Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Salma
Hoi Amber kun een keer cornflakes koekjes baken
18 juli 2014 19:49


Amber
Hoi Lisa,
Leuk dat jij ook een fan bent van de Arabische keuken.
Je bent van harte welkom op mijn weblog want hier vind je meer dan 400 recepten, Arabische maar ook andere recepten van gerechten die ik zelf lekker en niet al te moeilijk te maken vind.
Dank ook voor je beterschapswensen!

Groetjes ,
Amber
17 juni 2014 16:23


Lisa
Afgelopen zondag heerlijk Arabisch gegeten en geïnspireerd geraakt zodoende ben ik gaan zoeken naar Arabische recepten. Leuke site! Heel veel beterschap en knap maar snel weer op!
17 juni 2014 16:16


Amber
Hallo Yves,

Nee hoor, je kijkt er niet overheen.
Ik zet nooit het aantal personen bij een recept, omdat dat toch afhankelijk is van hoe grote eters het zijn etc.
Je zou het zelf per gerecht moeten inschatten; over het algemeen zijn de meeste gerechten voldoende voor 4 personen.

Groetjes,
Amber
07 juni 2014 15:27


Yves
Dag Amber, waarschijnlijk kijk ik er over, maar de recepten die op je blog staan: voor hoeveel personen zijn die? Dank je.
07 juni 2014 15:19


Amber
Hallo Jan,

Ik heb voor je gezocht en het bewuste gerecht staat bij de categorie "hoofdgrechten met rund-kalfs-lamsvlees":


http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=59711&Kefta-gehakt-met-abrikozen-en-rozemarijn

Groetjes,
Amber
22 mei 2014 23:43


Jan tielrooij
Ik heb vorig jaar een heerlijk recept van je gemaakt. Gehaktballetjes met gedroogde abrikoos op een stokje op de bebeque.
Helaas kan ik dit niet meer vinden. Wellicht kun jij het recept terug vinden.
Alvast bedankt
Jan
22 mei 2014 18:57


Amber
Dank je wel Johanna...

Groetjes,
Amber
21 mei 2014 15:04


Johanna buijsen
Amber in wil je je een spoedig herstel van je ziekte toe wensen,,
20 mei 2014 21:12


Amber
Héél erg graag gedaan hoor!Hahahaha.....
25 april 2014 14:25


sara, kate, marjam
thx lieve amber!!!!


xxxx

s,k,m
25 april 2014 14:16


Amber
Hallo Bianca;
Sorry, helaas kan ik je niet helpen met jouw vraag.
Ik heb deze (nog onrijpe en verse) amandelen wel eens gezien maar ik heb geen flauw idee wat je er mee kunt doen.
Misschien even zoeken via Google?

groetjes,
AMBER
06 april 2014 15:38


Bianca Tangande
laatst kocht ik prachtige met een fluweel groen jasje jonge amandelen. Maar weet niet hoe ik het klaar kan maken in een recept. Vers het binnenste eten is lekker, las op internet dat je het kan dopen in zout en het wat bitter smaakt, maar je het wel eenmaal gewassen met schil en al kan eten. Kunt u mij verder helpen, om er een nagerecht van te maken ? Ik hou van experimenteren, maar wil graag weten of er een zoet recept bestaat van de jonge amandelen in schil uit de Marokkaanse of Arabische keuken ? Met vriendelijke groet, Bianca Tangande
06 april 2014 15:29


Amber
Hallo S,K en M.

