Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hehety om 12:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mriet om 12:33
_
Mriet Online

Door Ofsen om 12:33
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Amber
Hallo Kimberley,

Je schreef dat je briouats wilde gaan maken.....welke briouats bedoel je dan want er staan meerdere recepten op dit weblog.
In elk geval; je kunt briouats, als je ze hebt gevouwen of gerold, invriezen en als je ze later hebt gefrituurd of gebakken dan kan je ze denk ik wel weer opwarmen in de oven als je ze niet meteen opeet....
Als je de ongebakken briouats invriest, dan kan je ze bakken wanneer je er trek in hebt en dan meteen eten; lijkt me lekkerder toch dan opwarmen?

groetjes en een fijne maandag,
AMBER
27 april 2009 12:36


Kimberley
Hallo amber wil graag de briouats maken (zien er HEERLIJK uit :-) ) maar kan ik ze opwarmen in de oven ??

Bedankt alvast gr kimberley
26 april 2009 23:42


Amber
Hallo Habiba,

Welkom bij de club; ik hoop dat je nog vaak langs zult komen. Ik probeer regelmatig alles aan te vullen dus er is meestal wel iets nieuws te vinden.
Voorlopig kan je vooruit met de meer dan 300 recepten die hier staan.
groetjes,
AMBER
14 april 2009 13:31


Habiba
Je staat bij mijn Favorieten
Ik zal hier nog vaak komen.
Dank voor de recepten
13 april 2009 07:58


Amber
Hallo Moeke,

Kwam dát even goed uit hè? Ik wens je veel kookplezier met mijn recepten en kom nog eens langs; er komen steeds meer recepten bij...
Bedankt ook voor je aardige complimenten!

groetjes en een fijne zondag,
AMBER
29 maart 2009 16:58


Moeke Mullemans
Hallo Amber,
Op zoek naar een lekker recept voor mijn zojuist ontdooide kip kwam ik op jouw site uit. Schitterend! Ik heb meteen zo'n 5 recepten afgedrukt, en nu komt de moeilijke keuze welk te maken!
Ik kom hier zeker vaak terug.
Groetjes van Moeke
29 maart 2009 08:35


Hanneke
Thnxx, je staat er bij mij ook op
20 maart 2009 20:45


Hanneke
http://hannekes-culinaria.vijftigplusser.nl/

groetjes Hanneke
20 maart 2009 19:10


Amber
Hallo Hanneke,

Bedankt voor je complimenten....leuk dat jij ook een receptenweblog bent begonnen.
Hier bij 50+ neem ik aan?
Hoe heet jouw weblog dan kom ik zeker ook eens bij jou langs.
Ben vereerd dat jij mijn weblog bij jou hebt geplaatst.
groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
20 maart 2009 18:59


Hanneke
hallo Leuke weblog, ben gek op koken heb een eigen receptenweb sinds zondag. Moet nog heel veel doen maar komt vanzelf.
heb je weblog bij mij neergezet
Groetjes Hanneke
20 maart 2009 18:49


Amber
Hallo Medina,

Je vroeg me om een recept voor baghrir; die staat ook hier op mijn weblog.
Er staan er 2 onder elkaar; persoonlijk vind ik het onderste recept (dat ik van Jamila kreeg) het beste.
Het recept staat hier:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=754&Baghrir_Marokkaanse_pannenkoekjes

veel succes er mee,
beslama,
AMBER
19 maart 2009 23:41


Medina
dag Amber,

ga raib zelf maken hopelijk lukt het, heb je ook recept om baghrir te maken, ik merk vaak dat het in elke marokkaanse kookboek anders beschreven staat of op de site....
dank groetjes
19 maart 2009 20:38


Amber
Hallo Jeanine,

Leuk dat je al drie recepten hebt uitgeprint.
Ik wens je daar veel kookplezier mee.
Die loempia's (oftewel briouats) die je noemt zijn ook favoriet bij mij thuis.
Je kunt ze met zoveel verschillende vullingen maken en niet alleen met filodeeg, maar natuurlijk ook met loempiavellen....
Ik gebruik vaak Turks filodeeg; die koop ik bij de Turkse winkel bij mij in de buurt.
Ze zijn heel handig in het gebruik, omdat ze veel groter zijn dan de diepvries-filodeegvelletjes van de supermarkt.

Bedankt in elk geval voor je complimenten en goede wensen voor mijn weblog.
groetjes,
AMBER
11 maart 2009 23:57


Jeanine
Hoi Amber,

Via via kwam ik op je weblog. Heel interessant en leerzaam!
Om te beginnen heb ik drie gerechten uitgeprint. Ga ze zeker uitproberen. Filodeeg bijv. lijkt me heel leuk om iets van te maken. Met drie tienerzoons als assistenten/keurmeesters ga ik binnenkort aan de slag. Ze kijken uit naar de 'loempia's'!
H eb nog geen ervaring met zelf koken in de Marokkaanse keuken, maar de kruiden die je beschrijft, gebruik ik wel regelmatig. Ben benieuwd hoe ze smaken in de combinaties die gebruikt worden in jouw recepten.
We hadden jarenlang Marokkaanse buren, zodat we regelmatig konden proeven van hun gerechten! Heerlijk!

