Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kaas/bosbessen cake
05 april 2014 14:47



Tajine tomaten en eieren
01 april 2014 15:26





Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Amber
06 april 2014 15:38
_
Hallo Bianca; Sorry, helaas kan ik je niet helpen met jouw vraag. Ik heb deze (nog onrijpe en verse) amandelen wel eens gezien maar ik heb geen flauw idee wat je er mee kunt doen. Misschien even zoeken via Google? groetjes, AMBER

Bianca Tangande
06 april 2014 15:29
_
Laatst kocht ik prachtige met een fluweel groen jasje jonge amandelen. Maar weet niet hoe ik het klaar kan maken in een recept. Vers het binnenste eten is lekker, las op internet dat je het kan dopen in zout en het wat bitter smaakt, maar je het wel eenmaal gewassen met schil en al kan eten. Kunt u mij verder helpen, om er een nagerecht van te maken ? Ik hou van experimenteren, maar wil graag weten of er een zoet recept bestaat van de jonge amandelen in schil uit de Marokkaanse of Arabische keuken ? Met vriendelijke groet, Bianca Tangande

Amber
04 april 2014 14:21
_
Hallo S,K en M. Zoals je hebt gezien heb ik meteen gereageerd door twee nieuwe recepten te plaatsen en misschien plaats ik er binnenkort nog wel een paar, ik zie wel. Zo zie je, jullie wens is mijn bevel, hahahaha. groetjes, AMBER




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Iney om 00:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 00:07
_
Tteun Online

Door Annemarie. om 00:06
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door josta om 00:06
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door elvira om 00:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door HenkVD om 00:05
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door jeanneke1 om 00:02
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door josta om 00:02
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

_
1
.Salades

Weblog artikelen


Marokkaanse sinaasappel/wortelsalade
Categorie: 1.Salades

Lekkere frisse salade van geraspte worteltjes vermengd met sinaasappelsap; een heerlijke combinatie..... Dit heb je nodig: 4 wortelen; 3 uitgeperste sappige sinaasappels; 1 eetlepel oranjebloesemwater; 1/2 dessertlepel kaneelpoeder; 1 eetlepel suiker (naar eigen smaak, je kunt het ook weglaten). Zo ...



Lees verder | 1579 keer bekeken | reacties: 0 | 26 jul 2013 14:39



Warme Marokkaanse bloemkoolsalade
Categorie: 1.Salades

Deze warme salade lijkt wel een beetje op de auberginesalade die ook op dit weblog staat; het is een Marokkaanse gekookte salade en erg lekker. Je eet het met brood...... Dit heb je nodig: 1 bloemkool; 1 koffielepel komijnpoeder; 1 koffielepel paprikapoeder; 1 teen knoflook; 1 eetlepel tomatenpuree; ...



Lees verder | 1618 keer bekeken | reacties: 0 | 12 apr 2013 14:40



Pikante Marokkaanse wortelsalade
Categorie: 1.Salades

Een smakelijke en pikante Marokkaanse wortelsalade.. Dit heb je nodig: 5 wortelen; 2 tenen knoflook; een paar takjes verse koriander; 1 scheut olijfolie; 1/2 koffielepel komijnpoeder; 1/2 koffielepel paprikapoeder; 1 koffielepel harissa; zout naar smaak. Zo maakje het: Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes. ...



Lees verder | 2790 keer bekeken | reacties: 0 | 06 mrt 2013 13:59



Libanese tarly-tabouleh
Categorie: 1.Salades

Een lekkere frisse Libanese taboulehsalade waarin Tarly (of Ebly) wordt gebruikt. Tarly is voorgekookte pure tarwe en je kunt er zowel koude als warme gerechten mee bereiden........ Dit heb je nodig: 125 gram Tarly; 1 bosje platte peterselie; 1 citroen; 5 cl. olijfolie; 1 tomaat; 1 kleine komkommer; ...



Lees verder | 2349 keer bekeken | reacties: 2 | 25 nov 2012 16:37



Rijstsalade met avocado en garnalen
Categorie: 1.Salades

Een lekkere frisse salade van rijst met avocado en roze garnalen....... Dit heb je nodig: 100 gram basmatirijst; 250 gram gepelde garnalen; 1 avocado; 4 kerstomaatjes in vieren gesneden; 1 klein blikje maïs (uitgelekt); 3 eetlepels citroensap; 3 eetlepels olijfolie; zout en peper naar smaak. Zo ...



