Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hehety om 12:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mriet om 12:33
_
Mriet Online

Door Ofsen om 12:33
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Jamila...
Lieve Amber,
Ik laat weer veel te weinig van me horen.
Maar van mijn kant wil ik jouw en je gezin alvast een super 2009 wensen.
Met veel goeds en vooral gezondheid...
XXX jamila...
27 december 2008 20:30


Amber
Ouassima;
Ik bedoel met middelmatig vuur precies wat 't woord zegt: niet te heet, dus ongeveer gas 3/4......ligt trouwens helemaal aan je fornuis.
Gewoon zelf een beetje uitproberen.
Groetjes,
AMBER
16 december 2008 22:53


ouassima
heey amber,

ik heb een vraagje wat bedoel je met middelmatige vuur, hoeveel graden??

met vriendelijke groet:
ouassima
16 december 2008 20:12


Amber
Hallo Kicuis;

Leuk dat ook even bent langsgekomen op mijn weblog. Zoals je misschien al weet kan je hier nog veel meer recepten vinden dan op mijn Smulwebpagina.
Je vindt hier meer dan 250 recepten.
Dit is ook de site waar ik het allereerst mijn nieuwere recepten plaatst voordat ik sommigen op Smulweb zet.
Leuk dat je mijn Kerstmenu hebt opgeslagen.
Ik wens je er veel genoegen mee net als met mijn andere recepten (waarmee je als je wilt ook zelf een heerlijk kerstmenu kunt samenstellen).
Groetjes en een fijne week,
AMBER
14 december 2008 21:10


kicuis
Hallo Amber,
Ik heb je kerstmenu opgeslagen en ga het vast t.z.t. proberen.
Dank je en groetjes, Ineke
14 december 2008 18:55


Amber
Hallo Kathe;

Bedankt voor je reactie en je compliment.
Uitprinten van mijn weblog gaat helaas niet; dat komt door de kleuren van dit weblog.
Een donkere achtergrond met witte letters schijn je niet te kunnen uitprinten en het is niet mogelijk een printversie van deze pagina te krijgen, ook al heb ik dat al eens aan de 50+-redactie voorgesteld, maar ik adviseer je eens te kijken naar een paar andere reacties van lezers hieronder, die met hetzelfde probleem zitten (zaten).
Je kunt de recepten uitprinten als je ze copieert naar Word op je computer of naar het computerkladblok.
Je kunt ook recepten (dezelfde als hier maar niet allemaal) vinden op 1 van mijn andere weblogs.
Kijk voor de links daar naar toe een paar berichten terug (de reacties geplaatst op 2 november) hieronder.

Groetjes en een fijne dag,
AMBER
03 december 2008 15:19


Kathe van Steenbergen
Ik zie heerlijke recepten van koekjes en probeer deze uit te printen om aan de slag te gaan, maar dit lukt helaas niet.
Kan ik op een andere manier aan de recepten komen zodat ik met mijn dochter kan gaan bakken.
Hartelijk dank, Kathe
03 december 2008 10:16


Annemarie
Hoi Amber,

Dank je wel voor de informatie. Echt hardstikke leuk en inderdaad is het de cassave. We vonden het erg lekker en gaan het zeker vaker eten. We vinden je website erg leuk en complimenten voor de snelle reactie.
Groetjes Annemarie
24 november 2008 22:19


Amber
Hallo Annemarie,

Hier nog even een link om te bekijken wat "cassave" is:
http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpags/vecassave.htm (klik)

groetjes,
AMBER
22 november 2008 20:04


Amber
Hallo Annemarie,

Bedoel je misschien "cassave"? (ik heb geen idee hoor, de cassave is een knol en hij klan idd. worden gebakken en gefrituurd).
Ik ben uitgegaan van jouw suggestie dat de wortel "alcave" heet, maar die bestaat dus niet.

groetjes,
AMBER
22 november 2008 20:00


Annemarie
Ik heb vandaag op de markt in rotterdam een soort aardappel wortel gekocht, bruine schil, moest deze schillen en als aardappel koken.

