Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hehety om 12:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mriet om 12:33
_
Mriet Online

Door Ofsen om 12:33
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






annie
Hallo Amber.Ik ben een nederlanse vrouw.die graag kookt ikheb een vraag.Ik heb een tagine hij is nog nieuw voor dat ik begin met koken moet ik hem dan in het waterzetten .alvast bedankt
14 januari 2008 14:07


Amber
Haha, ja, dat veranderen van de "kopfoto" hier bovenaan doe ik van tijd tot tijd.
Bij de functie "beheer" van dit weblog bestaat de mogelijkheid dat heel gemakkelijk te doen. Ze hebben voorgeprogrammeerde kleuren voor je weblog en een kopfoto kan je zelf uploaden en plaatsen. Zo gebeurd!
Heb ik vanmorgen maar weer eens gedaan....
Welke andere site bedoel je? Ik heb er meerdere namelijk.
Bedoel je die bij Blogeiland misschien?
Mijn naam zet ik op de foto's via een speciale site:http://www.online-image-editor.com/index.cfm
Dat gaat heel gemakkelijk. Gewoon een foto uploaden vanaf je computer, tekst die je erop wilt zetten intypen, lettertype uitkiezen, kleur uitkiezen en plaatsen.
Officieel ben ik wel Moslima, maar zeker geen erge religieuze.
Wij bidden niet, gaan niet naar de moskee en een hoofddoek zal je mij ook niet zien dragen.
Heel erg losjes allemaal dus. Mijn zoons zijn wel besneden. Islamitische feestdagen vieren we wel, vasten doet mijn oudste zoon alleen (af en toe), maar ook de Nederlandse feestdagen slaan we niet over.
Gr.
Amber
14 januari 2008 12:48


Amber
Hallo Jamila,
Nee, van koekjes bakken is het niet gekomen tijdens het Offerfeest helaas. Ik heb wel het e.e.a. gekocht bij een zeer goede Marokkaanse bakkerij bij mij in de stad.
Jammer dat je hier geen foto's kunt oploaden (ik weet ook niet waarom dat niet kan), anders kon ik jouw baksels ook eens bewonderen.
Op het forum kan dat wel; er is ook een topic "Eten en drinken".......
Daar zou je een eigen onderwerp kunnen instellen en dan de foto's (misschien evt. met de recepten?) kunnen plaatsen. Maar dat laat ik geheel aan jou over...

Tja, dat huishouden he? Gelukkig ben ik nu net klaar daar mee.
Was gedaan, bedden verschoond, gesopt en gedweild; het komt elke dag weer terug helaas.

Fijne dag verder,
groetjes,
Amber
14 januari 2008 12:02


Amber
Bedankt, Jamila, voor je openhartige reactie. Ook ik ben een beetje nieuwsgierig.
V.w.b. het geven van persoonlijke informatie via het internet ben ik ook tamelijk terighoudend, aangezien ik zelf nogal wat narigheid v.w.b. heb meegemaakt, dus heel veel meer zal je mij niet over mijzelf en mijn gezin zien prijsgeven.
Ik kook nog steeds Marokkaans, maar zeker ook Nederlandse pot (want ook mijn kinderen lusten dat graag) en daarnaast kook ik van alles en nog wat. Van b.v. Italiaans tot Indisch eten.
Ik hoop je in elk geval nog vaak terug te zien op mijn weblog, want ik voeg er nog steeds met tussenpozen nieuwe recepten aan toe.
Groetjes, Amber
14 januari 2008 00:13


