Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 12:42
_
Joke Online

Door Prlwytzkofsky om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door SirMax om 12:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:35
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hehety om 12:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mriet om 12:33
_
Mriet Online

Door Ofsen om 12:33
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






dounia
hallo amber,vero en marian,
ik ben ook met een algerijn getrouwd en aangezien wij niet zo veel algerijnen kennen lijkt het me wel leuk om contact te hebben met algerijnse mensen.en kunnen we ook lekkere recepten uitwisselen...en marian misschien kan ik je helpen aan recepten die algerijnen lekker vinden....hoor graag van jullie....dounia
12 juli 2012 23:22


Marian
Hallo Amber, Ik ben (net als Vero 1969) getrouwd met een Algerijn die ook bijna geen groenten lust. Ook van de Nederlandse keuken houdt hij niet. Iets verzinnen om te eten is altijd weer moeilijk en ik ben van nature ook niet zo'n keuken talent. Nu heb ik je site ontdekt en ik sta te popelen om alles te proberen, vooral ook omdat de recepten eenvoudig en duidelijk zijn. Nu de Ramadan weer bijna voor de deur staat, zal ik graag gebruik maken van je ideeën.
Salaam
Marian
13 juni 2012 19:37


Amber
Ik gebruik vaak Vietnamese zoet/pikante saus, maar dat is mijn eigen smaak.
Chutney lijkt me er ook heel lekker bij passen, maar je moet ook kijken naar welke soort briouats je maakt......en daar de sausjes op afstemmen.
Tomatenketchup zou ook goed kunnen.

groetjes,
AMBER
13 juni 2012 15:24


Eline
Oké we zullen het eens proberen op onze "marokkaanse komen eten"-avond ;-)
Welke "dip"sausjes worden bij zo een briouats geserveerd? chutney van ... iets zoets?

thanx voor snelle antwoord.
13 juni 2012 15:15


Amber
Hallo Eline,
Ja hoor; wanneer je ze 's middags helemaal klaar maakt en ze dan ( afgedekt) klaarlegt in de koelkast dan kanje ze 's avonds gaan gebruiken.
Wil je ze langer bewaren, vries ze dan ongebakken in.
Je kunt ze dan uit de vriezer halen wanneer je maar wilt en ze bevroren en wel bakken in de hete (180 graden) olie.
Ze bakken in de oven heb ik nog nooit geprobeerd; probeer het eens uit zou ik zeggen.
Misschien in een hete oven op 200 graden?

groetjes,
AMBER
13 juni 2012 15:09


Eline
Hallo,

Kan ik die briouats een tijdje op voorhand maken? bijvoorbeeld in de namiddag om ze dan savonds rond 20u af te bakken? of gaan ze openvallen als ik ze zo lang in de frigo bewaar?
Kunnen ze ook in de oven afgebakken worden in plaats van in de pan? hoeveel graden en hoelang?

alvast bedankt
13 juni 2012 11:35


Amber
Nee sorry, helaas, cursussen geef ik niet.
Kijk eens via Google of er in jouw stad dergelijke cursussen worden gegeven.
In de wat grotere steden is dat vaak wel zo.
Of heb je misschien een Marokkaanse buurvrouw waar je eens een keer zou mogen meekijken?
Succes er mee....

groetjes,
AMBER
05 juni 2012 22:47


Gast
Beste Amber,

Geef jij zelf Marokkaanse kook cursussen? Ik zou namelijk graag een Marokkaanse kook cursus willen volgen.

Met vriendelijke groet,
05 juni 2012 22:14


Amber
Bedankt Hanane; je bent van harte welkom.
Vandaag heb ik ook weer wat nieuwe recepten geplaatst, dus......

groetjes,
AMBER
03 juni 2012 18:48


Hanane
Hallo Amber,

Een super site is dit.
Ik blijf het in de gaten houden.

Groetjes
01 juni 2012 10:37


bert
elke keer loopt bijna weer het water uit mijn mond als ik uw recepten lees :-)
maar ik kan het schilderij niet vinden op google,
wellicht gebruik ik de verkeerde taal ! (het plaatje
met de ogen wel maar het gaat mij om die stand aan het water ) , wil je even helpen aub ? ik wil m in china laten naschilderen en dan in ons arabisch restaurant ophangen. (waar u uiteraard als chefkok-gast zeer welkom zal zijn :-)
gr
bert
28 mei 2012 23:21


Amber
Via Google....
23 mei 2012 13:21


bert
uw achtergrond van website...schilderij van stad aan het water... waar kan ik zoiets vinden ?
(liefst in grote poster-formaat)
21 mei 2012 16:10


Vero1969
Hallo Amber,
Ik ben zelf Belgisch maar mijn man is Algerijn, en heeft één gebrek...... hij lust geen groenten!!! (de meeste toch niet, wel kikkererwten en doperwten, maar dat is het zowat. Ik vond al heel veel lekkere gerechten op je site. Bedankt!
30 april 2012 16:03


Marokkaanse21
Hallo,

Bedankt voor de lekkere gerechten die je hier allemaal plaatst. Ik hou normaal niet van koken, maar sinds ik achter deze weblog achter gekomen ben, ben ik nogal geïnteresseerd. Ik probeer van alles uit. Dankzij jou veranderd mijn mening. Ga zo door en ik blijf je zeker volgen..!

