Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tteun om 23:34
_
Tteun Online

Door Peter de Haan om 23:31
_
Peter de Haan Online

Door Gribou---Greet om 23:27
_
Gribou---Greet Online

Door lou45 om 23:24
_
Lou45 Online

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door redone om 23:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 23:19
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






amber
Hallo Amina,

Sorry dat ik jouw berichtje niet sneller heb beantwoord......ik heb mezelf leren koken en het ook van anderen afgekeken. Gewoon goed kijken en opletten hoe iemand een bepaald gerecht bereid en het daarna zelf proberen te doen. Oefening baart kunst toch?
Daarnaast zijn heus niet alle recepten hier op mijn weblog van mijzelf, maar verzameld van overal en nergens.....

Groetjes, Amber
16 april 2008 15:27


amina
Hoi Amber ik wou vragen waarom je mn berichtje nog niet hebt beantwoord?
Misschien heb je eroverheen gekeken maar ben zo benieuwd hihi!
Groetjes
16 april 2008 14:46


amber
P.S.

Als je op dit weblog bovenaan op de "links" klikt dan vind je bij de categorie "Marokkaanse restaurants, catering en koekjes" verschillende bakkerijen en restaurants waar je misschien kunt ontdekken wat je bedoelt.
Je kunt ook kijken in de linkerkolom op dit weblog bij de categorie "koek,gebak" of bij een andere relevante categorie.
Misschien vind je wat je zoekt ook daar.
groet,
Amber
12 april 2008 19:49


amber
Hallo Paul,,
Je zult me toch nog een paar andere aanwijzingen moeten geven wil ik precies weten wat je bedoelt.
Was het gerecht in de vorm van een taart, bestond de vulling uit nog iets anders dan noten/amandelen? Is er honing of kaneel bij gebruikt?
Werd het geserveerd bij de thee of koffie of was het een onderdeel van een maaltijd? (voorgerecht of nagerecht).
Er zijn zoveel Marokkaanse gerechten waarbij noten/amandelen worden gebruikt, want dat is erg populair.

Groetjes,
Amber
12 april 2008 19:45


Paul van Rosmalen
Wij zijn jaren geleden in Marokko geweest en hebben daar in een restaurant een heel traditioneel nagerecht gegeten. Heerlijk!! Het was een soort taart met noten en voor mij andere onbekende ingrediente. Weet Jij wellicht wat dit was en is het recept verkrijgbaar
12 april 2008 17:39


amina
Ik zal t zeker in de gaten houden!
Mag ik misschien vragen waar je zo goed hebt leren koken?
Ik vind t echt knap hoor,heb je t van iemand geleerd?
Ik zoek altijd vanalles op internet maar vind t best lastig om alles goed te maken en te onthouden.

liefs
07 april 2008 14:11


amber
@Amina;

Ben blij dat je tevreden bent over mijn weblog. Ja, je hebt gelijk; ook de Algerijnse keuken heeft heel veel lekkere recepten dus natuurlijk plaats ik die dan ook.
Er komen nog veel meer bij, dus hou het maar goed in de gaten,

groetjes,
Amber
07 april 2008 14:00


amina
MashaAllah al die recepten!
Leuk dat er ook recepten uit Algerije bij zitten,die kan ik nooit echt vinden op internet.
InshaAllah komen er nog meer bij!
07 april 2008 11:31


amber
Hallo Jamila,

Jahaha, ik was in een erg plaatserige bui.....er staan toch niet alleen maar zoete recepten bij? Ook een heleboel hartigs hoor.
Je hoeft het niet allemaal bij te houden want ik neem aan dat alle recepten hier gewoon blijven staan totdat jij er aan toe bent, tenzij de beheerders van 50+ opeens zouden besluiten om de hele boel op te heffen...tja, dan kan ik er ook niets aan doen (jammer dat ik hier geen emoticons bij kan plaatsen).
groetjes,
Amber
27 maart 2008 15:01


Jamila.
jeetje Amber,kan ik dit allemaal bijhouden,je plaatst en plaatst maar en alles is even lekker.
Ik probeer even op te letten met al het gebak van me. Even op de kilootjes letten.
Al dat lkkre zoetigheid.Mjmmmm. Wel heerlijk allemaal.
27 maart 2008 14:24


amber
Ja he? Hahahaha, je kan weer aan de slag.....

groetjes,
Amber
24 maart 2008 17:19


Jamila
Wat heb je allemaal weer lekkere dingetjes geplaatst.
:)
24 maart 2008 17:04


amber
Sorry voor mijn ietwat te late reactie.....ja, het is idd. een type-fout die jij goed hebt ingeschat.
Natuurlijk is er maar heel weinig saffraan nodig; een paar draadjes dus.
groetjes,
Amber
19 maart 2008 13:18


jeannet
hallo amber, ik ben van plan om deze week het recept van lamsvlees met sjalotten en druiven uit te proberen, nu heb ik een vraag over de hoeveelhuid saffraan die vermeld staat; 2gram. de winkel waar ik saffraan ben gaan kopen , verkoopt dit per 0,05gram, heb ik echt 2gram nodig voor het recept of is het een druk fout en moet dit wellicht 0,2 gram zijn? zoniet dan moet ik dus 40 van die verpakkingen kopen en dat naakt dit recept tot een wel erg kostbaar gebeuren.(alleen de saffraan komt dan op 34 euro!) dit maakt dat dit recept te kostbaar is voor de ¨gewone vrouw¨!
16 maart 2008 17:15