Amber
Hallo Jamila,

Bedankt voor je leuke reactie.....geeft niets hoor, van die taalfouten; die maak ik ook meer dan genoeg, hahaha.
Je kunt zeker ook de griesmeel van de supermarkt gebruiken; dat is hetzelfde als fijne smida.
Nee, ik ben niet Marokkaans, maar net als jij een autochtone Nederlandse.
Getrouwd geweest met een Marokkaanse man en nu gescheiden; gek op Marokko en de Marokkaanse cultuur, dus vandaar dit weblog.
Ik heb twee zoons.
Ik probeer hier en daar via het internet de Marokkaanse cultuur en dan ook vooral de genoegens van de Marokkaanse keuken wat bekender te maken.
Ook op het forum van vijftigplusser.nl heb ik al heel wat berichten geplaatst. debatteren over e.e.a. vind ik n.l. ook heel erg leuk.
En jij? Wat heb jij met Marokko en aanverwante zaken? (gezien je naam " Jamila"?)
Groetjes,
Amb er
13 januari 2008 00:46


Jamila
Ik lees nu net mijn berichtje terug,en zie gelijk een paar schrijffouten.Ja dat heb je als je te snel typt.
Ik heb vanavond nog nieuwe bloem gehaald en ga morgen de beghrir nog eens proberen.Zou je ook de griesmeel van de supermarkt kunnen gebruiken die we ook voor de Griesmeelcake gebruiken??
Die heb ik namelijk volop in de kast staan.Maar het pak vd Marokaanse slager is zo goed als op.
Ik kan het proberen,het is fijne smida .
12 januari 2008 23:04


Jamila
Ik was ah surfen naar Beghrir,normaal maak ik hem volgens vast recept,en nu mislukt hij gewoon 2x achter elkaar. Toen zocht ik op marokaans,of ik weet niet eens meer wat ik deed.Toen kwma ik hier.het ziet er echt leuk uit,en zal proberen om hier vaker te komen.
Kan ik ook nog ergens lezen wie er achter de naam Amber schuilt,of is dat niet mogelijk,ik bedoel daarmee,ben je zelf Marokaans,of heb je daar iets mee.Ben gewoon niuewsgierig.
Ik zelf ben gewoon een NED.vrouw.
12 januari 2008 18:55


Amber
@Hera;

Fijn dat je een paar van de recepten hebt uitgeprobeerd en dat ze blijkbaar gelukt zijn?
V.w.b. een andere naam; dat kan kloppen.

@adriana-maria;


Bedankt voor je complimenten....Ik hoop dat je e.e.a. gaat uitproberen en zou het leuk vinden dan van je te horen of het gelukt is en hoe het smaakte....

Groetjes,
Ambe r

n.b. Iedereen ook langs deze weg een zeer goed en gezond 2008 gewenst!
09 januari 2008 11:44


adriana-maria
mijn complimenten voor je prachtige foto`s van je gerechten en de prachtige foto`s van het morokaanse intrieur en ik ga zeker je gerechten uitproberen


gr adriana-maria


09 januari 2008 06:40


Hera
Amber, ik wil je bedanken voor alle heerlijke recepten die jij plaatst. Een paar heb ik uitgeprobeerd...klasse! Ik heb je weblog doorgegeven aan mijn Marokkaanse buurvrouwtje... Klopt het Amber dat zij jou vroeger onder andere naam ergens heeft ontmoet? Maakt niets uit hoor want nu geniet ik op deze manier van jouw bijdragen en zal je zeker blijven volgen.
Ik wens je i8n ieder geval ook alvast alle goeds voor het nieuwe jaar!
25 december 2007 02:06


Amber
Hallo Else,

Je kunt een tagine gebruiken zoals je dat zelf wilt: bovenop het gasfornuis maar ook in de oven.
Zelf gebruik ik 'm het liefst bovenop het gas op een vlamverdeler.
Ik heb nooit geprobeerd om een konijn te stoven in een tagine maar waarom zou dat niet kunnen?
Hoelang je er dan voor nodig hebt zou ik je niet kunnen zeggen; gewoon een beetje uitproberen, denk ik....
Succes er mee,
groetjes,
Amber
17 december 2007 11:08


else
Hoe kan ik thuis het beste gebruik maken van de tagine?
in de oven of op gas stoven?
Op de camping gebruik ik altijd de BBQ, dat gaat prima, de laatste keer op gas, was alles lang niet gaar in dezelfde tijd.
Lukt konijn goed in de tagine en hoe lang voor echt gaar?
bedankt alvast voor de moeite.
17 december 2007 09:55


