart dus maar wel erg lekker...... Dit heb je nodig: Voor 4 personen: 15 cl. melk; 15 cl. room; 2 eetlepels oploskoffie; 2 eieren; 1 eierdooier; 40 gram suiker; 8 ...



Lees verder | 4639 keer bekeken | reacties: 3 | 11 jun 2013 14:54



Zoete snel-klaar couscous met noten en zuidvruchten
Categorie: 10.Nagerechten

Je kunt deze couscous eten als nagerecht, maar ook als tussendoortje of zelfs ontbijtgerecht. Ik gebruik in dit recept snel-klaar couscous, maar je kunt de couscous natuurlijk ook op traditionele manier stomen; je bent dan wel wat langer bezig...... Dit heb je nodig: 250 gram couscous; 60 gram fijne suiker; 250 ml. ...



Lees verder | 3426 keer bekeken | reacties: 4 | 01 jun 2013 12:42



Griesmeeldessert met rozijnen, oranjebloesemwater en amandelschaafsel
Categorie: 10.Nagerechten

Een lekker toetje, daar hou ik wel van, jullie ook? Dit heb je nodig: 1 liter volle melk; 100 gram fijn griesmeel; 100 gram suiker; 3 eetlepels rozijnen; 1 eetlepel oranjebloesemwater; geschaafde amandelen. Zo maak je het: Breng de melk samen met het oranjebloesemwater aan de kook in een pan. Voeg ...



Lees verder | 3056 keer bekeken | reacties: 2 | 16 apr 2013 12:30



Aardbeien met muntsiroop
Categorie: 10.Nagerechten

In verband met het aardbeienseizoen nog maar eens een recept waarin aardbeien goed tot hun recht komen.... Dit heb je nodig: 300 gram aardbeien; 10 mooie verse mintblaadjes; 300ml. water; 200 gram suiker. Zo maak je het: Breng het water samen met de suiker aan de kook. Haal van het vuur af en voeg ...



Lees verder | 3998 keer bekeken | reacties: 9 | 28 mrt 2013 12:40



Aardbeien met witte chocolade
Categorie: 10.Nagerechten

Nou,als dít geen lekker dessert is......vooral nu de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn; ik zou voor dit recept van die mooie grote uitkiezen.....in dit recept is gekozen voor witte chocolade, omdat dat zo mooi kleurt met het rood van de aardbeien én natuurlijk ook omdat het lekker is. ...



Lees verder | 3575 keer bekeken | reacties: 7 | 28 mrt 2013 12:17



Aardbeien-yoghurt dessert
Categorie: 10.Nagerechten

Het is weer aardbeientijd en vooral die mooie grote uit Marokko vind ik erg lekker; je kunt er ook heerlijke toetjes mee maken zoals met het onderstaande recept: Dit heb je nodig: 300 gram aardbeien; 250 gram volle yoghurt naturel; vanille-essence (paar druppels); 6 eetlepels suiker; 2 eetlepels aardbeienconfiture; ...



Lees verder | 3709 keer bekeken | reacties: 7 | 21 mrt 2013 19:37



Chocoladecrème met kardamom
Categorie: 10.Nagerechten

Zijn jullie ook zo gek op chocolade? Ik wel en je kunt er zulke heerlijke desserts mee maken zoals dit: Dit heb je nodig: 150 gram suiker; 4 eidooiers; 30 gram cacaopoeder (ongezoet); 25 gram maïzena (maïsbloem); 1/2 liter melk; 9 kardamompeulen; 10 gram boter; 125 gram geraspte pure chocolade. Zo ...



Lees verder | 3120 keer bekeken | reacties: 5 | 15 mrt 2013 14:32



Chocoladesoufflée
Categorie: 10.Nagerechten

Een heerlijk luchtig chocoladedessert..... Dit heb je nodig: 200 gram pure chocolade; 150 gram roomboter in stukjes en een beetje om de bakjes mee in te vetten; 6 eieren; 175 gram suiker; 125 gram bloem. Zo maak je het: Smelt de chocolade samen met de stukjes roomboter in de magnetron of in een schaal ...