amber
Helaas lieverd....bedankt voor je compliment maar kookles geef ik niet.
Mijn recepten zijn toch niet zo moeilijk (zie ook de reactie van mij op Nettie hieronder).
Ik hou zelf ook niet van al te moeilijke recepten dus ik zou zeggen: probeer er eens een paar! Succes daarbij en kom nog eens vaker langs.
Groetjes,
Amber
11 maart 2008 13:01


nora
hallo ik vind het echt een te gekke site kan ik geen kookles van je krijgen
11 maart 2008 09:59


amber
Hallo Nettie,

Tja...helaas...ik woon idd. een beetje ver van jou vandaan. Maar je hoeft toch geen wereldkok te zijn om de recepten op mijn weblog te kunnen maken?
Ik zet er meestal niet al te moeilijke recepten op, die iedereen zou kunnen proberen.
Heb je al eens iets van mijn weblog gemaakt?

Groetjes,
Amber
09 maart 2008 22:35


Nettie
Hoi Amber,

Kan ik geen kookles krijgen van je of woon je te ver van brabant vandaan?.

Groetjes Nettie
08 maart 2008 17:27


nadin
hallo als goedt .wat ook het is wat marokaanse koken is al lekker grt
18 februari 2008 11:01


amber
Hallo Dunia,

Leuk dat je langskwam op mijn weblog en dat je 'm leuk vindt.
Er komen regelmatig nieuwe recepten bij en als er leuke evenementen zijn dan plaats ik die ook.
Ik hoop je nog vaker hier te zien.
Je kunt als je wilt ook langskomen op mijn forumpje, waar je zelf ook recepten kunt plaatsen, maar ook gezellig meepraten in de babbelbox.
Lees daarover meer als je op "AMBERS FORUM" klikt, hier in de linkerkolom.

Groetjes,
Amb er
17 februari 2008 23:45


Dunia
Beste Amber,

Even voorstellen..
Ben van Marokkaanse afkomst (in NL geboren), getrouwd en heb een zoontje.

Ik wil je bedanken voor deze leuke site. Je kan makkelijk een receptje
zoeken, heel overzichtelijk. Ga vooral zo door!

groetjes Dunia
17 februari 2008 16:38


amber
Hallo Fatima,

Het klopt dat ik voor mijn artikeltje over henna delen van de tekst van jouw site heb gebruikt.
Daarnaast heb ik OOK de link naar jouw site geplaatst onder dat artikeltje zodat ik indirect ook reclame voor je heb gemaakt.
Misschien had ik ten overvloede nog de bron van de tekst erbij moeten vermelden maar als mensen op jouw site komen zien ze diezelfde tekst toch meteen staan.
Als het je irriteert dat ik niet de bron vermeldde dan spijt me dat.
Mijn opzet was door het plaatsen van het item "henna, wat is dat eigenlijk?" meer bekendheid te geven aan het hoe en waarom van hennaversieringen en dat men dat in Nederland ook kan laten doen, o.m. via jou.
De opzet van mijn gehele weblog is het bekender maken van de Marokkaanse en Arabische cultuur. Daar maakt henna natuurlijk ook deel van uit.
Groetjes,
Amber
14 februari 2008 10:28


Hand of Fatima
Hoi Amber,

Ten eerste mijn complimenten voor de heerlijke recepten op jouw web-log! Maar de reden dat ik hier een bericht achterlaat is omdat ik vol verbazing delen van mijn teksten hier heb gelezen! En ik zie wel dat je een link hebt geplaats, maar ik geloof niet dat ik hierover door jou ben benaderd....zou je mij aub kunnen mailen zodat wij het er even over kunnen hebben. (ik kan hier nergens een mailadres van je vinden vandaar dat ik je via jouw gastenboek benader) Mijn mailadres is info@handoffat ima.nl vriendelijke groetjes fatima
14 februari 2008 09:37


Amber
Hallo Jeanne.

Bedankt voor je reactie hier en ook voor het compliment v.w.b. mijn weblog.
Tja, het is ook niet de bedoeling dat mijn recepten worden gecopieerd voor een andere site, tenzij er de originele foto's (dus die er nu bij staan) er bij worden gebruikt.
Voor persoonlijk gebruik staat het een ieder natuurlijk vrij om ze uit te printen of over te schrijven natuurlijk.
Je mag de recepten natuurlijk wel plaatsen met bronvermelding naar dit weblog als je wilt.
Groetjes,
Amber

07 februari 2008 11:20


Jeanne
Hallo Amber
Je vraag over het ontbijtspek weg laten is geen probleem
Het recept heeft smaak genoeg om dit op te vangen.
Mijn complimenten voor je site
Leuke foto's en lekkere recepten die ik zeker zou willen uitproberen
Helaas kan ik ze niet gebruiken voor op mijn site omdat je de foto's
voorziet van tekst er dwars doorheen, dat maakt een foto minder van qualiteit om goed te kunnen bekijken
Stel dat ik er een paar op zou zetten, zou je er bezwaar tegen hebben ?
en heb je dan originele foto's zonder tekst er op ?
Je mag me mailen op amlb@hccnet.nl
Hartelijke groetjes
Jeanne


07 februari 2008 11:03


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26