Lees verder | 2827 keer bekeken | reacties: 4 | 07 jun 2012 23:14



Taboulésalade
Categorie: 1.Salades

Met de (hopenlijk) warme zomerdagen in aantocht is dit een lekkere frisse salade voor bij je gegrillde vleesgerechten: Dit heb je nodig: 300 gram bulghur of grove couscous; 2 grote vleestomaten; 9 eetlepels olijfolie; 3 citroenen; 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en verse mint; zout en peper ...



Lees verder | 2753 keer bekeken | reacties: 9 | 06 jun 2012 16:33



Frisse salade
Categorie: 1.Salades

Lekker gemakkelijk en lekker fris; een frisse salade van ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Dit heb je nodig: Kerstomaatjes; blikje tonijn naturel; mini-mozzarellatjes (of mozzarella in blokjes); handje groene olijven, in plakjes; klein blikje maïs; augurkjes in stukjes. Zo maak ...



Lees verder | 7318 keer bekeken | reacties: 7 | 07 jan 2011 18:56



Pastasalade met tomaat en tonijn
Categorie: 1.Salades

Nog zo'n lekkere eenvoudige Marokkaanse zomersalade; dit keer een pastasalade met o.a. tomaat en tonijn met basilicum. Dit heb je nodig: 250 gram gekookte spiraalpasta; 2 vlees- of trostomaten; 1 blikje tonijn in olie; basilicum, vers of diepvries; beetje zout en peper naar smaak. Zo maak je het: ...



Lees verder | 7260 keer bekeken | reacties: 9 | 11 jun 2009 19:25



Marokkaanse aardappelsalade
Categorie: 1.Salades

Het is bijna zomer en vooral de zomer is bij uitstek de tijd voor lekkere salades.... Dit heb je nodig: 1 kilo vastkokende aardappelen; 3 (rode) uien; 1 kleine rode peper; 1 volle eetlepel gemalen komijn; 1 volle koffielepel paprikapoeder; 1 volle koffielepel korianderzaadjes; 3 takjes verse koriander; ...



Lees verder | 9656 keer bekeken | reacties: 2 | 11 jun 2009 17:33



Tunesische wortelsalade
Categorie: 1.Salades

Dit is een wortelsalade waarvan de worteltjes eerst moeten worden gekookt, fijngeprakt en gekruid. Door het toevoegen van "harissa" (Tunesische sambal) is dit een lekker pittig bijgerecht. Dit heb je nodig: 500 gram worteltjes; 1 geperst teentje knoflook; 1 eetlepel (meer of minder) harissa(Marokkaanse ...



Lees verder | 4805 keer bekeken | reacties: 0 | 21 sep 2008 21:24



Versierde Marokkaanse rijstsalade
Categorie: 1.Salades

Deze salade is een aanrader als het wat warmer weer is. Lekker fris en te serveren aan het begin van de maaltijd. Dit heb je nodig: 400 gram rijst; paar worteltjes; doperwtjes (diepvries of uit een pot, uitgelekt); 4 vastkokende aardappelen; 2 groene paprika's; 3 eieren; mayonaise; 1 blikje tonijn ...



Lees verder | 15439 keer bekeken | reacties: 5 | 05 jun 2008 18:04



Marokkaanse tonijnsalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 2 gepelde tomaten (onderdompelen in kokend water en het velletje er af halen), in kleine stukjes gesneden; 3 middelgrote, vastkokende aardappelen, geschild en gekookt in water met wat zout; in blokjes gesneden; 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt en in stukjes; een beetje fijngehakte ...



Lees verder | 12209 keer bekeken | reacties: 6 | 29 mrt 2008 21:06



Marokkaanse salade
Categorie: 1.Salades

De wortelen in deze salade worden gekookt, maar de rest van deze eenvoudige maar erg smakelijke salade worden rauw toegevoegd. Natuurlijk mag er geen olijfolie aan ontbreken, dus dat heb ik ook gebruikt.... Dit heb je nodig: 5 wortelen; 1 rode ui; 15 groene olijven; een handjevol blanke rozijnen; zout ...