Lees verder | 3230 keer bekeken | reacties: 5 | 15 feb 2013 15:55



Cocosdessert
Categorie: 10.Nagerechten

Ik ben weer eens toe aan een lekker,gemakkelijk te maken toetje........ Dit heb je nodig: 250 gram gecondenseerde melk(gesuikerd); 30 cl. volle melk; 3 eieren; 80 gram geraspte cocos+ een beetje voor de garnering. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gecondenseerde melk en de volle melk in een kom. ...



Lees verder | 4672 keer bekeken | reacties: 10 | 31 jan 2013 14:49



Rijstdessert met karamel
Categorie: 10.Nagerechten

Lekker rijstdessert met een karameltopping...... Dit heb je nodig: 150 gram dessertrijst; 75 cl. melk; 20 cl. room; 80 gram suiker; 1 vanillestokje. Voor de topping: 120 gram suiker; 40 gram gezouten boter; 10 cl. room. Zo maak je het: Doe de melk met de room en het opengesneden en uitgeschraapte ...



Lees verder | 3149 keer bekeken | reacties: 6 | 16 jan 2013 16:58



Gemarineerde kruidige mandarijntjessalade
Categorie: 10.Nagerechten

Ter afsluiting van een overvloedige maaltijd is niets zo lekker als deze gemarineerde frisse en kruidige clementinesalade...... Dit heb je nodig: 30 cl. water; 120 gram suiker; 1 eetlepel oranjebloesemwater; 1 kaneelstokje; 1 kruidnagel; 2 of 3 draadjes saffraan; 6 gepelde en in partjes gesneden/verdeelde ...



Lees verder | 2975 keer bekeken | reacties: 0 | 27 nov 2012 14:29



Granaatappelsalade met verse mint
Categorie: 10.Nagerechten

Een heerlijke frisse én gezonde vruchtensalade..... Dit heb je nodig: 1 grote goed rijpe en sappige granaatappel; een paar blaadjes verse mint; 2 eetlepels suiker; 1 eetlepel oranjebloesemwater. Zo maak je het: Snijd de granaatappel open en haal daar alle vruchtballetjes ui. Doe ze in een ...



Lees verder | 2594 keer bekeken | reacties: 0 | 24 nov 2012 16:43



Appels uit de oven met amandelcrumble en caramelsaus
Categorie: 10.Nagerechten

Een verukkelijk zoet en "sticky" dessert..... Dit heb je nodig: Voor 2 appels: 2 appels naar keuze (Jonagold bijvoorbeeld); 70 gram blanke amandelen; 100 gram lichtbruine basterdsuiker; 6 eetlepels water. Voor de caramelsaus: 5 eetlepels suiker vermengd met ongeveer 4 eetlepels water; 15 gram roomboter; ...



Lees verder | 4028 keer bekeken | reacties: 2 | 24 nov 2012 15:52



Chocoladeflantaart
Categorie: 10.Nagerechten

Er staan meerdere versies van flantaart op dit weblog. zoals de "gewone" flantaart of "flan patissier" en een flantaart bereid met cocosmelk. Beide taarten hebben een deegbodem. Onderstaand recept is er één met chocolade en zonder deegbodem; ook niet te versmaden. Flantaart is van origine ...



Lees verder | 4047 keer bekeken | reacties: 10 | 17 nov 2012 13:36



Amandeldessert met sinaasappel
Categorie: 10.Nagerechten

Nog zo'n heerlijk oosters dessert.......een fijne combi van amandelen en sinaasappel...... Dit heb je nodig: 200 fijngehakte witte amandelen; 2 g (= een paar druppels) amandelextract; 4 sinaasappels; 500 gram dunne room; 500 gtam ...


Lees verder | 3761 keer bekeken | reacties: 2 | 11 nov 2012 21:23



Rijstdessert met sinaasappel en saffraan
Categorie: 10.Nagerechten

Een heerlijk zoet rijstdessert met een pittige "touch" van sinaasappelschilletjes en saffraan........ Dit heb je nodig: 200 gram ronde rijst; 1liter volle melk; 1 onbehandelde of schoongeboende sinaasappel; 10 cl. room; 1 koffielepel ...