Kon hem daarna zo eten of even opbakken, ben alleend e naam vergeten iets met Alcave of zo.

Ik google me gek maar kan niets vinden, wie kan em helpen ?

Alvast bedankt
22 november 2008 19:13


Kimberley
Hoi hoi was weer even komen neuzen en jahoor vind ik weer een GEWELDIG koekjesrcept citroenduo's om je vingers bij op te eten ga vooral zo door Sjoekran .
16 november 2008 15:52


Amber
Nog even een tip Tonny:

Zoek je nu weer eens een recept op mijn weblog, typ dan 1 van de ingredienten in bij ZOEKEN in de linkerkolom en klik dan de optie "Marokkaans/Arabisch koken" aan.
Dan verschijnen meteen de recepten waar het door jou opgegeven ingredient in voorkomt.

groetjes,
AMBER
07 november 2008 19:08


Amber
Hallo Tonny,

Ik heb even voor je gezocht; bedoel je dit misschien?:
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=32538&Tajine_Makrouda (klik op de link)

groetjes,
AMBER
07 november 2008 19:04


hamertjetik
Amber, ik heb een keer een recept gemaakt van je webog met vlindermacaroni, ik dacht tunesisch maar weet het niet zeker. Wil dit het weekend weer maken maar weet niet meer hoe het heet en zoek me een ongeluk, misschien weet jij wat ik bedoel en kun je het sneller dan ik vinden? groetjes Tonny
07 november 2008 18:04


Amber
Sorry, foutje;
de url van mijn Smulwebsite moet zijn:
http://393amber1.smulweb.nl/
02 november 2008 23:23


Amber
Marjet;

In de eerste plaats ben ik blij om je enthousiaste reactie te lezen; in de tweede plaats ken ik het probleem van het niet kunnen printen van de recepten, omdat de donkere achtergrond met witte letters niet overkomen....
Misschien is het een idee om de recepten vanaf 1 van mijn andere weblogs te printen; daar lukt dat n.l. wel, is mijn ervaring.
Op mijn andere weblogs staan heel veel recepten die ook hier staan (de nieuwste plaats ik altijd eerst hier bij vijftigplusser), maar niet allemaal.
De urls van mijn weblogs zijn:
SENIORENNET:
http://blog.seniorennet.nl/marokkaanskokenmetamber/
BLOGGERTJE:
http://marokarabkokenmetamber.bloggertje.nl/
SMULWEB:
http://marokarabkokenmetamber.bloggertje.nl/

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, maar ik hoop ook dat je hier nog vaak zult terugkomen voor de laatste nieuwe recepten.
Je kunt de recepten die hier staan natuurlijk ook copieren en plakken in een WORD-document of in je kladblok.

groetjes,
AMBER
02 november 2008 23:21


Amber
Meryem;
Hallo, ik wist niet dat je zoveel logee's had......appeltaart als tip? Tja, moet je vooral doen als je dat lekker vindt.
Misschien ook een lekker idee om eens de Basboussa te proberen die hier ook bij de koek/gebak recepten staat?
Makkelijk te maken, goed uit te delen en het wordt door iedereen, met welke nationaliteit dan ook, hogelijk op prijs gesteld...
groetjes,
AMBER
02 november 2008 23:11


Marjet
Hoi Amber,
Toevallig op je site terechtgekomen, en ik kijk mijn ogen uit !
Ik wil graag een paar gerechten printen om uit te gaan proberen, maar het lukt me niet om ze leesbaar af te drukken. (witte tekst is niet leesbaar in de donkere achtergrond) Heb jij een tip voor me ?
Groetjes, Marjet
02 november 2008 12:54


