Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 14:35
_
Jonna Online

Door Annelies1 om 14:34
_
Annelies1 Online

Door Loezie om 14:32
_
Loezie Online

Door Loezie om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:30
_
Rosalina42 Online

Door jeanneke1 om 14:30
_
Jeanneke1 Online

Door joke om 14:27
_
Joke Online





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Leonora
Hallo Amber,
Ben terug uit Marokko, wat een mooi land is dat. Mooie steden, prachtige landschappen, aardige mensen...maar vaak slechte hygiene onderweg, helaas.
De eerste week erg genoten van de Marokkaanse keuken, daarna ben ik ziek geworden en moest jammer genoeg erg matig eten.
Maar mintthee zonder suiker is mij heel erg goed bevallen, heb dan ook heel mooie theeglaasjes meegenomen, maar geen tajine. Wel een zak ras-al hanout uit Casablanca, dus daar ga ik eens mee aan de slag in mijn keuken.
Groetjes, Leonora.
29 oktober 2008 17:35


Amber
Hallo Goudse Gerrit,
Bedankt voor je berichtje in mijn gastenboek. Ik ben blij dat ik weer een lezer van mijn weblog tevreden heb kunnen maken.
Kook je zelf ook?
Recepten genoeg hier, zou ik zo zeggen, van gemakkelijk tot iets moeilijker, maar nooit te moeilijk, want daar hou ik ook niet van.
groetjes,
AMBER
29 oktober 2008 12:53


goudsegerrit
toen iik in de jaren 70 op vakantienaar marokko was geweest, was en ben ik gelijk verkocht aan de marokaanse keuken, had ik ook nog het geluk dat ik jarenlang marokaanse buren had en nog steeds vrienden hebt, en nu ook nog een weblog met overheerlijke recepten, dank je wel amber, ik ga ze allemaal proeven, bismilah.
28 oktober 2008 19:08


Amber
Hallo Han,

Bedankt voor je reactie en fijn dat het gerecht dat je uitkoos je zo goed bevallen is.
In de Marokkaanse keuken wordt veel en vaak gebruik gemaakt van citroenen, al dan niet ingemaakt (die laatste geven echt een aparte "Marokkaanse" smaak aan het gerecht).
Ik nodig je van harte uit om nog weer eens een gerecht naar je smaak uit te kiezen; ben je een liefhebber van tajines; die staan er ook genoeg.
groetjes en een hele fijne dag,
AMBER
15 oktober 2008 14:11


Han
De tajine met konijn is mij goed bevallen, prima smaak! Het stukje ciroenschil maakt het geheel frisser. Kom zeker vaker in de recepten van Amber snuffelen.
15 oktober 2008 10:24


Amber
Leuk Kimberley, dat de recepten je goed zijn bevallen. Ik wens je succes en veel plezier bij het maken van nog veel meer lekkers (en er staan genoeg recepten op dit weblog).
groetjes,
AMBER
04 oktober 2008 15:06


Kimberley
Ik heb de heerlijkste recepten gezien (koekjes ) heb er al een paar geprobeerd . De pinda bolletjes en de jam kruimelvierkantjes erg lekker :) En de linzenschotel ook erg lekker , zal er nog meer proberen .

Groetjes Kimberley
04 oktober 2008 14:58


Amber
Niet te danken Lisa, geheel tot je dienst....
groetjes,
AMBER
03 oktober 2008 19:58


Lisa
Regelmatig neus ik op je log en vrijwel alles is even heerlijk!!! Dank je wel!
03 oktober 2008 19:05


amber
Hallo Jamila,

Zo mooi als jij het deed kan ik het niet schrijven, maar ook ik wens jou en de jouwen een gezegende Aid Moubarak...

groetjes,
AMBE R
29 september 2008 19:37


Jamila
Eid moubarek voor jou en je familie,
moge al jullie goede daden worden
beloond door Allah en jouw vermijden
van de zondes en het kwade...


Moge de zegeningen van Allah
je vandaag en voor altijd geluk
en voorspoed geven
Een gezegend en vredige SuperDeluxe
Eid lfitr voor jou en je naasten

Vol liefde zijn onze harten..
En vol zegeningen ons leven..
Vertrouwd op Allah en gelovend in het lot
Eid mubarek..

