Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tteun om 23:34
_
Tteun Online

Door Peter de Haan om 23:31
_
Peter de Haan Online

Door Gribou---Greet om 23:27
_
Gribou---Greet Online

Door lou45 om 23:24
_
Lou45 Online

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door redone om 23:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 23:19
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






samira
Hoi Amber,

bedankt voor je reactie!! ik bedoel die no bake koekjes dus zonder oven te maken. oreo maal je samen met de digestive koekjes dan met pindakaas bol van maken dan met abrikozen jam en kokos eroverheen.
die koeje bedoel ik.

hoop dat je nu weet welke ik bedoel. hihihi groetjes samira,
17 oktober 2014 23:49


Amber
Hoi Samira,

Als ik een recept "room" vermeld, dan bedoel ik altijd ongeklopte, ongezoete slagroom.
Als ik een ander soort room bedoel, bijvoorbeeld zure room kookroom of crème fraîche dan schrijf ik dat er altijd bij.
Gewone, ongeklopte, ongezoete dunne room dus.

Welke koekjes bedoel je precies? Je moet natuurlijk de ingrediënten gebruiken die jij zelf het lekkerst vindt.
Recepten zijn alleen maar een idee over hoe je iets zou kúnnen maken maar je kunt er ook wijzigingen voor jezelf in aanbrengen die jou lekkerder lijken.

groetjes,
AMBER
17 oktober 2014 13:12


samira
Hoi Amber,

Ik heb een vraagje over de smeuige appel-kaneel cake. er staat bij dat ik room nodig heb maar wat voor room is dat? kookroom?? slagroom?

en over de koekjes van kokos en digestive koekjes kan ik ipv abrikozenjam iets anders gebruiken? bv chocola ofzo??

ik hoor van je incha'Allaah.

xx samira.
17 oktober 2014 01:57


Amber
Hallo Salma,

Er staan al koekjes waarin gebruik wordt gemaakt van cornflakes bij de categorie " koekjes, gebak bonbons".
Zoals dit recept bijvoorbeeld:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=57891&Zandroosjes

Groetjes,
Ambet
19 juli 2014 11:39


Salma
Hoi Amber kun een keer cornflakes koekjes baken
18 juli 2014 19:49


Amber
Hoi Lisa,
Leuk dat jij ook een fan bent van de Arabische keuken.
Je bent van harte welkom op mijn weblog want hier vind je meer dan 400 recepten, Arabische maar ook andere recepten van gerechten die ik zelf lekker en niet al te moeilijk te maken vind.
Dank ook voor je beterschapswensen!

Groetjes ,
Amber
17 juni 2014 16:23


Lisa
Afgelopen zondag heerlijk Arabisch gegeten en geïnspireerd geraakt zodoende ben ik gaan zoeken naar Arabische recepten. Leuke site! Heel veel beterschap en knap maar snel weer op!
17 juni 2014 16:16


Amber
Hallo Yves,

Nee hoor, je kijkt er niet overheen.
Ik zet nooit het aantal personen bij een recept, omdat dat toch afhankelijk is van hoe grote eters het zijn etc.
Je zou het zelf per gerecht moeten inschatten; over het algemeen zijn de meeste gerechten voldoende voor 4 personen.

Groetjes,
Amber
07 juni 2014 15:27


Yves
Dag Amber, waarschijnlijk kijk ik er over, maar de recepten die op je blog staan: voor hoeveel personen zijn die? Dank je.
07 juni 2014 15:19


Amber
Hallo Jan,

Ik heb voor je gezocht en het bewuste gerecht staat bij de categorie "hoofdgrechten met rund-kalfs-lamsvlees":


http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=59711&Kefta-gehakt-met-abrikozen-en-rozemarijn

Groetjes,
Amber
22 mei 2014 23:43


Jan tielrooij
Ik heb vorig jaar een heerlijk recept van je gemaakt. Gehaktballetjes met gedroogde abrikoos op een stokje op de bebeque.
Helaas kan ik dit niet meer vinden. Wellicht kun jij het recept terug vinden.
Alvast bedankt
Jan
22 mei 2014 18:57


Amber
Dank je wel Johanna...