Groetjes en veel succes met je weblog! Jeanine
11 maart 2009 22:19


Amber
Hallo Trudy,

Ben blij dat je tevreden bent met de mogelijkheid om probleemloos en gemakkelijk de recepten uit te printen, maar daar hoef je mij niet voor te bedanken hoor......die eer komt geheel en al ten goede aan de webmasters van 50+ die die mogelijkheid, mede op mijn verzoek, hebben ingebouwd op de Superweblogs.....

groetjes en een fijne dag,
AMBER
19 februari 2009 13:44


Trudy
Hallo Amber,
Ik ben erg blij met de printvriendelijk versie. Ik kijk regelmatig en had altijd problemen met printen. En daar ik niet zo computertechnisch ben....Bedankt!
19 februari 2009 12:54


Amber
Hallo Marja,

Ik zou je graag een plezier willen doen en als ik het gerecht kende zou dat ook geen probleem zijn, maar ik heb er helaas nog nooit van gehoord.....
Als je nu misschien een beschrijving van het gerecht zou willen geven; misschien herken ik het dan wel, maar onder een andere naam.....
Veel Algerijnse gerechten worden gegeten in Marokko en andersom maar veelal hebben ze andere namen.

groetjes,
AMBER
19 februari 2009 11:55


Marja Maas
Hallo Amber,
Ik heb een Algerijnse partner, en ik zou zo graag een keer madjoeba voor hem willen maken. Ik schrijf het woord maar zoals je het zegt. Zijn moeder maakt zulke heerlijke dingen.
Ik weet niet of je het recept kent, ik hoop het. Het gaat mij m.n over het deeg, hoe ik dat maak...Bedankt Marja
19 februari 2009 06:39


Amber
Hallo Manuela,

Leuk dat je via mijn Smulwebpagina ook de weg hebt gevonden naar mijn weblog.
Op dit weblog plaats ik altijd het eerst de nieuwste recepten voordat ik ze op Smulweb plaats.....
Heb je problemen met het zoeken/vinden van de kruiden/specerijen in mijn recepten, geef dan gewoon een gil.
De meeste dingen zijn gewoon te koop in de supermarkt, maar specifieke dingen zoals b.v. verse koriander, platte peterselie, oranjebloesemwater, Arabische gom, kurkuma e.d. zijn te koop in Marokkaanse of Turkse winkels en vaak ook bij een Indische/Surinaamse toko.

Groetjes en een fijne zondag,
AMBER
18 januari 2009 15:11


Manuela
Hallo Amber, via smulweb kwam ik bij jou terecht. Je hebt heerlijke recepten staan! een aantal ervan heb ik gekopieerd en aan mijn eigen kookboek toegevoegd met vermelding van jouw naam.
Nu eerst op zoek naar een aantal specifieke kruiden en dan ga ik je recepten eens uitproberen!
18 januari 2009 14:17


Manuela
Hallo Amber, via smulweb kwam ik bij jou terecht. Je hebt heerlijke recepten staan! een aantal ervan heb ik gekopieerd en aan mijn eigen kookboek toegevoegd met vermelding van jouw naam.
Nu eerst op zoek naar een aantal specifieke kruiden en dan ga ik je recepten eens uitproberen!
18 januari 2009 14:00


lschramong (Lilian)
Hallo Amber,
Wat een prachtige weblog! Ik heb net je Basboussa recept bij mijn favorieten gezet. Mijn dochter in Dubai zal het ook weten te waarderen.
Ik ben allang lid van Smulweb. Heb weinig van me laten horen maar wel veel recepten gelezen. Vanaf nu spring ik er enthousiast in!
Blijf gezond.... en een smakelijk, gezellig 2009 voor jou en allen, die je dierbaar zijn!
Groetjes,
Lilian.
06 januari 2009 19:59


Amber
Hallo René,

Fijn dat mijn weblog je kan bekoren.
Ik wens je dan ook veel culinair plezier met de (inmiddels als meer dan 250) recepten die hier staan.
De meesten zijn, zoals je misschien al hebt gezien, relatief zeer eenvoudig te bereiden.
Ik hoop dat je dus wat vaker langs zult komen.
Wil je recepten uitprinten dan kan je die het beste copïeëren naar het kladblok op je computer.
Rechtstreeks printen vanaf dit weblog is helaas niet mogelijk.
(Het beheer van 50+ heeft niet de mogelijkheid ingebouwd van een printervriendelijke versie van de weblogs).

Groetjes en een fijne avond,
AMBER
06 januari 2009 19:32


René (Ren)
Hallo Amber,
Ben pas sinds vandaag op 50+ en meteen naar jouw site gegaan. Als een opa met culinair ingestelde oma en (klein)kinderen heb ik het 'Koken' ontdekt. Hoewel nu even met Sonja Bakker in de klinch, loopt het water bij het lezen van je zeer gevarieerde verzameling recepten in mn mond. Vooral de relatief eenvoudig te bereiden recepten spreken me aan. Hier ga ik gegarandeerd 100 mee gooien!
Groetjes,
René ;
06 januari 2009 18:21


Amber
Hallo Jamila,

Het geeft niets hoor; ik weet dat je het druk hebt met je gezinnetje.
Ook ik wens jou en iedereen om je heen een fantastisch en gezond 2009.

Groetjes en liefs,
AMBER
28 december 2008 14:06


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26