Een dag zo vol van licht,
Een dag met een waardevol zicht,
Het is de dag van het samenzijn,
Een dag gereinigd van alle pijn
Zo gelukkig ben ik op dit moment,
Ik hoop Insha'Allah dat jij dat ook bent!
Mabrouk El3ied
29 september 2008 19:03


Leonora
Hallo Amber
bedankt voor je reactie. Nee, ik ben nog niet geweest, vertrek over 2 weken. Maar ik zal dan in elk geval op zoek gaan naar een mooie tajine. Ben erg benieuwd naar het land.
Groetjes,
Leonora
21 september 2008 17:06


Amber
@Leonora:

Je vroeg mij of je een tajine ook kunt gebruiken op een keramische kookplaat.
Ik heb gehoord van wel, maar zelf heb ik geen keramische plaat, dus ik weet het niet zeker.
Sorry voor het verlate antwoord en ik hoop dat je er nog wat aan hebt.
Ben je al naar Marokko geweest? Zo ja, heb je dan toch een tajine meegebracht?
groetjes,
AMBER
21 september 2008 16:28


Amber
@Hulya;

Die grote vellen filodeeg koop ik bij de Turkse winkel bij mij in de buurt.
Ze liggen in de diepvries en ik maak daar ook pastella mee.

Groetjes,
AMBER
21 september 2008 16:19


Amber
@Lisa;

Het genoegen is geheel aan mijn kant Lisa. Graag gedaan dus en als het even kan ga ik gewoon door met het plaatsen van nog meer recepten.
Ik hoop dat ik jou en vele anderen (want er komen dagelijks heel wat mensen kijken op mijn weblog) daar een plezier mee doe.
Groetjes,
AMBER
21 september 2008 16:17


Hulya
Hoi Amber,

kan je mij vertellen waar ik van die grote vellen filodeeg kan kopen?

groetjes,
Hulya
21 september 2008 15:29


Lisa
Hallo Amber, ik wil je gewoon weer eens even bedankne voor de moeite die je neemt om al die heerlijke recepten te plaatsen, dus: dank je wel! Groeten van Lisa.
19 september 2008 19:35


Leonora
Hallo Amber, kun je een tajine ook gebruiken als je kookt op een keramische plaat? Ik ga binnenkort naar Marokko en zou wel een tajine mee willen nemen als souvenir en dan ook gebruiken.
08 september 2008 18:41


Jamila
Hoi Amber,ik heb talloze sites ,recepten,youtubefilmpjes gekeken.Het ziet er niet echt hel moeilijk uit,maar ben ook een beetje bang dat het echt een kwestie is van de juiste kruiden,juiste verhoudingen.
Mijn man zei dat hij niet wou dat ik er zovvel tijd aan ging besteden,dus heeft hij maar gewoon een paar kilo bij de bakker/slager gehaald.
En weet je in de afgelopen week heb ik er maar 1 klein stukje van op.Dus achteraf had hij wel gelijk.
05 september 2008 17:53