Lees verder | 8187 keer bekeken | reacties: 1 | 25 mrt 2008 23:53



WORTEL/KOMKOMMER COCTAIL
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 400 gram fijngeraspte komkommer; 400 gram fijngeraspte wortel; het sap van 1 citroen; 1 dessertlepel oranjebloesemwater; suiker naar smaak. Zo maak je het: Rasp de komkommers en de wortelen met een fijne rasp. Vermeng de helft van het citroensap met de komkommerrasp en de andere helft met de wortelrasp. ...



Lees verder | 2068 keer bekeken | reacties: 2 | 13 mrt 2008 18:00



Aardappelsalade met verse koriander
Categorie: 1.Salades

Altijd lekker, zo'n aardappelsalade. Makkelijk te maken en snel klaar. Dit heb je nodig: 2 grote vastkokende aardappelen; 3 a 4 tenen knoflook; halve citroen; half bosje verse fijngehakte koriander; zout naar smaak; mespunt scherpe rode peper; olijfolie. Zo maak je het: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. ...



Lees verder | 5152 keer bekeken | reacties: 1 | 03 mrt 2008 14:54



Geroosterde rodebieten salade
Categorie: 1.Salades

Bij de categorie salades staat al een recept van rodebieten salade, maar hier volgt een andere manier om die te bereiden dus....net weer even anders......... Dit heb je nodig: 4 rauwe, middelgrote rode bieten, gewassen en in vieren gesneden; 4 sjalotten, gepeld en in vieren gesneden; 1 dessertlepel komijnzaadjes; olijfolie. ...



Lees verder | 5552 keer bekeken | reacties: 0 | 16 feb 2008 23:56



Groene salade met peer en walnoot
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig; 1 zak gemengde groene sla; 2 stevige, rijpe peren (doyenne du comice); 100 gram Gruyere-kaas (of een andere kaas naar smaak); 80 gram gepelde walnoten; sap van een halve citroen; 3 eetlepels zonnenbloemolie; zout en zwarte peper naar smaak. Zo maak je het: Doe de gemengde groene sla in een kom. ...



Lees verder | 7866 keer bekeken | reacties: 3 | 23 jan 2008 00:06



Tunesische tonijnsalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 1 komkommer; 2 tomaten; 1 appel; 1/2 paprika; 1 blikje tonijn in olie; groene olijven; klein uitje; gedroogde mint; citroensap; olijfolie; zout en zwarte peper naar smaak. Zo maak je het: Snijd alle groenten en de appel in blokjesen doe die in een kom. Voeg er 2 eetlepels citroensap ...



Lees verder | 3283 keer bekeken | reacties: 8 | 22 jan 2008 20:56



Orientaalse salade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 1 groot blik kikkererwten; 150 gram kerstomaatjes; ½ groene paprika; 1 teen knoflook; ½ bosje munt; ½ bosje verse koriander; 60 gram zwarte olijven; 2 eetlepels citroensap; 6 eetlepels olijfolie; zout en peper.

Zo maak je het: Meng in een kom de olijfolie met het citroensap en de geperste teen knoflook en voeg er peper en zout aan toe. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe ze bij de vinaigrette in de kom. Voeg er dan de gesnipperde halve groene paprika en de olijven aan toe. ...


Lees verder | 2975 keer bekeken | reacties: 1 | 03 jul 2007 20:17



Komkommer/kikkerwtensalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 250 gram gedroogde kikkererwten (of 1 blik kikkererwten); 1 komkommer; 4 uitjes; 1 bosje munt; 2 eetlepels kurkuma + 1 dessertlepel; 5 eetlepels olijfolie; het sap van 1 citroen; het sap van ½ sinaasappel; ½ dessertlepel kerriepoeder; zout en zwarte peper.

Zo maak je het: Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water. Breng de volgende dag de kikkererwten in een pan water aan de kook in water met zout en 1 dessertlepel kurkuma. Giet de kikkererwten af als ze zacht en gaar zijn en laat ze afkoelen. Je kunt ook als je dat te veel werk vindt kikkererwten ...