Lees verder | 3394 keer bekeken | reacties: 0 | 11 nov 2012 20:56



Mini-clafoutis met kersen
Categorie: 10.Nagerechten

Het is weer kersentijd; wat is er dan lekkerder dan zulke overheerlijke mini-clafoutis te maken met die lekkere rood-blauwe zomerkoninkjes? Je kunt de kersen trouwens ook vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen. Dit heb je nodig: 4 ...


Lees verder | 4011 keer bekeken | reacties: 3 | 05 jun 2012 22:43



Speculaastiramisu
Categorie: 10.Nagerechten

Een leuke en lekkere variatie op de "gewone" tiramisu; eentje met speculaas.... Dit heb je nodig: 250 gram mascarpone; 3 eieren; 60 gram bruine suiker; 20 speculaasjes. Zo maak je het: Splits de eieren en klop de eiwitten goed ...


Lees verder | 7685 keer bekeken | reacties: 16 | 29 okt 2011 23:04



Sinaasappel-rijstdessert met pistachenootjes
Categorie: 10.Nagerechten

Heerlijk dessert met de zachte smaak van rijst gecombineerd met de frissigheid van de sinaasappeltopping....... Dit heb je nodig: 1 glas ronde rijst (arboro); 1 glas suiker; 1 liter volle melk; 2 eetlepels oranjebloesemwater; 1 mespuntje Arabische gom. ...


Lees verder | 6584 keer bekeken | reacties: 4 | 12 jan 2010 17:36



Appeltjes met speculaas uit de oven
Categorie: 10.Nagerechten

Nóg zo'n lekker herfstachtig recept en zélfs met een hint naar Sinterklaas door de speculaasjes gebruikt in dit recept...... Dit heb je nodig: 4 middelgrote appels (Goudreinet, Jonagold, etc); 100 gram speculaasjes; ...


Lees verder | 6355 keer bekeken | reacties: 6 | 20 nov 2009 13:40



Dikke roomyoghurt met pistachekaramel
Categorie: 10.Nagerechten

Het laatste recept uit het Jumbo Boodschappenmagazine is een heerlijk nagerecht... Dit heb je nodig: 150 gram suiker; 100 gram grofgehakte ongezouten pistachenootjes; 20 gram pijnboompitjes; 20 gram sesamzaadjes; 200 ml. slagroom; 300 ml. ...


Lees verder | 5940 keer bekeken | reacties: 1 | 06 nov 2009 14:54



Granaatappeldessert
Categorie: 10.Nagerechten

Het is herfst en dit is de tijd voor de nieuwe oogst granaatappels. Ze groeien hoofdzakelijk in landen rondom de Middellandse Zee maar ook in Zuid-Amerika. Ze zijn dan ook ruimschoots verkrijgbaar dus tijd om er eens een lekker dessert van te maken. ...


Lees verder | 4613 keer bekeken | reacties: 0 | 28 sep 2009 12:16



Gegrillde perziken met amandelen/frambozen en pistachenootjes
Categorie: 10.Nagerechten

Een lekker fris en fruitig nagerecht van perziken die je bedekt met amandelen, frambozen en pistachenootjes en die je dan even in de oven grillt. Mmmmmmmmmm..... Dit heb je nodig: 6 grote rijpe perziken; 300 gram frambozen; 150 ...


Lees verder | 3820 keer bekeken | reacties: 2 | 11 jun 2009 16:57



Cocosmelkflan
Categorie: 10.Nagerechten

Flan wordt meestal bereid met melk maar deze maak je met cocosmelk; opeens is iets wat je misschien heel gewoontjes vond heel bijzonder.... Dit heb je nodig: 4 dl. cocosmelk; 4 eigelen; 3 eetlepels geraspte cocos; 5 eetlepels bruine basterdsuiker. ...


