Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door TontenBrinke om 12:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Dag amber,
bedankt voor je reactie. ik heb per ongeluk de helft van een ander recept gescreen shot vond het ook al raar "

nogmaals bedankt ( ook voor je heelijke recepten die je met ons deelt)

gr rach
25 oktober 2015 00:43


Amber
Hoi Rachida,
Nee, die uit een flesje moet je niet doen omdat dat aroma is en geen bouillon.
Als ik blokjes schrijf dan moet je alleen díe gebruiken.
In dat recht staat maar 1 kippenbouillonblokje hoor, geen 6.
Dat zou veel te zout worden.
Je bedoelt toch dit recept?:
http://www.smulweb.nl/recepten/1423533/Kipschotel-quot-yassa-quot-afrikaanse-kipschotel
Succes er mee,
Groetjes,
Amber
24 oktober 2015 17:38


beste amber,

ik heb gevonden wat ik zocht op smulweb op u andere pagina! het heet kip yassa ik wist wel dat ie van u was, omdat ik hem niet kon vinden ging ik twijfelen.., alleen heb ik nu een ander vraag u schrijft dat ik 6 maggi blokjes dr bij moet doen kan ik ook maggi gebruiken maar dan die in een flesje u weet wel die bruine fles met rode gele plaatje dr op?

alvast bedankt voor u antwoord

rachida
24 oktober 2015 16:17


rachida
beste amber,

vooropgesteld beste kookweblog die ik ken !!!

ik zit met het volgende ik heb ooit een recept gemaakt alleen weet ik niet zeker of ik die van u heb? ben nu al 3 uur aan het zoeken op u pagina... het was een soort afrikaans schotel met kip en mosterd marinade en rijst kan dat kloppen?

liefst rachida !!
24 oktober 2015 16:07


Amber
Beste Carlos,

Mag ik vragen over welk bericht je het hebt?
Overigens wil ik er op wijzen dat dit mijn weblog is en dat ík bepaal wat ik hier neerzet naast al die heerlijke recepten waar jij maar ook vele anderen met graagte gebruik van maken.
Als het idd. over een "zielig" berichtje over Marokkanen gaat dan had ik waarschijnlijk álle reden om dat berichtje te plaatsen, mede gezien het feit dat ik 2 Marokkaanse zoons heb en ik geïnteresseerd ben in zaken aangaande de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.
Is dat zo uitleg genoeg voor je?
15 oktober 2015 00:01


Carlos
Inderdaad jammer dat je tussen deze leuke en mooie recepten dan weer zo zielig berichtje tussen zet over marokanen, uit de Volkskrant.
14 oktober 2015 23:34


Ahmed Bouzia
Hi Amber,

Is het mogelijk om onze wbsite www.marocstore.nl aan je links toevoegen?

Alvast bedankt voor je antwoord.

Groetjes.
30 juni 2015 00:22


Amber
Kijk wat ik hieronder schreef......
21 juni 2015 00:26


chakira el m
beste,
ik vroeg mij af waar ik zo'n ma'moul vorm kon vinden,ik kan de gelijk niet vinden
20 juni 2015 16:16


Amber
Je vindt zo'n vormpje bij een Marokkaanse winkel, bij een online-shop en natuurlijk in Marokko.
20 juni 2015 13:37


chakira el m
beste,
ik vroeg mij af waar ik zo'n ma'moul vorm kon vinden,ik kan de gelijk niet vinden
20 juni 2015 11:54


Amber
Hallo Farida,

Als je koek/gebak/bonbons-recepten zoekt moet je altijd in de linkerkolom bij CATEGORIEN OVERZICHT kijken onder nummer 11.koekjes/gebak/bonbons.
Bed oelde je misschien deze taart?

