Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






ruurd
Hoi Amber, ik heb lamsvless meen lamsgehakt gevuld met ei gemaakt. Het is wonderbaarlijk goed en lekker gelukt. Mijn gasten waren, dankzij dit mooie recept, zeer complimenteus. Ik woon inderdaad midden in Lombok en wel in een voormalig klooster. Geweldig en alle winkels binnen loopbereik. En als Fries in Utrecht voel ik me helemaal thuis in deze prachtwijk.
29 januari 2008 17:25


amber
Hallo Lianne,
Leuk dat je even langs kwam op dit weblog. Ik ben inmiddels ook op de jouwe geweest. Heel gezellig hoor. Ik las dat je bent getrouwd met een Marokkaanse man, dus je bent helemaal op de hoogte met de Marokkaanse keuken. Ik zag er een paar staan op je weblog en ik heb jouw versie van "Sfenj" (Marokkaanse donuts) gecopieerd als je het niet erg vindt.
Die eetbare glitters kan je kopen in een speciale winkel zoals b.v. deze on-line:http://shop.thepartydecorator.nl/oscommerce/index.php?cPath=69_76
Groetjes,
Amber
28 januari 2008 15:57


Lianne
Hallo zag mooie marsenpein roosjes vraagje ....waar koopt u de glitters neem aan dat dit eetbaar is?

groetjes lian

http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/hutspotencouscous/index.php?pagina=1
28 januari 2008 12:59


Amber
Hallo Nettie;

Leuk dat je mijn weblog hebt gevonden en dat je mijn recepten leuk en lekker vind.
Ik wens je succes bij het maken van 1 of meer van de meer dan honderd recepten die er op mijn weblog staan.
Kom nog eens langs als je wilt,
groetjes,
Amber
27 januari 2008 20:18


Amber
Hallo Ruurd;

In de eerste plaats bedankt voor je compliment voor mijn weblog.
Woon je toevallig in de wijk Lombok? (dat is de meest multiculturele buurt die ik weet in Utrecht).
Vind je dat net als ik lekker wonen? Ook ik woon in een zeer multiculturele (naoorlogse) wijk.
Ik vind het heel leuk als je me wilt laten weten of je taginerecept is gelukt.
Weet je al wat je van plan bent te gaan maken?
Groetjes,
Amber
27 januari 2008 20:15


nettie
Hoi Amber,

Ik heb je weblog gevonden dus leuk al die recepeten ik ga er zeker een stel van maken.
Groetjes uit Brabant
27 januari 2008 13:55


Ruurd Steegstra
Hallo Amber, wat een mooie site. Ik woon in Utrecht midden in de meest multi-culti buurt van de stad en heb gisteren in een van de geweldige winkels daar een tajine gekocht. Jouw recept ga ik volgende week meteen maken.
Ik laat je weten of het me gelukt is. Vriendelijk Groet.
27 januari 2008 13:11


Amber
Hallo Gesja en Chrisje;

Allebei hartelijk bedankt voor jullie bezoek aan mijn weblog. Ik ben altijd weer blij als ik leuke en waarderende reacties ontvang. Dat geeft mij weer de stimulans om onverminderd door te gaan met het plaatsen van leuke en lekkere recepten.
Ik zie jullie hier graag nog weer eens terug,
groetjes,
Amber
22 januari 2008 23:25


Chrisje (Blauwe-vlinder)
Hallo Amber,
Wat een kleurrijk lekker weblog heb je, mooi om te kijken alleen al!
De pot schaft hier veel lekkers en allemaal netjes in categorieën verdeeld erg overzichtelijk! Ik ga meer komen snuffelen hier in je "kookhoekje"! Met smakelijke groetjes Chrisje
22 januari 2008 23:00


gesja
hallo amber te gek zeg deze rubiek Ik ga er binnenkort iets uit maken. bedankt!
21 januari 2008 00:02


Amber
Sorry Jamila, ik zie nu pas dat je mij het recept in een persoonlijk bericht hebt gestuurd.
Ik zal het recept meteen onder het andere recept plaatsen, zodat wie beghrir wil maken de keus heeft uit twee recepten, oke?
Bedankt hoor....
groetjes,
Amber
17 januari 2008 22:16


Amber
Hallo Jamila,
Ja, heel graga ontvang ik van jou het recept van jouw versie van de beghrirs. Er zijn heel veel verschillende versies te vinden op het internet, maar jij zweert bij de jouwe, dus ik zie het recept heel graag hier verschijnen...
groetjes,Amber
17 januari 2008 22:12


Amber
Of nog beter......klik bovenaan deze pagina op "Links" en dan staat-ie bij Handige Sites.
17 januari 2008 00:17


Amber
Ik weet het goed gemaakt.....(je ziet het, ik geef het niet op).
Als je gewoon bij Google het woord " Free Online image-editor" intypt, dan kom je er wel......
17 januari 2008 00:13


Amber
Of dit:http://www.online-image-editor.com/

Ik ben lekker bezig he? (hihihi)
17 januari 2008 00:11


Amber
Ik zie het al: als ik de link plak in de browser, dan verschijnt er na de letters .com een %-teken. Als je dat weghaalt dan werkt de link wel.
17 januari 2008 00:09