Lees verder | 4088 keer bekeken | reacties: 0 | 20 okt 2008 21:58



Syrisch dessert met abrikozencreme
Categorie: 10.Nagerechten

De Syrische keuken verbergt ontelbare tongstrelende gerechten. Toch heb ik hier 1 voor jullie; een dessert dat wel een beetje lijkt op de andere desserts die hier te vinden zijn, maar dan toch weer net even anders....... Dit heb ...


Lees verder | 8106 keer bekeken | reacties: 1 | 07 okt 2008 23:26



Coupe Marrakech (meloen/sinaasappel/dadels/mint)
Categorie: 10.Nagerechten

Het mooie zomerweer is helaas al weer voorbij, maar ach, een fris dessert van zomerse vruchten is altijd wel lekker, toch? Dit heb je nodig: Voor 6 coupes: 300 gram in blokjes gesneden meloen naar keuze; 2 grote navelsinaasappels; ...


Lees verder | 7660 keer bekeken | reacties: 3 | 03 okt 2008 14:38



Palouza/Algerijns dessert
Categorie: 10.Nagerechten

Ja hoor, nog een recept voor een dessert. Zoveel staan er nog niet op dit weblog dus er kan er best nog wel eentje bij, hahaha.... Dit heb je nodig: 1 liter volle melk; 4 eetlepels maizena; 6 eetlepels suiker; 1 a 2 eetlepels ...


Lees verder | 6054 keer bekeken | reacties: 10 | 22 sep 2008 17:38



Libanees rijstdessert
Categorie: 10.Nagerechten

Ik weet het, ik weet het: de meeste desserts van Marokkaans/Arabisch origine hebben als basis rijst of rijstebloem, maar ik vind het leuk om zoveel mogelijk variaties te plaatsen zodat er een ruime keus is. Dit is er weer zo 1: ...


Lees verder | 4920 keer bekeken | reacties: 0 | 22 sep 2008 17:19



Gebakken abrikozen gevuld met amandelspijs
Categorie: 10.Nagerechten

Ziet dit nagerechtje er niet appetijtelijk uit? Het water loopt je zo in de mond. Gelukkig erg eenvoudig te bereiden, dus volgt nu het recept: Dit heb je nodig: 8 verse abrikozen, rijp maar nog stevig; 100 gram amandelen, zeer ...


Lees verder | 3486 keer bekeken | reacties: 1 | 20 sep 2008 22:54



Indiase rozenpudding
Categorie: 10.Nagerechten

Tja, nu ik toch bezig ben met toetjes, heb ik er hier nog een voor jullie. Niet echt een Arabisch dessert, maar ditmaal uit India. Dit heb je nodig: 10 gram gelatineblaadjes; 50 cl. volle melk; een paar druppels vanille-extract; 250 ml. ...


Lees verder | 5120 keer bekeken | reacties: 3 | 28 aug 2008 14:11



Meghli (gekruid Libanees rijstdessert)
Categorie: 10.Nagerechten

Ik ben gek op toetjes en ook de Marokkaanse en de andere Arabische keukens tellen er vele. Dit is er zo een: Dit heb je nodig: 150 gram rijstebloem; 200 gram poedersuiker; 1 liter water; Kaneelpoeder en karwijpoeder (dat kan varieren ...


Lees verder | 5844 keer bekeken | reacties: 2 | 28 aug 2008 13:50



"Oum Ali", Egyptische broodpudding
Categorie: 10.Nagerechten

Het is bekend dat je nog heel wat lekkers kunt maken als je oud brood over hebt zoals b.v. wentelteefjes en andere verrukkelijke hapjes waar je het oude brood helemaal niet meer in herkent, zo lekker is het. Dit is ook weer zoiets ...


Lees verder | 9349 keer bekeken | reacties: 3 | 21 mei 2008 10:22



Rfiss uit Constantine (Algerije)met geroosterde amandelen,dadels en honing
Categorie: 10.Nagerechten

Er staan al meerdere Rfiss-recepten op dit weblog. Het is een zoet gerecht van griesmeel afkomstig uit Algerije en er bestaan meerdere variaties van. In Marokko noemt men Rfiss bij een andere naam, nl. "Harcha". Ik zal ...


