Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Esther
De beste wensen voor het nieuwe jaar ....met vele mooie recepten .....en tips

03 januari 2014 23:08


Hizhi
Even laten weten dat ik voor kiptajine met uien en rozijnen heb gekozen.

Ik laat je zeker weten wanneer ik het gemaakt heb hoe de reactie was en hoe het mij heeft gesmaakt. Ziet er erg lekker uit.

Groets.
07 december 2013 22:17


Hizhi
Hoi.
Tajine, oké

Is waar, hangt natuurlijk af van de smaak.
Ga op hoofdgerechten zoeken en dan tajine.

Dank je wel voor het mee denken.
Groetjes.
07 december 2013 19:02


Amber
Hallo HiZhi,

Tja, het is moeilijk om voor iemand anders een maaltijd te verzinnen; dat is toch helemaal afhankelijk van waar diegene van houdt of persé niet van houdt?
Je zou kunnen kiezen voor een simpele tajine met kip, vlees of vis en al dan niet met groenten.
Dat zijn éénpansgerechten en niet al te moeilijk te maken; je geeft er lekker brood bij (Marokkaans mag, of Turks, maar ook stokbrood is goed).
Kijk eens rond bij de categoriën hoofdgerechten en kies iets dat niet al te moeilijk of te bewerkelijk is en afgestemd op wat diegene voor wie je het maakt lust.

groetjes,
AMBER
07 december 2013 14:48


Hizhi
Hoi Amber, ik heb een vraag(je) Ik zoek een simpele snelle makkelijk te maken Marokkaanse maaltijd voor iemand van Marokkaanse afkomst die niet zelf kan koken. Ik ga het dus klaarmaken. En dan gaan we er samen van smullen. Is er een soort van "vriendschapsgerecht" ; wat voor een leek als ik te doen is?
Dank je wel als je er over na wilt denken.

Groetjes.
06 december 2013 21:04


harry dalhuisen
helemaal duidelijk amber , dank je wel.

gr. harry
27 november 2013 09:42


Amber
Het koken in een tajine is anders omdat het een konische (punt-)deksel heeft
waardoor bij het koken/stoven de condens weer terug in de schaal valt.
Eigenlijk werkt de tajine een beetje als een snelkookpot.
Een groot pluspunt van de tajine is ook dat de verschillende smaken door het langzaam garen alle tijd hebben om op elkaar in te werken.
De gerechten worden gaar in hun eigen sappen en je behoudt zo de meeste voedingswaarde.
Een groot pluspunt is ook dat je de tajine zo op tafel kunt zetten en dat spaart natuurlijk weer afwas uit....
26 november 2013 13:49


harry dalhuisen
dank je wel amber, ik heb wel een tajine maar ik dacht dat het een soort van "stomen"was. want wat maakt een tajine dan zo byzonder of anders?

gr. Harry
26 november 2013 13:38


Amber
Hallo Harry,

Bij de meeste tajinerecepten zie je ook staan dat wanneer je geen tajine bezit je het gerecht ook gerust in een kook- of braadpan kunt maken.
De manier van aanfruiten/braden van groenten en/of vlees blijft hetzelfde, of je nou in een tajine of in een kook- of braadpan kookt.

groetjes,
AMBER
26 november 2013 12:29


Harry Dalhuisen
hallo, ik heb even een vraag over de recepten van de tajine. in de recepten wordt de hele tijd gesproken over : bak dit of bak dat in een pan, maar ik mag aan nemen dat hiermee de tajine bedoelt wordt. maar moet dit dan nog op een speciaale manier of werkt dit net als een andere pan ?

gr. Harry Dalhuisen
26 november 2013 11:56


Amber
Hallo,

Leuk dat je hier regelmatig langs komt en recepten uitprobeert.
Leuk ook dat je er je eigen draai aan geeft;zo hoort en kan het ook.
Veel plezier hier.

groetjes,
AMBER
19 november 2013 12:46


j.buijsen
bedankt Amber voor je recepten kijk regelmatig ik vind altijd wel wat op je Blog
maak dan een beetje van je recept en voeg mijn eigens maak er aan toe,
19 november 2013 09:27


Amber
Hallo Sylvia,

Reken maar op ongeveer 4 personen;ligt er ook aan hoe groot je de desserts maakt.

