Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mellina om 12:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 12:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Mandy
Hoi Amber,
Wauw, even mijn complimenten voor deze geweldige site. Er staan echt alleen maar lekkere recepten op en ik ben ze volop aan het maken. Mede door je duidelijke omschrijving lukken ze ook allemaal heel erg goed.
Heerlijk... Mijn vriend en ik zijn helemaal fan! Het zou zonde zijn als deze site ooit verdwijnt. Dank je wel!
24 februari 2013 08:50


Amber
hallo Samira,

Bedankt voor je vertaling van kweeperen; ik hoop dat Pieter er iets aan heeft....
Bedankt ook voor je complimenten; leuk dat je regelmatig langskomt, je bent van harte welkom.

groetjes,
AMBER
22 februari 2013 20:17


Samira
Hallo Amber,

Op 08 februari vroeg Pieter wat de Marokkaanse benaming is voor kweeperen. Kweeperen heten in het Marokkaans sfergel waarbij je de de letter g uitspreekt als de tweede g in het woordje garage. Lekker ingewikkeld hahaha.
Ik vind je site trouwens prachtig.Ik kijk er regelmatig op om inspiratie op te doen.
Complimenten.

Groetjes Samira
22 februari 2013 16:43


Amber
Hallo Wim,
Leuk om jou nu ook eens tegen te komen op mijn weblog; ik zie je natuurlijk vaak bij de Prikkers en bewonder het lekkere eten dat je daar laat zien.
Ik ben ook een grote fan van nasi en/of bami en ik maak het dan ook vaak; ik heb nog 1 zoon thuis die daar ook erg van houdt en als ik veel over heb dan vries ik het gewoon in; even in de magnetron en dan is het ook nog lekker hoor.
Ik wens je veelplezier met de recepten op mijn weblog; er staan er genoeg bij die makkelijk en lekker zijn.
Groetjes,
AMBER
16 februari 2013 15:30


Wim83
[b]Hallo Amber, geweldig al jou recepten! Ik heb al eens 'n soep van jou recept gemaakt ik dacht de erwtensoep! Lekker hoor! Ondanks mijn hoge leeftijd kook ik dagelijks mijn warme hap met veel plezier! Wijlen mijn echtgenote was van Indonesische afkomst, dus Nasi en Bami staan ook wel op 't menu, maar dat haal ik dan bij de toko want voor 1 persoon is het niet rendabel om te koken!

Groetjes, Wim.
16 februari 2013 15:26


Amber
HalloKimberley,

Dank voor je reactie en ik ben blij dat mijn "truckjes" je goed hebben geholpen bij het maken van je gerechten.

groetjes,
AMBER
14 februari 2013 14:02


Kimberley
Hoi amber je hebt helemaal gelijk een leuk
berichtje of reactie is zeker op zijn plaats zeker
Omdat jij je tijd en ervaring met ons wilt delen
Ga zo door want tot nu wat ik van jouw gemaakt hebt
Viel goed in de smaak ( ben zelf nl moslim. Getrouwd met een marokkaan )
Dus heb de trucjes hard nodig . :-)

Gr. Kimberley
13 februari 2013 21:25


Amber
Hallo Suzanne,

Fijn dat je succes had met je etentje en dat de recepten op dit weblog je daarbij een beetje hebben geholpen.
Bedankt voor het favoriet zetten van mijn weblog.

groetjes en tot ziens,
AMBER
11 februari 2013 16:17


Suzanne
Hoi!
Dankjewel voor de heerlijke (en goed beschreven) recepten. Mijn etentje is goed gelukt :-). Dat smaakt naar meer, dus ik bookmark je site meteen.
Hartelijke groet,
Suzanne
11 februari 2013 10:42


Amber
Hallo Pieter,

Nou,mijn kennis van het Arabisch is nu ook weer niet zó goed dat ik de Arabische naam weet voor kweeperen.
Ik ben al blij dat ik weet wat het zijn,hoe lang ze moeten koken en waar ik ze kan kopen.
Sorry dus, maar ik moet je het antwoord schuldig blijven.
Misschien weet iemand anders hier de juiste vertaling in Het Arabisch?
Leuk dat je dit weblog regelmatig bezoekt en dat je er recepten naar jouw smaak hebt gevonden.

groetjes,
AMBER
08 februari 2013 15:44


Pieter
Als regelmatig bezoeker van deze site met heerlijke recepten, o.a. het gerecht met kweeperen.
Wat is het Marokkaanse woord voor kweepeer in nederlandse letters?
08 februari 2013 15:23


