Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Amber
Hoi Vanessa,
Sorry voor het late antwoord maar ik heb geen mailbericht gekregen voor jouw reactie (niet jouw schuld hoor).
Welke griesmeelcake heb je gemaakt?
Die met vanillevla of die met gecondenseerde melk?
Ik vind persoonlijk de eerste versie het lekkerst.

Groetjes,
AMBER
30 mei 2010 18:29


Sihem
Feestelijke opening en afsluiting Arab Film Festival Rotterdam 2010 bijwonen?

Op 23 t/m 27 juni organiseert Stichting Film in de Buurt voor de 10e keer het Arab Film Festival Rotterdam. Tijdens deze dagen kunt u de meest recente Arabische films en documentaires zien in Rotterdam en worden er verschillende activiteiten georganiseerd omtrent film waar het publiek bij aanwezig kan zijn. Dit jaar vieren wij de 10e editie, het is een speciaal jaar voor ons en wij willen dit graag vieren met u.

Op 23 juni zullen wij het festival feestelijk openen, met een openingsfilm, optredens, welkomstwoorden en een hapje en drankje. Ook tijdens de afsluiting zijn er verschillende feestelijke activiteiten bij te wonen, tijdens deze afsluiting op 27 juni zal de prestigieuze gouden en zilveren Havik uitgereikt worden aan de beste films en documentaires, ook is er een afsluitingsfilm en er zullen enkele feestelijke activiteiten plaatsvinden.

Tijdens deze dagen zullen ook veel Arabische gasten aanwezig zijn, denk hierbij aan o.a. acteurs/actrices, film makers, artiesten etc. en er is ook de mogelijkheid om met hen in discussie te gaan. Wilt u deze twee dagen, of een van deze twee dagen bijwonen? Stuur een e-mail naar guest@arabfilm festival.nl ter bevestiging van uw aanwezigheid. Houdt u hierna de website of uw e-mail in de gaten voor meer informatie over het programma en de gasten.

De opening is op 23 juni en vindt plaats in Cinerama Filmtheater.

Het programma voor die avond is als volgt:

17:30 Inloop
18:00 Receptie
19:00 Welkomstwoorden
20:00 De openingsfilm


Cinerama Filmtheater
Westblaak 18
3012 KL Rotterdam
Tel: (010) 4115300

25 mei 2010 11:07


Faatje
Trouwens je WEBlog ziet er prachtig uit.top!!
Gr Faatje
16 mei 2010 14:00


Faatje
Ik wil iets vragen Amber,je hebt mij toegevoegd aan je msn,maar mijn vraag is nu:ben jij het of iemand anders??
Gtoetjes Faatje
Kom op mijn Site een kijkje nemen ;www.nissaelyaoum.freebb.be
16 mei 2010 13:59


Vanessa
Hoi,
Heb ook de griesmeelcake geprobeerd en die was echt lekker. Was wel wennen aan de textuur (ik heb het zonder de siroop gegeten,questi van minder caloriën)maar vond het prima zo! Ik ga zeker nog recepten proberen. Hoop wat ideetjes te vinden voor mijn kids die dus totaal GEEN groenten eten!
Super site, doe zo voort.
26 april 2010 21:27


Vanessa
Hoi,
Heb ook de griesmeelcake geprobeerd en die was echt lekker. Was wel wennen aan de textuur (ik heb het zonder de siroop gegeten,questi van minder caloriën)maar vond het prima zo! Ik ga zeker nog recepten proberen. Hoop wat ideetjes te vinden voor mijn kids die dus totaal GEEN groenten eten!
Super site, doe zo voort.
26 april 2010 21:26


Cindy
Hoi, hoi! Net je prachtige blog ontdekt met al je heerlijke recepten en mooie foto's! Ik ben gek op Marokkaans eten en maak het dan ook geregeld. Heb verleden jaar ook een kookcursus marokkaanse eten gevolgd....erg leuk en lekker! Ik ga morgen die Griesmeelcake maken!!
24 april 2010 14:51


jalis
Hoi Amber ik heb even bij je rond gestruind ziet er goed uit je hebt er veel werk van gemaakt.
groeten jalis
09 maart 2010 16:18


