Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 14:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Jonna om 14:35
_
Jonna Online

Door Annelies1 om 14:34
_
Annelies1 Online

Door Loezie om 14:32
_
Loezie Online

Door Loezie om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:30
_
Rosalina42 Online





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen






Amber
Hallo Felicita,

Je begrijpt natuurlijk wel dat elk Marokkaans gerecht niet standaard is; iedere Marokkaanse kok/kokkin heeft zijn/haar eigen manier van gerechten bereiden.
Zo heb ik nog nooit gehoord van een "klodder crème fraîche" bovenop een tajinegerecht, hoewel ik de laatste zal zijn om niet toe te geven dat dat misschien best wel erg lekker is; authentiek Marokkaans is het echter niet.
Je kunt Marokkaanse gerechten geserveerd in een restaurant in Nederland zo'n beetje vergelijken met de gerechten uit een Chinees restaurant; ze worden aangepast en geserveerd naar de Nederlandse smaak.......

Zo adviseer ik ook altijd om de recepten die je op dit weblog vindt te gebruiken als een richtlijn, waar je je eigen fantasie bij moet gebruiken door er ingrediënten aan toe te voegen of soms ook weg te laten naar je eigen smaak.

groetjes,
AMBER
28 februari 2012 14:40


felicita
Ha Amber,
Heb in een restaurantje van de week zo'n heerlijk Tajine gerecht gegeten met lamsvlees, courgette en ingelegde citroen. Ik ben dus op zoek gegaan en kom nu bij jou uit. Maar jouw gerecht lijkt me toch nèt even anders. Ik kan mij geen tomaat en paprika herinneren. En bij ons zat er een klodder crème fraiche oid op. Heerlijk in ieder geval.
Heb je toevallig nog een recept dat meer kan lijken op wat wij hebben gegeten?
24 februari 2012 15:04


johanna
Hallo Amber.

Vind je recepten geweldig,raadpleeg al jaren je side als ik iets bijzonders wil maken hoe krijg je het steeds weer voor elkaar, bedankt en hoop nog lang van je side te mogen genieten.
08 februari 2012 22:50


Primadonna
Hallo Jasmien,
@ Jasmien,

Bedoel je dit recept wat je had gelezen op deze site?


http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=3789&Okrasoep
08 februari 2012 15:45


primadonna
@Jasmien,

Hoi Jasmien, ik heb wel een recept met okra's (of bamia) voor je. Het is met tomatensaus en wordt met rijst geserveerd. Mocht je alsnog interesse hebben laat het maar even weten.
08 februari 2012 15:32


Amber
@Tamara:
Ik zal eens kijken of ik een paar leuke receptenheb die ik op jouw site zal plaatsen; ik wens je er veel succes mee.

@Sarah:
Lijkt me een leuke site en ja, ik zal jouw site plaatsen bij mijn links.

@Wim:
Ik las al op een andere 50plus-item dat je in Marrakech was geweest en dat het je goed was bevallen (op de Djamaa el Fna); je vroeg ook daar het recept van een dunne "saus"op basis van paprika en citroen.
Ik zou het niet weten; ik ken het niet; in elk geval niet om brood in te dopen.
Wel doop ik lekker vers Marokkaans brood graag in wat goede olijf- walnoot of arganolie.
Misschien zelf even kijken of je een leuk resultaat kunt behalen?

@Jasmien:
ik weet niet zo gauw of er hier een okra-recept bij staat; ik twijfel er aan want zelf ben ik er niet zo gek op, sorry.
Even googlen misschien? Succes daarmaa en ook met je zwangerschap.

groetjes allemaal,
AMBER
01 februari 2012 14:08


jasmien
Hoi amber!!