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=59615&Ricottataart-met-abrikozen

Groetjes,
Amber
29 maart 2015 19:40


Farida
Hallo.
Ik ben als gek aan het zoen naar uw recept van een taart met abrikozen, gemalen amandelen, en gecondenseerde melk. Met kant-en-klare bladerdeeg. Staat dit recept hier niet meer op uw pagina?
Heb het dringend nodig.
Alvast bedankt voor uw snelle antwoord.
Groetjes.
Farida
29 maart 2015 17:05


Amber
Ik begrijp wat je bedoelt; het zijn zeker GEEN koek"kruiden" maar het is een typisch zoet/kruidige Marokkaanse lekkernij die bij speciale gelegenheden wordt gemaakt.
De basis is geroosterde bloem, vermengd met specerijen en gemalen amandelen en/of pinda's, sesamzaad etc.
Het heet SELLOU en hieronder vind je een recept.
Er staat ook een Sellou-recept met pinda's op dit weblog:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=17383&Selloublokjeskkernij
08 november 2014 23:55


Alice
Ik heb een zakje marokkaanse zelfgemaakte koekkruiden die o.a. worden gegeten bij het suikerfeest. Zo te zien en te ruiken zitten er gemalen pinda's en amandelen in en de kleur is bruin. graag zou ik willen heten hoe het heet en of er recepten van zijn. Dankjewel
08 november 2014 15:35


janneke
Bedankt voor je snelle reactie! Dit wordt de eerste keer dat ik gerechten uit deze streek ga koken het klinkt erg lekker dus ben benieuwd.
02 november 2014 18:25


Amber
Over het algemeen zijn de recepten geschikt voor 4 personen; heb je de gerechten die je hebt uitgekozen niet eerder gemaakt?

Gr. Amber
02 november 2014 16:59


janneke
Dag Amber,

Voor hoeveel personen zijn de recepten voor de kipkefta en de rundvleestajine met zoete aardappel?
Ik ben een menu aan het samenstellen voor 9 personen vandaar.groetjes janneke
02 november 2014 16:49


Johnk126
I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one these days.. akeegagckbdc
23 oktober 2014 10:04


samira
dankjewell amber alles is duidelijk voor me nu.


groetjes!!
19 oktober 2014 22:07


Amber
Hoi Samira,

Ja, nou snap ik welke je bedoelt.
Je vroeg of je de abrikozenjam kon vervangen door iets van chocola?
Lijkt me niet.....je moet er in elk geval een soort dunne jam doorheen gebruiken voor een goed resultaat of een resultaat zoals je op de foto ziet.
Houd je niet van de smaak van abrikozen, kies dan een andere smaak jam.

Groetjes,
Amber
18 oktober 2014 01:36


samira
Hoi Amber,

bedankt voor je reactie!! ik bedoel die no bake koekjes dus zonder oven te maken. oreo maal je samen met de digestive koekjes dan met pindakaas bol van maken dan met abrikozen jam en kokos eroverheen.
die koeje bedoel ik.

hoop dat je nu weet welke ik bedoel. hihihi groetjes samira,
17 oktober 2014 23:49


Amber
Hoi Samira,

Als ik een recept "room" vermeld, dan bedoel ik altijd ongeklopte, ongezoete slagroom.
Als ik een ander soort room bedoel, bijvoorbeeld zure room kookroom of crème fraîche dan schrijf ik dat er altijd bij.
Gewone, ongeklopte, ongezoete dunne room dus.

Welke koekjes bedoel je precies? Je moet natuurlijk de ingrediënten gebruiken die jij zelf het lekkerst vindt.
Recepten zijn alleen maar een idee over hoe je iets zou kúnnen maken maar je kunt er ook wijzigingen voor jezelf in aanbrengen die jou lekkerder lijken.

groetjes,
AMBER
17 oktober 2014 13:12


samira
Hoi Amber,

Ik heb een vraagje over de smeuige appel-kaneel cake. er staat bij dat ik room nodig heb maar wat voor room is dat? kookroom?? slagroom?

en over de koekjes van kokos en digestive koekjes kan ik ipv abrikozenjam iets anders gebruiken? bv chocola ofzo??

ik hoor van je incha'Allaah.

xx samira.
17 oktober 2014 01:57


Amber
Hallo Salma,

Er staan al koekjes waarin gebruik wordt gemaakt van cornflakes bij de categorie " koekjes, gebak bonbons".
Zoals dit recept bijvoorbeeld:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=57891&Zandroosjes

Groetjes,
Ambet
19 juli 2014 11:39


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26