Josje
Hallo Amber wat een leuk weblog heb je, ik heb je meteen maar aan mijn vriendenlijst toegevoegd ik hoop dat je het goed vindt. Lekker al die recepten ga ze zeker uitproberen.
Groetjes Josje
01 maart 2010 13:47


Amber
Hoi Charif,
Niets te danken voor de recepten hoor....ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft en een paar lekkere gerechten op tafel kunt gaan zetten.

Veel succes daarbij,
groetjes,
AMBER
09 februari 2010 23:45


Amber
Hoi Laurien,

Bedankt nog voor je reactie in mijn gastenboek.
V.w.b. rss; ik weet het niet; ik heb daar geen verstand van.
Je zou dat aan de beheerders van Vijftigplusser kunnen vragen, want zij zijn verantwoordelijk voor hoe de weblogs werken.
Fijn in elk geval dat je een fan bent.
groetjes,
AMBER
09 februari 2010 23:43


Malika & Jose (Charif)
Hé Amber, bedankt voor de mooie en lekkere recepten.
Nu kan ik af en toe mijn vrouwtje ook eens lekker verwennen.
Groetjes van Charif
09 februari 2010 19:03


Laurien
Hallo Amber.
Ik bekijk je recepten met veel plezier.
Ik heb een vraagje.
Heb je geen rss op je site om het nog beter te kunnen volgen?
Je had het wel op je vorige sites en dat maakte het bijhouden wel lekker makkelijk.
Ga iniedergeval zo door, je hebt zeker een fan!!
Groetjes, Laurien.
22 januari 2010 22:34


Amber
Hoi Marianne,
Leuk om te lezen dat je tajine een succes was en wat een goed idee van die sinaasappelrasp; ach ja, met een beetje fantasie kom je een heel eind.....
Ik wens je veel eetplezier met de tajines die bij jou nog op stapel staan,
groetjes,
AMBER
17 januari 2010 15:40


Marianne Kemper
Bedankt amber, ik heb hem reeds gemaakt en geserveerd aan de gasten.
Het was een groot succes!

Het oranjebloesemwater heb ik vervangen door sinaasappel rasp van de schil en als thee te laten trekken, misschien niet goed maar het heeft niet afgedaan aan de smaak.
Leuk om te lezen dat je ook kurkuma kan gebruiken, dit is wat makkelijker te verkrijgen.

Ik ga vandaag naar een grotere plaats waar ze misschien wel een toko hebben en hoop daar het oranjebloesemwater en andere specifieke kruiden van de Marokkaanse keuken te vinden.

Zondag staat er weer een tajine op stapel, je ziet ik heb de smaak te pakken.

Met vriendelijke groeten, Marianne.
16 januari 2010 10:44


Amber
Hallo Marianne,

Sorry, eene beetje late reactie van mij dus misschien ben je al aan de tajine begonnen, maar in antwoord op je vragen het volgende;

je moet zélf een beetje uitmikken wat jíj voldoende saffraanpoeder vindt; daarnaast maakt het ook nog uit of je echte saffraan gebruikt of gewone poederkleurstof of kurkuma.
Begin anders eerst met een klein beetje en als je dat qua kleur en/of smaak niet voldoende vindt, een beetje meer......

V.w.b. het gebruik van oranjebloesemwater; als je dat niet hebt (je kunt het bij een toko of een Marokkaanse of Turkse winkel kopen; er staat "mazhar" op) dan kan je het evt. ook weg laten.

groetjes en succes bij het maken van je tajine,
AMBER
10 januari 2010 15:56


Marianne Kemper
Goedemiddag Amber,

ik ga morgen jouw tajine Marrakesh maken, mijn vraag is wat te doen als je geen oranjebloesemwater hebt en hoeveel saffraan moet er in het gerecht? Ik heb n.l. reeds losse saffraan. Is een dessertlepel ong. 2 theelepels?