groetjes,
AMBER
29 oktober 2013 12:48


Sylvia
Hoi Amber,
Ik wil jouw speculaastiramisu maken. Voor hoeveel personen is dit recept?
Groetjes van Sylvia.
28 oktober 2013 14:12


Amber
Hallo Matthijs,

Ik ben zeer vereerd te lezen dat ik een klein steentje heb kunnen bijdragen aan jouw kennis v.w.b. de Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse keukens.
Ik hoop dat je nog vaak hier langskomt.

groetjes en een fijne avond,
AMBER
26 oktober 2013 19:03


Matthijs
Hoi Amber,

Langzamerhand begin ik de Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse keukens goed te leren kennen - en dat is voor een heel groot deel dankzij jou en je blog! Hartelijk dank en ga vooral zo door!
26 oktober 2013 18:40


Amber
Hallo Koos,

Welkom op mijn weblog.
Onder een koffielepel versta ik iets meer dan een theelepel, zeg maar een dessertlepel..

groetjes,
A MBER
03 oktober 2013 13:10


Koos
Dag Amber,

Heb je recepten net ontdekt. Geweldig!!!!!!!!!!!
Maar ik heb een vraagje: wat versta je onder een koffielepel?
Is dat ongeveer hetzelfde als een theelepel? Zou je me dat willen laten weten?

met vriendelijke groet, Koos
02 oktober 2013 21:52


Amber
Hallo Arjanne,

De meeste koekjes die je in de categorie "koekjes/gebak/bonbons&qu ot; vindt zijn "echt" Marokkaans; ook andere koekjes zoals die uit Algerije worden ook in Marokko gemaakt.
De keuze van een koekje is eigenlijk heel persoonlijk; koekjes met amandelen worden vaak gemaakt, van gemakkelijk tot heel bewerkelijk, zoals bijv. Pistacheghoriba:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=114220&Pistacheghoriba

Je kunt in dit recept ook uitsluitend amandelen gebruiken als je dat wilt.
Verder adviseer ik je, als je opzoek bent naar een gemakkelijker koekjesrecept, om de lijst even na te gaan en iets te kiezen waar je niet al te veel werk aan hebt.
Succes daar mee,
groetjes,
AMBER
16 september 2013 13:14


Arjanne
Hoi Amber,

Ik ben leerkracht groep 7/8 en wij hebben het bij aardrijkskunde over Marokko. Nu wil ik mijn Nederlandse kinderen kennis laten maken met de Marokkaanse keuken. Ik was van plan om echte Marokkaanse koekjes te bakken. Kun jij mij daarin advies geven?

Met vriendelijke groet,
Arjanne
16 september 2013 12:52


Petra
Complimenten !!
Zoek veel op Marokkaanse recepten, en beland vaak op deze site!
Echt lekkere dingen hoor..
Wil dat even laten weten!
Groetjes Petra
08 september 2013 14:49


Amber
Hallo Sylvia,

Bedankt voor je complimenten t.a.v. mijn weblog; je bent hier van harte welkom om de meeste lekkere recepten mee te nemen.
Als je wilt weten of een tajine geschikt is om in te koken dan kan je dat het beste vragen aan diegene in de winkel die 'm verkoopt.
Doorgaans zijn de gedecoreerde tajines niet zo geschikt; wel om het gerecht in op te dienen.

groetjes,
AMBER
20 augustus 2013 14:41


Sylvia
Hallo Amber,
Op zoek naar wat ik moet doen als ik voor de eerste keer de tajine wil gebruiken, kwam ik op deze prachtige site terecht, vol met heerlijke recepten. Ik heb hem direcht in mijn favorieten gezet en kom zeker terug voor een lekker recept. het antwoord op mijn vraag is ook beantwoord. Alleen hoe zie ik of een tajine geschikt is om eten in te bereiden of alleen geschikt is voor op te dienen?
Groetjes, Sylvia
20 augustus 2013 10:25


Amber
Graag gedaan hoor; fijn dat je ze lekker vond.
Je moest gewoon zoeken op "muffins" en dan krijg je alle recepten met muffins te zien die op dit weblog staan.

groetjes,
AMBER
15 augustus 2013 15:33


Dat zijn ze inderdaad!! ik heb ze ook gezocht, maar dus op 'paprika muffins' :$
de vorige keer waren ze erg lekker, deze keer wil ik het voor de kinderen maken die op visite komen. gaan ze vast lekker vinden :)

nogmaals bedankt
15 augustus 2013 15:02


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26