Amber
Er gaat volgens mij iets fout in dit gastenboek.
Ik plaats de goede link in het berichtenformulier, maar als ik klik op " bericht plaatsen" dan staat er een fout in de link.
Ik plaats 'm nog een keer: http://online-image-editor.com/index.cfm
17 januari 2008 00:07


Amber
Hallo Jamila,

Sorry voor het late antwoord, maar ik was vandaag niet op het internet; had het een beetje druk....
V.w.b. de link:http://www.online-image-editor.com/index.cfm
Heb je 'm precies zo gecopieerd en geplakt in de browser?
Helaas geeft dit gastenboek niet een aanklikbare link dus je moet de link plakken.
Groetjes en welterusten...
Amber
17 januari 2008 00:02


Jamila
Amber,die site die je hieronder vermeld(naam in je fotoos),die link doett het niet.Is het wel de goede???
http://www.online-image-e ditor.com/index.cfm
16 januari 2008 12:31


Amber
Hoi Jamila,

Jaja, hier regent het ook " bakstenen"; verschrikkelijk rotweer. Mijn jongste zoon moest vandaag naar school op de fiets (normaal gaat hij ook met de bus, maar vandaag moet hij langs allerlei basisscholen om zijn middelbare school te promoten in het kader van een projektweek), dus ik had vanochtend ontzettend medelijden met hem.
Ik eet vandaag lekker gemakkelijk macaroni met gehaktballetjes.....moet ook nog boodschappen doen dus ik moet straks toch even de deur uit, helaas.
Heerlijk die vanillevla-griesmeelcake he? Is ook bij mij thuis een topper.
Makkelijk te maken, snel klaar en succes verzekerd!

Groetjes,
Amber
15 januari 2008 12:11


Jamila
Een goededag,bij jullie ook zo vreselijk rotweer?Hier wel,regen regen.
Voor vanavond ga ik een kip/groente ovenschotel maken.
Ik ga daar nu de boodschappen voor halen,en kijk vanmiddag even verder bij je.
Ik moet het even zeggen hoor,maar dat recept van die griesmeelcake is echt een topper hoor,iedereen vind hem geweldig en blijf ook trouw je recept doorgeven.:)
15 januari 2008 11:22


Amber
Hallo Ernst;

Fijn dat je even langskwam op mijn weblog. Jammer dat de recepten je (even) niet zo erg interesseren, want dit is toch vooral een receptenweblog.
Wel wens ik je veel sterkte bij het lijnen; ik weet er alles van en het valt niet mee.....
Wat heb zoal gegeten toen je in Marokko was? Heb je je wel gewaagd aan de lokale keuken?
Groetjes,
Amber
14 januari 2008 18:35


Amber
Hallo Annie;

Leuk dat je op bezoek was op mijn weblog.
Een tajine is heel gemakkelijk te gebruiken. Als je op dit weblog kijkt naar "de laatste artikelen", dan zie je daar ook een artikel over tajines staan en hoe je ze moet gebruiken.
Het is belangrijk dat als je de tagine voor het eerst gebruikt dat je 'm dan 24 uur in het water zet.
Het is ook goed om de binnenkant (ook de binnenkant van de deksel) voor het eerste gebruik insmeert met wat olie.
Ik wens je veel succes en plezier bij het koken in de tagine.
Groetjes,
Amber
14 januari 2008 18:29


Amber
Hallo Jamila,

Ik heb idd. verschillende andere weblogs, waar weer wel dezelfde recepten op staan. Ik heb ze gemaakt als back-up voor dit weblog en daarnaast vind ik het leuk als zoveel mogelijk mensen aan het Marokkaans koken slaan. Mijn weblog bij Blogeiland waar jij het over had is er 1 van.
Elk recept zet ik eerst bij vijftigplusser neer, dus hier moet je zijn als je up-to-date wilt blijven
Je kunt hier wel lid worden, maar niet van mijn weblog. Op mijn weblog kan je natuurlijk wel reacties geven bij de recepten e.d. en in het gastboek.
Als je lid wordt van vijftigplusser.nl dan kan je daarnaast ook posten op het algemene forum en natuurlijk ook zelf een weblog beginnen.
Je kent mij waarschijnlijk van vroeger, toen ik een weblog had bij web-log.nl, maar toen onder een andere naam. Die heb ik idd. helemaal opgeheven vorig jaar. Sorry.
Je schreef dat mijn weblog gekozen was tot de mooiste van de maand. Dat is al weer een tijdje geleden hoor; in maart 2007.
Inmiddels is iemand anders al weer de gelukkige....
Ik begrijp wat je bedoelt met het vermengen van twee culturen, zoals de Marokkaanse en de Nederlandse. Toch probeer ik dat zoveel mogelijk te doen; gewoon het beste van alletwee. Het werkt tot nu toe prima. Komt bij dat we allemaal dol zijn op de Marokkaanse cultuur.
Groetjes,
Amber


14 januari 2008 18:21


Ernst / grenzeloos
Hoi Amber,
Wat rondgekeken en gelezen op je website. Veel achtergrondinformatie gevonden. Er zal ongetwijfeld nog wel veel te vertellen zijn, dus ik blijf het volgen. Je recepten heb ik wel overgeslagen. Ziet er allemaal heerlijk uit maar ik ben aan de lijn dus ga me daar even niet in veriepen. Gezellige site, Groetjes, Ernst
14 januari 2008 14:26


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26