Zoals je hebt gezien heb ik meteen gereageerd door twee nieuwe recepten te plaatsen en misschien plaats ik er binnenkort nog wel een paar, ik zie wel.
Zo zie je, jullie wens is mijn bevel, hahahaha.

groetjes,
AMBER
04 april 2014 14:21


haha we begrijpen het helemaal" we zullen altijd op je blijven wachten!!! want vroeg of laat staat er weer een heerlijk recept op!

veel liefs, je trouwe volgers
S, K, M xx
04 april 2014 03:57


Amber
Tja......sorry hoor.....ik heb eventjes helemaal geen inspiratie en zin om mijn weblog bij te werken.
Neemt niet weg dat ik hier elke dag wel even langskom, hoor.
Toch leuk om te lezen dat jullie me missen, hahaha.....
Ik ben nog lang niet klaar hier hoor.....ik ga snel weer nieuwe recepten plaatsen, dus a.j.b. nog eventjes geduld, oke?

Groetjes,
Amber
01 april 2014 00:40


amber!!!

we missen je waar blijf je kijk om de dag of er nieuwe recepten staan!!! je trouwe volgers

s, k, m, xxxx
31 maart 2014 22:59


Amber
Helaas....briouats zijn niet zo lekker als ze koud zijn; ze horen heet en superkrokant te zijn wanneer je ze opdient.
Kijk vooral nog eens verder bij de verschillende categoriën recepten; allicht vind je daar ook iets wat je koud kunt serveren, ook bij de categorie "voorgerechten".
Su cces daar mee,
groetjes,
AMBER
10 maart 2014 11:49


Christiana
DAg Amber

Inderdaad ben ik aan het zoeken bij de briouats. Deze kun je ook koud serveren ? want alles frituren .. wordt wel een hele klus...

Dank je, groetjes
10 maart 2014 11:11


Amber
@Katrien:

Ik ben niet zo bekend in Belgie, maar ik denk dat je in Brussel/Rue de Brabant wel terecht kunt voor Marokkaans aardewerk en anders natuurlijk bij de on-line shops.

@Christiana:
Ik zou vooral gaan voor de briouats in de voorgerechten-categorie,maar daar was je al op zoek gegaan toch?

Groetjes,
Amber
10 maart 2014 11:06


Christiana
Dag Amber

Ik ben enorm aan het genieten van jouw site. Nu ben ik aan het zoeken naar allerlei arabische hapjes.. voor een feest ( s'avonds ) van ca 40 mensen.. Welke zou jij mij aanraden ? Ik ben al aan het snuffelen bij de voorgerechten...
10 maart 2014 10:58


Katrien
Hey Amber,
Heb je enkele tips waar we in België marokkaans aardewerk kunnen kopen?

Groetjes,
Katrien
08 februari 2014 21:56


Amber
Hallo Dorien,
Wat leuk dat je het recept van iets wat je heel lekker vond hier hebt gevonden.
Zonde dat je je tajine hebt weggedaan, want je kunt er zoveel heerlijke gerechten in maken op een smakelijke en gezonde manier.
Ik begrijpo het wel;ik kreeg ooit vroeger een wok in een kerstpakket en wist niet wat ik er mee aan moest; heb het jaren in de kast laten staan maar nu maak ik er volop gebruik van...hahaha...
Je bent van harte welkom op dit weblog om recepten die jou aanspreken mee te nemen en de gerechten te maken.
Ik wens je daar veel kookplezier bij.

groetjes,
AMBER
30 januari 2014 13:01


hennekip/Dorien
Hallo Amber, ik heb pas een heerlijke visschotel met mihoen en filodeeg gegeten bij Marokkaanse vrienden en wilde het ook maken. Laat ik het recept nou bij jou vinden! Geweldig leuk om te maken, heerlijk om te eten. Ik heb spijt dat ik mijn tajine een paar jaar geleden heb weggegeven, ik wist niet wat ik ermee aan moest, had het in een kerstpakket gekregen. Ik wil meer proeven van deze geweldige keuken, bedankt voor je heerlijke site. Groeten Dorien
30 januari 2014 10:49


Amber
Dank je wel voor je wensen, Esther.
Natuurlijk wens ik ook jou en iedereen die je lief is het allerbeste voor 2014.

groetjes,
AMBER
04 januari 2014 13:46


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26