Amber
Hallo Parel,

Allereerst bedankt voor je complimenten v.w.b.dit weblog.
Ik plaats nieuwe recepten altijd eerst hier en sommige van die recepten plaatst ik dan ook weer op mijn Smulwebpagina.
Het antwoord op je vraag had ik al gegeven, maar inderdaad, die saffraanpannenkoekrolletjes met gerookte zalm worden koud opgediend.
Ik gebruikte daarvoor kleine tajientjes omdat dat zo leuk staat, maar het is niet echt een tajinegerecht natuurlijk.
Veel plezier met de recepten op dit weblog,

groetjes,
AMBER
09 januari 2013 15:52


parel62
Hoi Amber
Hdzojuist al gereageerd op Smul en wil wel graag een antwoord op mijn vraag. Via de linkonder aan de pagina kwam ik hierop terecht. wow wat een mooie site zeg mijn complimenten en sla deze op ga heel snel eens wat van je uitproberen. We zijn in Marokko op vakantie geweest en heb er veschillende tajine recepten geproefd vond ze allemaal erg lekker .
Groetjes
09 januari 2013 15:46


Amber
Wanneer ik gerechten in een tajine/kookpan op het gas kan stoven dan doe ik dat liever.
De oven gebruik ik daar niet zoveel voor; probeer het eens, zou ik zeggen.......

groetjes,
AM BER
22 december 2012 19:11


Karin
Hoi,
Bij de meeste gerechten staat dat je ze gaar stooft op het gas maar
als ik de gerechten wil stoven in de oven op hoeveel graden moet je die dan zetten en is de stooftijd dan hetzelfde?
22 december 2012 14:21


Amber
Hallo Moussa,

Tja, eigenlijk is dit reclame, maar ik heb de link wel bij mijn links geplaatst.
De site ziet er goed uit en alles lijkt me erg lekker.

groetjes,
AMBER
17 december 2012 15:12


Moussa
Mocht u zin hebben in ambachtelijk handgemaakte koekjes, dan raad ik u deze cateraar aan: http://www.mk-exclusive.com
12 december 2012 03:16


Dankje
Jaaa idd volgens mij was dat het. Bedankt !!!
07 december 2012 22:12


Fadoua
Ik denk dat je bavarois bedoelt.
07 december 2012 13:40


Het leek eigenlijk op yoghurtpudding met klein gesneden vruchten erin.. In een ronde vorm met gaatje erin, smaakte een beetje naar ijs( beetje raar uitgelegd maar jah :)
06 december 2012 14:19


Amber
Ik heb geen idee; in de traditionele Marokkaanse keuken zijn puddings/dessert niet echt traditioneel.
Het kan zijn dat het gewoon een westers gerecht was.
Misschien weet één van de andere bezoekers van mijn weblog wat het geweest zou kunnen zijn?
Het zou ook helpen wanneer je opgeeft wat ongeveer de ingrediënten waren; met vruchten, noten, room e.d.

groetjes,
AMBER
06 december 2012 13:26


Ijstaart/ijsdessert???
Hoi, ik heb ff een vraagje. Ik ben laatst naar een marokkaanse bruiloft gegaan en heb daar een toetje gegeten. Smaakt naar ijs . Was ook geen pudding ofzo. Weet u misschien hoe het heet?? En mischien heeft u ook het recept voor mij???
05 december 2012 22:17


Hi Amber,
Dat klopt inderdaad en je recepten zijn heerlijk, ( ben een grote fan hihi )de reden dat ik het vroeg is omdat ik wil afwisselen met marokaanse gerechten...

Gr Nora
11 november 2012 20:02


Len
Ha Amber,

ik was op zoek naar en lekker recept voor Bonito en kwam zo jouw blog tegen. Lekkere recepten ik ga deze pagina opslaan als bladwijzer.
Voor vanavond kies ik denk ik voor Bonito in tomatensaus van de website pimenton maar voor volgende week staat denk ik de gefrituurde chermoulawijting op de kaart mmmmmmm.

Groet, Len


10 november 2012 14:56


Amber
Ha pluk,

Leuk dat je even langs kwam en ja natuurlijk....je kunt hier kiezen en printen wat je maar wilt hoor!
Succes met de recepten,

groetjes,
AMBER
08 november 2012 17:43


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26