Groetjes,
Amber
21 mei 2014 15:04


Johanna buijsen
Amber in wil je je een spoedig herstel van je ziekte toe wensen,,
20 mei 2014 21:12


Amber
Héél erg graag gedaan hoor!Hahahaha.....
25 april 2014 14:25


sara, kate, marjam
thx lieve amber!!!!


xxxx

s,k,m
25 april 2014 14:16


Amber
Hallo Bianca;
Sorry, helaas kan ik je niet helpen met jouw vraag.
Ik heb deze (nog onrijpe en verse) amandelen wel eens gezien maar ik heb geen flauw idee wat je er mee kunt doen.
Misschien even zoeken via Google?

groetjes,
AMBER
06 april 2014 15:38


Bianca Tangande
laatst kocht ik prachtige met een fluweel groen jasje jonge amandelen. Maar weet niet hoe ik het klaar kan maken in een recept. Vers het binnenste eten is lekker, las op internet dat je het kan dopen in zout en het wat bitter smaakt, maar je het wel eenmaal gewassen met schil en al kan eten. Kunt u mij verder helpen, om er een nagerecht van te maken ? Ik hou van experimenteren, maar wil graag weten of er een zoet recept bestaat van de jonge amandelen in schil uit de Marokkaanse of Arabische keuken ? Met vriendelijke groet, Bianca Tangande
06 april 2014 15:29


Amber
Hallo S,K en M.

Zoals je hebt gezien heb ik meteen gereageerd door twee nieuwe recepten te plaatsen en misschien plaats ik er binnenkort nog wel een paar, ik zie wel.
Zo zie je, jullie wens is mijn bevel, hahahaha.

groetjes,
AMBER
04 april 2014 14:21


haha we begrijpen het helemaal" we zullen altijd op je blijven wachten!!! want vroeg of laat staat er weer een heerlijk recept op!

veel liefs, je trouwe volgers
S, K, M xx
04 april 2014 03:57


Amber
Tja......sorry hoor.....ik heb eventjes helemaal geen inspiratie en zin om mijn weblog bij te werken.
Neemt niet weg dat ik hier elke dag wel even langskom, hoor.
Toch leuk om te lezen dat jullie me missen, hahaha.....
Ik ben nog lang niet klaar hier hoor.....ik ga snel weer nieuwe recepten plaatsen, dus a.j.b. nog eventjes geduld, oke?

Groetjes,
Amber
01 april 2014 00:40


amber!!!

we missen je waar blijf je kijk om de dag of er nieuwe recepten staan!!! je trouwe volgers

s, k, m, xxxx
31 maart 2014 22:59


Amber
Helaas....briouats zijn niet zo lekker als ze koud zijn; ze horen heet en superkrokant te zijn wanneer je ze opdient.
Kijk vooral nog eens verder bij de verschillende categoriën recepten; allicht vind je daar ook iets wat je koud kunt serveren, ook bij de categorie "voorgerechten".
Su cces daar mee,
groetjes,
AMBER
10 maart 2014 11:49


Christiana
DAg Amber

Inderdaad ben ik aan het zoeken bij de briouats. Deze kun je ook koud serveren ? want alles frituren .. wordt wel een hele klus...

Dank je, groetjes
10 maart 2014 11:11


Amber
@Katrien:

Ik ben niet zo bekend in Belgie, maar ik denk dat je in Brussel/Rue de Brabant wel terecht kunt voor Marokkaans aardewerk en anders natuurlijk bij de on-line shops.

@Christiana:
Ik zou vooral gaan voor de briouats in de voorgerechten-categorie,maar daar was je al op zoek gegaan toch?

Groetjes,
Amber
10 maart 2014 11:06


Christiana
Dag Amber

Ik ben enorm aan het genieten van jouw site. Nu ben ik aan het zoeken naar allerlei arabische hapjes.. voor een feest ( s'avonds ) van ca 40 mensen.. Welke zou jij mij aanraden ? Ik ben al aan het snuffelen bij de voorgerechten...
10 maart 2014 10:58


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26