Amber
Hallo Frida,

Leuk om van je te horen als er een recept goed gelukt is.
Bedankt voor je reactie,
groetjes,
Amber
16 december 2007 17:00


Hoi Amber
Wat een heerlijkheden zie ik hier, ik zal er zeker een paar uitproberen.
Dat laat ik je dan ook weten.
Lieve groet Frida
16 december 2007 15:24


Amber
Ziena en Dolle:

Bedankt voor jullie bericht in dit gastenboek. Fijn dat ik weer een paar mensen blij heb kunnen maken met deze overheerlijke recepten. Veel succes er mee en eet smakelijk!

Groet,
Amber
30 oktober 2007 11:42


Ineke Frank(ziena)
Leuke lekkere en mooie recepten,ik zal er nog zeker veel van gaan maken,goed gedaan en bedankt.Het is duidelijk beschreven dus zelfs ik begrijp het.
30 september 2007 00:27


dolle
Alleen bij het lezen staat het water me in de mond ,hier ga ik beslist iets mee doen met deze recepten ,het lijkt me heerlijk .Ik kook graag en probeer graag iets uit .bedankt alvast Groet de Dolle
18 september 2007 18:26


Amber
Bedankt voor je lovende woorden Leonora.....ik hoop dat je al eens iets hebt uitgeprobeerd van mijn recepten.

groetjes,
Amber
17 september 2007 11:40


Leonora
Hallo Amber,

wat een mooi weblog. Het water loopt me in de mond. Ik moet zometeen nog koken, heb allerlei andere ingredienten in huis, maar ik zal binnenkort zeker jouw site nog eens bezoeken voordat ik de boodschappen ga doen...
10 september 2007 18:24


Amber
Margreet,

Ik ben blij dat je mijn weblog op prijs stelt. Het zijn idd. niet alleen Marokkaanse recepten, maar ik probeer er ook zo veel mogelijk recepten op te zetten uit andere Arabische landen.
Ik ben benieuwd of jouw kikkererwtensalade je zal bevallen. Laat het me even weten als je wilt. Succes bij de bereiding daarvan.
Groetjes, Amber
07 augustus 2007 16:57


Margreet
Surfend, op zoek naar Egyptische/Arabische recepten, kwam ik hier terecht. Ziet er fantastisch uit en ik ga binnenkort wat uitproberen, de kikkerwertensalade denk ik. Zodra ik wat gemaakt heb laat ik weten hoe het smaakte!
Ik heb je pagina gebookmarked en zal beslist terug komen hier. Groet!!!!
25 juli 2007 21:48


Amber
Hallo Benneke,
Leuk dat je een berichtje achterliet in mijn gastenboek; dat doen er helaas maar weinigen, ofschoon het af en toe wel druk is op mijn weblog.....
Ik ben ook niet echt een keukenprinses hoor, maar probeer wel graag van alles, de ene keer met wat beter resultaat dan de andere keer.
Heb je zelf ook al eens iets proberen te maken met een recept van dit weblog?
Groetjes, Amber
10 juni 2007 14:29


Benneke
Hallo Amber,
Hoewel ik geen keukenmeester ben, kom ik toch af en toe op je weblog kijken.
Het ziet er allemaal mooi verzorgd en vooral lekker uit. Het oog wil tenslotte ook wat.

Groet van Benneke
08 juni 2007 18:03


Amber
Dank je wel, Danny!!
05 april 2007 22:57


Danny
Wat een ongelooflijk leuk en lekker weblog.
Go zo door!!

Groeten Danny.
05 april 2007 15:08


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26