Lees verder | 6115 keer bekeken | reacties: 0 | 04 apr 2008 15:16



CREME BRULEE MET GECARAMELLISEERDE PEREN EN KANEEL
Categorie: 10.Nagerechten

Eenvoudig, maar heel lekker dessert. Dit heb je nodig: 6 eigelen; 40 cl. vloeibare room; 10 cl. volle melk; 70 gram suiker; 40 gram donkerbruine basterdsuiker om te caramelliseren; 1 eetlepel roomboter; 2 theelepeltjes vanille-essence; ...


Lees verder | 6917 keer bekeken | reacties: 3 | 13 mrt 2008 18:06



Oosters rozen/kaneeldessert
Categorie: 10.Nagerechten

Lekker en apart toetje; de moeite waard om eens te proberen: Dit heb je nodig: 400 ml. volle melk; 200 ml. room; 1 dessertlepel kaneel; 2 eetlepels oranjebloesemwater; 1 eetlepel rozenwater; 60 donkerbruine basterdsuiker (of honing); ...


Lees verder | 4206 keer bekeken | reacties: 5 | 12 mrt 2008 15:45



Muhallebi (rijstepudding met kaneel en pistache)
Categorie: 10.Nagerechten

Een lekker dessert en ook nog snel klaar... Dit heb je nodig: 100 gram rijstebloem; 740 ml. volle melk; 4 eetlepels suiker; 1 eetlepel oranjebloesemwater; kaneelpoeder; ongezouten gepelde pistachenootjes. Zo maak je het: Vermeng ...


Lees verder | 5549 keer bekeken | reacties: 0 | 11 mrt 2008 13:38



Seffa van vermicelli (zoet gestoomd Marokkaans nagerecht)met rozijnen en amandelen
Categorie: 10.Nagerechten

In Marokko bestaat er niet zoiets als een "toetje". Meestal wordt er na de warme maaltijd vers fruit op tafel gezet. Soms ook wordt er een nagerecht zoals de hier onderstaande "SEFFA" geserveerd. Dat is een gestoomd nagerecht en ...


Lees verder | 16611 keer bekeken | reacties: 12 | 12 feb 2008 13:36



RAIB
Categorie: 10.Nagerechten

Dit heb je nodig: 1/2 liter volle melk; 1/2 liter volle yoghurt; oranjebloesemwater naar smaak; suiker naar smaak; stukjes vers fruit naar keuze of gedroogd fruit. Zo maak je het: Verhit de volle melk in een pan. Voeg er twee ...


Lees verder | 5557 keer bekeken | reacties: 7 | 04 nov 2007 21:32



Rozenmousse
Categorie: 10.Nagerechten

Dit heb je nodig:

40 cl. zeer koude ongeklopte slagroom;
1 eiwit;
2 eetlepels poedersuiker;
1 zakje vanillesuiker;
1 eetlepel rozenwater;
75 gram ongezouten, gehakte pistachenootjes.


Lees verder | 3971 keer bekeken | reacties: 4 | 27 jun 2007 20:22






_
W
eblog archief

Taboule met verse vruchten
Categorie: 10.Nagerechten
_
Lees verder | 2315 | reacties: 0 | 27 juni 2007 19:47


Yoghurt met honingvijgen
Categorie: 10.Nagerechten
_
Lees verder | 4303 | reacties: 5 | 19 juni 2007 14:01


Rijstcreme met rozenwater
Categorie: 10.Nagerechten
_
Lees verder | 3825 | reacties: 5 | 15 mei 2007 22:45


Yoghurt met dadels, bananen en noten
Categorie: 10.Nagerechten
_
Lees verder | 3736 | reacties: 2 | 15 mei 2007 22:39


Ceffa
Categorie: 10.Nagerechten
_
Lees verder | 4278 | reacties: 1 | 12 maart 2007 12:48