Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 14:35
_
Jonna Online

Door Annelies1 om 14:34
_
Annelies1 Online

Door Loezie om 14:32
_
Loezie Online

Door Loezie om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:30
_
Rosalina42 Online

Door jeanneke1 om 14:30
_
Jeanneke1 Online

Door joke om 14:27
_
Joke Online





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Marianne
Hallo Amber,
Via Smulweb kwam ik hier bij jou terecht omdat ik op zoek was naar recepten voor de tahine die ik pas heb gekregen. Wat een heerlijke gerechten. Ik ga er zeker enkele van uitproberen. Heel erg bedankt dat je deze recepten met ons wil delen. Groeten van Marianne
16 mei 2009 12:53


Kimberley
Ik las net je bericht over de teller , mensen zouden wat meer berichten moeten achter laten want dit is een TOP site . Ga hem zeker doorgeven aan andere mensen .
16 mei 2009 02:10


Amber
Hallo Habiba,

Fijn dat je M'chewek goed gelukt zijn en dat ze lekker waren.....
Op naar het volgende lekkere recept, zou ik zeggen....wat dacht je van de Cocos/hazelnootbonbons? Heb ik zelf nog gemaakt deze week en zeker een aanrader....
Het recept staat hier:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=45338&Cocosbonbons_met_hazelnoot

grOetjes en een fijne zondag,
AMBER
10 mei 2009 13:21


Habiba
Hallo Amber,
De koekjes (m'chewek) waren zalig.
10 mei 2009 11:01


Amber
Hallo Kimberley,

Je schreef dat je briouats wilde gaan maken.....welke briouats bedoel je dan want er staan meerdere recepten op dit weblog.
In elk geval; je kunt briouats, als je ze hebt gevouwen of gerold, invriezen en als je ze later hebt gefrituurd of gebakken dan kan je ze denk ik wel weer opwarmen in de oven als je ze niet meteen opeet....
Als je de ongebakken briouats invriest, dan kan je ze bakken wanneer je er trek in hebt en dan meteen eten; lijkt me lekkerder toch dan opwarmen?

groetjes en een fijne maandag,
AMBER
27 april 2009 12:36


Kimberley
Hallo amber wil graag de briouats maken (zien er HEERLIJK uit :-) ) maar kan ik ze opwarmen in de oven ??

Bedankt alvast gr kimberley
26 april 2009 23:42


Amber
Hallo Habiba,

Welkom bij de club; ik hoop dat je nog vaak langs zult komen. Ik probeer regelmatig alles aan te vullen dus er is meestal wel iets nieuws te vinden.
Voorlopig kan je vooruit met de meer dan 300 recepten die hier staan.
groetjes,
AMBER
14 april 2009 13:31


Habiba
Je staat bij mijn Favorieten
Ik zal hier nog vaak komen.
Dank voor de recepten
13 april 2009 07:58


Amber
Hallo Moeke,

Kwam dát even goed uit hè? Ik wens je veel kookplezier met mijn recepten en kom nog eens langs; er komen steeds meer recepten bij...
Bedankt ook voor je aardige complimenten!

groetjes en een fijne zondag,
AMBER
29 maart 2009 16:58


Moeke Mullemans
Hallo Amber,
Op zoek naar een lekker recept voor mijn zojuist ontdooide kip kwam ik op jouw site uit. Schitterend! Ik heb meteen zo'n 5 recepten afgedrukt, en nu komt de moeilijke keuze welk te maken!
Ik kom hier zeker vaak terug.
Groetjes van Moeke
29 maart 2009 08:35


Hanneke
Thnxx, je staat er bij mij ook op
20 maart 2009 20:45


Hanneke
http://hannekes-culinaria.vijftigplusser.nl/

groetjes Hanneke
20 maart 2009 19:10


Amber
Hallo Hanneke,

Bedankt voor je complimenten....leuk dat jij ook een receptenweblog bent begonnen.
Hier bij 50+ neem ik aan?
Hoe heet jouw weblog dan kom ik zeker ook eens bij jou langs.
Ben vereerd dat jij mijn weblog bij jou hebt geplaatst.
groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
20 maart 2009 18:59


Hanneke
hallo Leuke weblog, ben gek op koken heb een eigen receptenweb sinds zondag. Moet nog heel veel doen maar komt vanzelf.
heb je weblog bij mij neergezet
Groetjes Hanneke
20 maart 2009 18:49


Amber
Hallo Medina,

Je vroeg me om een recept voor baghrir; die staat ook hier op mijn weblog.
Er staan er 2 onder elkaar; persoonlijk vind ik het onderste recept (dat ik van Jamila kreeg) het beste.
Het recept staat hier:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=754&Baghrir_Marokkaanse_pannenkoekjes

veel succes er mee,
beslama,
AMBER
19 maart 2009 23:41


Medina
dag Amber,

ga raib zelf maken hopelijk lukt het, heb je ook recept om baghrir te maken, ik merk vaak dat het in elke marokkaanse kookboek anders beschreven staat of op de site....
dank groetjes
19 maart 2009 20:38