Meryem
Helaas is mijn Marokkaanse loge na 8 weken weer vertrokken. Heerlijk gekookt heeft hij. Maar ook zijn zussen zijn zo'n keukenprinsessen. Vind de tip van de appeltaart wel een goeie om mee te nemen als ik in december voor het schapenfeest die kant uitga. Zit altijd te bedenken wat ik mee zal nemen. Iemand nog goede ideeen?
01 november 2008 19:32


Amber
Hallo Leonora,

Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad in Marokko. Was het nog wel een beetje goed weer, want ik zag en hoorde van verschillende mensen dat het erg veel geregend heeft de laatste tijd.
Jammer dat je ziek bent geworden; die kans loop je wel snel als je daar niet zelf kunt koken en afhankelijk bent van restaurants, eettentjes, etc.
Je hebt hopelijk geen kraanwater gedronken? Dat is iets wat ik consequent vermijd als ik daar ben.
Gelukkig heb je wel een beetje kunnen genieten van het Marokkaanse eten.
Ja helaas, de hygiene is nog steeds niet optimaal. Ik heb wel 's het idee dat mensen, als je onderweg in Marokko bij een tankstation of een restaurant naar het toilet gaat, denken dat de noodzaak er niet is om een toilet schoon te maken, omdat jij hem toch weer vies maakt.
Toch bespeur ik over het algemeen een verbetering in vergelijking met vroeger, maar er is nog een lange weg te gaan.

Ik drink ook altijd minthee zonder suiker; gewoon een kwestie van wennen en net zo lekker.
Drink je ook wel eens een glas mint met heet water?
Flinke handvol mint in een glas en kokend water opgieten en even laten staan.
Vooral goed voor de spijsvertering...

Jammer van die tajine...maar gelukkig zijn die hier ook te koop.
Lekker, Ras el hanout (vert.het beste van de winkel)l je kan dus even vooruit.

groetjes en een hele fijne avond,
AMBER

29 oktober 2008 20:02


Leonora
Hallo Amber,
Ben terug uit Marokko, wat een mooi land is dat. Mooie steden, prachtige landschappen, aardige mensen...maar vaak slechte hygiene onderweg, helaas.
De eerste week erg genoten van de Marokkaanse keuken, daarna ben ik ziek geworden en moest jammer genoeg erg matig eten.
Maar mintthee zonder suiker is mij heel erg goed bevallen, heb dan ook heel mooie theeglaasjes meegenomen, maar geen tajine. Wel een zak ras-al hanout uit Casablanca, dus daar ga ik eens mee aan de slag in mijn keuken.
Groetjes, Leonora.
29 oktober 2008 17:35


Amber
Hallo Goudse Gerrit,
Bedankt voor je berichtje in mijn gastenboek. Ik ben blij dat ik weer een lezer van mijn weblog tevreden heb kunnen maken.
Kook je zelf ook?
Recepten genoeg hier, zou ik zo zeggen, van gemakkelijk tot iets moeilijker, maar nooit te moeilijk, want daar hou ik ook niet van.
groetjes,
AMBER
29 oktober 2008 12:53


goudsegerrit
toen iik in de jaren 70 op vakantienaar marokko was geweest, was en ben ik gelijk verkocht aan de marokaanse keuken, had ik ook nog het geluk dat ik jarenlang marokaanse buren had en nog steeds vrienden hebt, en nu ook nog een weblog met overheerlijke recepten, dank je wel amber, ik ga ze allemaal proeven, bismilah.
28 oktober 2008 19:08


Amber
Hallo Han,

Bedankt voor je reactie en fijn dat het gerecht dat je uitkoos je zo goed bevallen is.
In de Marokkaanse keuken wordt veel en vaak gebruik gemaakt van citroenen, al dan niet ingemaakt (die laatste geven echt een aparte "Marokkaanse" smaak aan het gerecht).
Ik nodig je van harte uit om nog weer eens een gerecht naar je smaak uit te kiezen; ben je een liefhebber van tajines; die staan er ook genoeg.
groetjes en een hele fijne dag,
AMBER
15 oktober 2008 14:11


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26