Groetjes, Marokkaanse21
27 april 2012 11:40


Amber
Hallo Gwendolien,

Tja, alle briouats, bricks etc. die op mijn weblog staan die kan je invriezen.(wel rauw natuurlijk, d.w.z. met de bereide vulling in rauw filo-of loempiadeeg.
Bijvoorbeeld hier:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=63790&BRIOUATSBRICKSBOUREKSPASTELLAS-OP-EEN-RIJTJE
Kijk eens bij de categorieën voor-bij-en groentegerechten; misschien vind je daar een paar gerechtjes die je wilt/kunt invriezen.

groetjes,
AMBER
14 april 2012 16:00


Gwendolien De Waele
Hey Amber,

met de ramadan in aantocht zou ik volgende maand toch graag beginnen met briwats en dergelijke te maken en in te vriezen, maar ik weet niet welke receptjes van jou mogelijk zijn voor in te vriezen kan je miss een klein overzichtje geven van snackjes die ik kan invriezen

Groetjes
Gwendol ien
11 april 2012 18:39


Amber
Hallo Layla,

Graag gedaan hoor....op dit moment staat mijn weblog even op een laag pitje, maar ik beloof jou en ook de andere bezoekers dat ik snel weer recepten ga toevoegen.

groetjes,
AMBER
29 maart 2012 14:14


Layla
geweldige recepten! dank je wel dat je de moeite neemt zoveel leuke en vooral lekkere recepten te delen!
groetjes Layla
28 maart 2012 16:55


Amber
Ja hoor, dat mag; je moet dan wel hier in het gastenboek een link plaatsen naar die flyer of anders alle info hier vermelden van die dag.

groetjes,
AMABER
09 maart 2012 14:19


saubia
Hoi Amber,

18 maart a.s. is er een Ladies Beautyday in Coffeemania in Slotervaart. Mag ik hier een flyer plaatsen van deze dag.

Met vriendelijke groet,

Saubia
07 maart 2012 22:00


Amber
Hallo Felicita,

Je begrijpt natuurlijk wel dat elk Marokkaans gerecht niet standaard is; iedere Marokkaanse kok/kokkin heeft zijn/haar eigen manier van gerechten bereiden.
Zo heb ik nog nooit gehoord van een "klodder crème fraîche" bovenop een tajinegerecht, hoewel ik de laatste zal zijn om niet toe te geven dat dat misschien best wel erg lekker is; authentiek Marokkaans is het echter niet.
Je kunt Marokkaanse gerechten geserveerd in een restaurant in Nederland zo'n beetje vergelijken met de gerechten uit een Chinees restaurant; ze worden aangepast en geserveerd naar de Nederlandse smaak.......

Zo adviseer ik ook altijd om de recepten die je op dit weblog vindt te gebruiken als een richtlijn, waar je je eigen fantasie bij moet gebruiken door er ingrediënten aan toe te voegen of soms ook weg te laten naar je eigen smaak.

groetjes,
AMBER
28 februari 2012 14:40


felicita
Ha Amber,
Heb in een restaurantje van de week zo'n heerlijk Tajine gerecht gegeten met lamsvlees, courgette en ingelegde citroen. Ik ben dus op zoek gegaan en kom nu bij jou uit. Maar jouw gerecht lijkt me toch nèt even anders. Ik kan mij geen tomaat en paprika herinneren. En bij ons zat er een klodder crème fraiche oid op. Heerlijk in ieder geval.
Heb je toevallig nog een recept dat meer kan lijken op wat wij hebben gegeten?
24 februari 2012 15:04


johanna
Hallo Amber.

Vind je recepten geweldig,raadpleeg al jaren je side als ik iets bijzonders wil maken hoe krijg je het steeds weer voor elkaar, bedankt en hoop nog lang van je side te mogen genieten.
08 februari 2012 22:50


Primadonna
Hallo Jasmien,
@ Jasmien,

Bedoel je dit recept wat je had gelezen op deze site?


http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=3789&Okrasoep
08 februari 2012 15:45


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26