Met vriendelijke groeten, Marianne
09 januari 2010 15:58


Amber
Hallo Otien,

Ja, ik heb je oproep ook al op het forum zien staan.....beetje moeilijk, jouw vraag.
Nét als jij zou ik ál mijn recepten langs moeten gaan om er de vegetarische uit te zoeken; ik ken ze ook niet allemaal uit mijn hoofd, sorry.
Je moet alvast niet bij de categoriën "hoofdgerecht met kip- met vlees- en met vis"gaan kijken; die vallen natuurlijk alvast áf.
(de categoriën vind je in de linkerkolom).
De meeste kans maak je natuurlijk bij de soepen (bijv. een heerlijke Algerijnse soep zonder vlees), de salades, de bijgerechten, de voorgerechten, de groentengerechten en zelfs bij de categorie brood en pannenkoeken.
Al die categoriën zijn niet zo lastig door te zoeken; alle recepten staan netjes onder elkaar vermeld.
Ik wens je daar succes bij en hoop dat je er iets bij vindt voor je zoon.
Alvast fijne feestdagen en een goed en gezond 2010.


groetjes,
AMBER
19 december 2009 15:01


Otien
Hallo Amber,

We hebben me de kerst een warm en koud buffet met het hele gezin. Een kleinprobleem is dat one jongste zoon vegetariër is en ik ook voor hem wat leuke gerechtjes wil maken.
Ik zie op jouw website zoveel recepten staan dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Heb jij wat suggesties voor me?

Groetjes, Otien
18 december 2009 17:16


Amber
Hoi Mario,

Fijn te lezen dat mijn weblog een inspiratiebrond voor je is en ik hoop zeker dat je wat van de recepten wilt uitproberen.....
De meeste zijn erg gemakkelijk te maken en je hebt er geen buitennissige ingrediënten voor nodig.
Ik wens je er veel succes en niet te vergeten, plezier bij.
groetjes,
AMBER
02 december 2009 15:48


Mariojan
Hoi Amber,
Ik vind dat je een fantastische site hebt. Ik raak er echt door geinspireerd.
Ik werk sinds kort niet meer (door gezondheidsproblemen), maar wanneer ik zulke weblogs tegenkom, krijg ik er echt een goed humeur van.Heerlijk vind ik dat.
Ik ga zeker weten een aantal recepten uitproberen. Bedankt hiervoor!
Mario
02 december 2009 10:41


AMBER
Hoi Kimberley,

Fijn dat je weer eens wat van mijn recepten komt uitproberen....
Welke bonbons ben je van plan te gaan maken?

groetjes,
AMBER
19 november 2009 13:25


kimberley
Met de natte dagen voor de (hamdoullah) deur komen jou recepten weer goed van pas Ik ga je heerlijke bonbons uitproberen leuk om iemand kado te doen .

Groetjesss
18 november 2009 22:25


Amber
Hallo Annabel,

Je schreef dat je op zoek bent naar het recept voor Marmita...vroeger kénde ik dat woord niet eens maar door eens te informeren hier en daar is gebleken dat marmita gewoon hetzelfde is als tajine.
Tajinerecepten vind je hier te kust en te keur; met vlees, kip of vis of alleen groenten.
Kijk gewoon eens bij de categoriën "hoofdgerechten met...." en je vindt er een heleboel.
Tajinegerechten worden gegeten met Marokkaans brood....
Marmita is een woord dat meestal wordt gebruikt door Marokkanen van Berberse afkomst...

groetjes en een fijne dag,
AMBER
09 november 2009 11:28


Annabel.
hoi,ik ben op zoek naar het recept,MARMITA,dat word gegeten met brood,kun jij mij eraan helpen,?? gr Annabel.
08 november 2009 18:37


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26