Ilonka
Hallo Amber,
Prachtige en ook handige site, dank je wel. Ik ben vaak in Marokko geweest, mijn ex komt uit Casablanca. Hij heeft een fantastische familie, en de vrouwen zijn allemaal keukenprinsessen. Zijn moeder en zusters houden van koken en dat proef je. Ik riep altijd dat ik meer van eten hield dan van koken, zij vonden dat erg grappig maar konden het niet laten dan ietwat treurig naar mijn ex-man te kijken. Ik heb daar wel eens indische soto ajam gemaakt, wat toch voor enige verbazing en waardering zorgde. Zelfs zonder koenjit en soya saus! Toen riepen zij, maar je kunt wel koken, dan moet je ook iets Nederlands maken. Ik heb trachten uit te leggen dat de Nederlandse warme keuken niet zo heel bijzonder was, ons brood en de kaas die daarop hoort is echter uitzonderlijk lekker. Maar ik kon er niet onderuit komen. Ik heb toen hutspot gemaakt (het was een slechte keuze moet ik toegeven, midden in de zomer in Casablanca), maar had als toetje een werkelijk fantastische appeltaart gemaakt en die maakte erg veel goed. We hebben wel erg gelachen. Ik vooral toen ik hun gezichten zag nadat ik de pan met hutspot op tafel had gezet. Gelukkig is de familie nooit te beroerd om de humor van dingen in te zien, en wat ik al eerder schreef, die appeltaart maakte veel goed. Ook is mij verder koken bespaard gebleven tijdens mijn vele bezoeken aan Casablanca (haha). Wel mocht ik bij iedere zus (5) nog eens mijn appeltaart maken zodat ze konden zien hoe ik dat deed. Ik heb de taart nog vaak teruggezien, in allerlei variaties. Mijn hemel wat zijn die vrouwen creatief in de keuken, fantastisch knap.
Mijn absoluut favoriete Marokkaanse gerecht is de tajine bayd kefta (tajine met gehakt en ei). Ik zag het ook op jouw site staan en het viel mij op dat jij er geen koriander in doet. Mijn (ex)schoonzusjes zweren bij koriander, en ze gebruiken het zeer veel. De peterselie in marokko is ook iets anders dan de peterselie hier, maar als je een combi maakt van peterselie en koriander dan kom je aardig in de buurt van de smaak uit Casablanca.
Morgen komt mijn hele familie gezellig eten en ik ga harira maken, met als toetje munt thee met een heel stel van de koekjes die ik op jouw site heb gevonden. Ik ga vanmiddag beginnen met koekjes bakken en ik zal je laten weten welke ik heb gemaakt en hoe ze zijn gelukt.
Nogmaals mijn dank voor de handige site. Mijn zoon Ramy is vast ook blij want die is de eerste 4 jaar van zijn leven groot geworden met Marokkaans eten en eigenlijk wil hij gewoon iedere dag Marokkaans eten. Hij zegt dat zijn smaakpapillen en zijn uiterlijk Marokkaans zijn, kan hij verder niets aan doen (ha).
Tot een volgende keer, beslemmah (geen idee hoe tot ziens in het marokkaans te schrijven),
Ilonka
05 september 2008 12:56


Amber
Hallo Jamila,

Je vroeg me om een recept voor Chebakkia; dat kan ik je wel geven maar ik maak het nooit zelf. Het lukt me gewoon niet goed om het zelf te maken.
Meestal koop ik het dus.
Ik zal desondanks proberen om hier een goed recept te plaatsen.

groetjes,
AMBER
04 september 2008 23:40


Amber
Hallo Anne,

Leuk dat je langskwam op dit weblog. Ik ken helaas geen GEBAKJE op basis van vermicelli met honing en nootjes, maar wel een Marokkaans nagerecht op basis daarvan.
Kijk daarvoor bij de categorie "Nagerechten" en dan bij het recept:Seffa van vermicelli (zoet gestoomd Marokkaans nagerecht) met rozijnen en amandelen.
Groetjes,
AMBER
04 september 2008 23:37


Anne
Wat een ontzettend leuke site! Ik kwam er toevallig langs omdat ik op zoek ben naar een recept arabisch gebakje van vermicelli met honing en nootjes. Helaas niet gevonden waar ik naar op zoek was, maar wel een heleboel andere leuke/lekkere recepten.
02 september 2008 12:16


Jamila.
Amber,zo te horen vind je het jammer dat je weer terug bent in ons landje.Het weer was hier in de vakantie niet echt denderend nee. Wij zijn naar ZF geweest,2 weekjes.En de rest van de weken hier van regen,wind,zon genoten.Het was weer van alles wat.
Heb jij trouwens een recept van Shebekkia,zojah,wel graag 1 die je ooit zelf gemaakt heb,zodat ik weet of die goed gelukt is.
of heb je zelf een hele emmer uit Maghrib meegenomen...:D
Gr.
29 augustus 2008 14:02


Amber
Hoi Jamila,

Jahahaha, ik ben er weer hoor en natuurlijk heb ik weer genoten zoals altijd.
Balen om weer in Nederland terug te zijn maar ja, het is niet anders.
Hebben jullie ook een fijne zomervakantie gehad in Nederland? Het weer werkte niet echt mee he?
Ik zal proberen om weer zo snel mogelijk nieuwe recepren te gaan plaatsen.
Ook ik wens iedereen vanaf deze plek een fijne Ramadan toe.
groetjes,
AMBER
28 augustus 2008 12:48


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26