Lees verder | 1871 keer bekeken | reacties: 0 | 27 jun 2007 20:15



Marokkaanse kikkererwtensalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 1 blik kikkererwten (250 gram); 1 teentje geperste knoflook; 2 eetlepels olijfolie; paar takjes platte peterselie, fijngehakt; ½ dessertlepel gemalen komijn; ½ dessertlepel paprikapoeder; 1 mespunt scherpe rode peper; zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het: Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze met koud water. Laat ze goed uitlekken. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de kruiden en de knoflook. Giet dit over de kikkererwten, strooi er zout en peper naar smaak over schep alles door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik. (Je ...


Lees verder | 3955 keer bekeken | reacties: 5 | 10 jun 2007 15:06



Auberginesalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 4 mooie aubergines; 2 kleine courgettes; 2 paprika’s; 4 tomaten; 1 eetlepel zoete paprikapoeder; 1 mespunt scherpe rode peper; 4 tenen knoflook; 2 eetlepels olijfolie; zout.

Zo maak je het: Was de aubergines en de courgettes, zonder ze te snijden. Snijd ze verolgens in kleine stukjes. Doe die in een kookpan, samen met de olie, de geperste knoflook, het zoete paprikapoeder en het zout. Bedek het geheel met water en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot alles zacht en gaar is. ...


Lees verder | 2872 keer bekeken | reacties: 3 | 29 mei 2007 11:55



Salade mechouia
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 6 stevige tomaten; 4 groene paprika’s; 3 citroenen; 2 uien; 1 dl. olijfolie; 3 tenen knoflook; harissa naar smaak; corianderpoeder/komijnpoeder; 100 gram zwarte olijven; zout en zwarte peper.

Zo maak je het: Leg de paprika’s, de tomaten, de uien en de knoflook op een bakplaat in een hete oven of onder een hete grill en grill de groenten aan alle kanten. Haal ze als ze goed gegrilld zijn uit de oven. Doe de paprika’s in een stuk aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten. ...


Lees verder | 2365 keer bekeken | reacties: 2 | 27 mei 2007 16:45



Paprikasalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 2 rode paprika’s; 2 groene paprika’s; 3 tomaten; 2 eetlepels olijfolie; 1 bosje platte peterselie; zout, zwarte peper.

Zo maak je het: Leg de paprika’s op een bakblik en grill ze aan alle kanten in een hete oven tot ze donker zijn. Wikkel ze dan in aluminiumfolie en laat ze 5 tot 10 minuten rusten. Haal ze er dan uit en je kunt er dan gemakkelijk de schil vanaf halen. Leg de tomaten in kokend water en vervolgens ...


Lees verder | 2953 keer bekeken | reacties: 0 | 27 mei 2007 16:28



Marokkaanse tuinbonensalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 2 kilo verse tuinbonen (in de schil); 3 tenen knoflook; ½ bosje platte peterselie; 1 dessertlepel gemberpoeder; ½ dessertlepel paprikapoeder; saffraanpoeder; 1 dessertlepel bloem; drie eetlepels olie; ½ dessertlepel zout; 1 ingemaakte citroen en rode olijven voor ...

Zo maak je het: Haal de tuinbonen uit de schil. Haal er eventueel de harde velletjes van af. Pel en hak de tenen knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en voeg toe: 2 theeglazen water, de gemberpoeder, de fijngehakte knoflook en het zout. Doe er de tuinbonen bij en laat alles ongeveer 15 minuten koken. ...


Lees verder | 1710 keer bekeken | reacties: 0 | 15 mei 2007 22:59



WORTELSALADE MET KOMIJN
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: 500 gram worteljes; 2 dessertlepels paprikapoeder; 1 teen knoflook; 2 dessertlepels komijnpoeder; 2 dessertlepels fijngehakte verse koriander;(Mar/Turkse winkel); 2+1 eetlepels olijfolie; het sap van een ...


Lees verder | 2344 keer bekeken | reacties: 1 | 15 mrt 2007 15:08



Marokkaanse zomersalade
Categorie: 1.Salades

Dit heb je nodig: Gekookte rijst; gekookte maís uit blik; gekookte rode bieten in blokjes gesneden; gekookte aardappelen in blokjes; in stukjes gesneden augurken; twee mooie trostomaten, in plakjes of blokjes; surimisticks ...


Lees verder | 13358 keer bekeken | reacties: 23 | 07 mrt 2007 15:05