Amber
Hallo Jeanine,

Leuk dat je al drie recepten hebt uitgeprint.
Ik wens je daar veel kookplezier mee.
Die loempia's (oftewel briouats) die je noemt zijn ook favoriet bij mij thuis.
Je kunt ze met zoveel verschillende vullingen maken en niet alleen met filodeeg, maar natuurlijk ook met loempiavellen....
Ik gebruik vaak Turks filodeeg; die koop ik bij de Turkse winkel bij mij in de buurt.
Ze zijn heel handig in het gebruik, omdat ze veel groter zijn dan de diepvries-filodeegvelletjes van de supermarkt.

Bedankt in elk geval voor je complimenten en goede wensen voor mijn weblog.
groetjes,
AMBER
11 maart 2009 23:57


Jeanine
Hoi Amber,

Via via kwam ik op je weblog. Heel interessant en leerzaam!
Om te beginnen heb ik drie gerechten uitgeprint. Ga ze zeker uitproberen. Filodeeg bijv. lijkt me heel leuk om iets van te maken. Met drie tienerzoons als assistenten/keurmeesters ga ik binnenkort aan de slag. Ze kijken uit naar de 'loempia's'!
H eb nog geen ervaring met zelf koken in de Marokkaanse keuken, maar de kruiden die je beschrijft, gebruik ik wel regelmatig. Ben benieuwd hoe ze smaken in de combinaties die gebruikt worden in jouw recepten.
We hadden jarenlang Marokkaanse buren, zodat we regelmatig konden proeven van hun gerechten! Heerlijk!

Groetjes en veel succes met je weblog! Jeanine
11 maart 2009 22:19


Amber
Hallo Trudy,

Ben blij dat je tevreden bent met de mogelijkheid om probleemloos en gemakkelijk de recepten uit te printen, maar daar hoef je mij niet voor te bedanken hoor......die eer komt geheel en al ten goede aan de webmasters van 50+ die die mogelijkheid, mede op mijn verzoek, hebben ingebouwd op de Superweblogs.....

groetjes en een fijne dag,
AMBER
19 februari 2009 13:44


Trudy
Hallo Amber,
Ik ben erg blij met de printvriendelijk versie. Ik kijk regelmatig en had altijd problemen met printen. En daar ik niet zo computertechnisch ben....Bedankt!
19 februari 2009 12:54


Amber
Hallo Marja,

Ik zou je graag een plezier willen doen en als ik het gerecht kende zou dat ook geen probleem zijn, maar ik heb er helaas nog nooit van gehoord.....
Als je nu misschien een beschrijving van het gerecht zou willen geven; misschien herken ik het dan wel, maar onder een andere naam.....
Veel Algerijnse gerechten worden gegeten in Marokko en andersom maar veelal hebben ze andere namen.

groetjes,
AMBER
19 februari 2009 11:55


Marja Maas
Hallo Amber,
Ik heb een Algerijnse partner, en ik zou zo graag een keer madjoeba voor hem willen maken. Ik schrijf het woord maar zoals je het zegt. Zijn moeder maakt zulke heerlijke dingen.
Ik weet niet of je het recept kent, ik hoop het. Het gaat mij m.n over het deeg, hoe ik dat maak...Bedankt Marja
19 februari 2009 06:39


Amber
Hallo Manuela,

Leuk dat je via mijn Smulwebpagina ook de weg hebt gevonden naar mijn weblog.
Op dit weblog plaats ik altijd het eerst de nieuwste recepten voordat ik ze op Smulweb plaats.....
Heb je problemen met het zoeken/vinden van de kruiden/specerijen in mijn recepten, geef dan gewoon een gil.
De meeste dingen zijn gewoon te koop in de supermarkt, maar specifieke dingen zoals b.v. verse koriander, platte peterselie, oranjebloesemwater, Arabische gom, kurkuma e.d. zijn te koop in Marokkaanse of Turkse winkels en vaak ook bij een Indische/Surinaamse toko.

Groetjes en een fijne zondag,
AMBER
18 januari 2009 15:11


Manuela
Hallo Amber, via smulweb kwam ik bij jou terecht. Je hebt heerlijke recepten staan! een aantal ervan heb ik gekopieerd en aan mijn eigen kookboek toegevoegd met vermelding van jouw naam.
Nu eerst op zoek naar een aantal specifieke kruiden en dan ga ik je recepten eens uitproberen!
18 januari 2009 14:17


Manuela
Hallo Amber, via smulweb kwam ik bij jou terecht. Je hebt heerlijke recepten staan! een aantal ervan heb ik gekopieerd en aan mijn eigen kookboek toegevoegd met vermelding van jouw naam.
Nu eerst op zoek naar een aantal specifieke kruiden en dan ga ik je recepten eens uitproberen!
18 januari 2009 14:00


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26