Heerlijke recepten heb je hier ik heb er al veeeelen opgeslagen!
ik heb een vraagje ik hoop echt dat je me aan een recept kan helpen met okra's?
volgesmij zag ik er dacht ik 1tje op je site maar weet t niet meer?
Maar heb je nog een recept? mss voor in de soep die groente of in een tajine of gewoon bakken ofzo?
heb er zo een trek in vanege de zwangerschap en weet er geen lekker recept bij!
dankjewel!
liefs!
01 februari 2012 12:48


wim
Dag Amber
Ik geniet al heel lang van de Marokkaanse keuken en ken het land zelf ook tamelijk goed. Marrakech zit diep in mijn hart. Er staat in juni een reis op stapel Casa Blanca van Marrakeh ,Tanger.
Op HET plein in M'kech heb ik in 1 van de kraampjes als voorafje gekregen een schoteltje met een dunne rode ongebonden saus met als basis paprika. Overheerlijk met een stuk brood. Ken jij deze saus toevallig ? Heb je dan ook het recept hiervan ?
De complimenten voor je wel heel gevarieerde site.
Ga beslist je Bastilla proberen.
01 februari 2012 12:17


Sarah
Dag Amber,
Per toeval ben ik op jouw blog gestuit, leuke blog!
Ik wilde vragen of we elkaars link konden plaatsen?

Voor meer info kijk even op onze site www.designcupcakes.nl

Mvg,

Team Design Cupakes
info@designcup cakes.nl
27 januari 2012 19:51


Tamara
Hallo Amber,
Ik vroeg me af of je (of lezers van je website!) het leuk zou vinden om 1 of meerdere van je heerlijke hapjes/gerechten aan te bieden op m'n site www.ikmaakdelekkerste.nl. De site is nog maar net online, dus ik probeer op deze manier wat adverteerders te krijgen. De site is geheel gratis, ik verdien er zelf niets aan, maar een idee dat ik had heb ik uitgewerkt. Misschien vind je het leuk er aan mee te doen. Gratis en zonder verplichtingen.

Groeten,
Tamara
www.ikmaakdelekkerste.nl
info@ikmaakdel ekkerste.nl
24 januari 2012 14:35


Esthervandraanen@hotmail.com
Hallo Amber,
Bij toeval kwam ik op deze site. Ik heb de feqqas in de oven staan, maar gaat er geen olie of boter door? Ik heb t recept met walnoot en amandel gemaakt, het was vri droog dus maar een scheutje olie gedaan. Ben benieuwd. Lekkere recepten hoor!! Groetjes Esther
15 januari 2012 11:08


Francijna
Hoi Amber,

Ben ondertussen lid geworden 50 plussers, was even uitzoeken hoe ik dan weer op jouw site tercht kwam, maar het is gelukt.

Francijna.
21 november 2011 10:05


Amber
Hallo Francijne,

Nog even dit;
lid worden kan je via deze link van 50plusser;
http://www.50plusser.nl/index.php?page=home
kijk dan rechtsboven aan de pagina; daar staat "gratis aanmelden".
15 november 2011 13:17


Amber
Hallo Francijna,

Lid van mijn weblog kan je niet worden; wél lid van 50plusser.nl.
Je hebt gewoon vrij toegang tot mijn weblog en je kunt alle recepten ervan uitprinten of meenemen zoals je dat zelf wilt.
Lid worden van 50plusser is gewoon gratis, tenzij je het Pluslidmaatschap aanvraagt, maar dat mag je zelf weten.
groetjes,
AMBER
15 november 2011 13:06


Francijna van Diepen
Hoe word ik lid.
15 november 2011 12:50


Amber
Hallo Kokkerellie-Klaas en Habiba Ouarhis:

Fijn om weer van die positieve en blije reacties te lezen.
Tja, daar doe ik het allemaal voor; mensen blij maken met niet al te moeilijk te maken en lekkere gerechten.

groetjes en nog veel plezier op mijn weblog,
AMBER
15 november 2011 10:35


Habiba Ouarhis
Hoi Amber,
Wauw je hebt ons leven verrijkt met je heerlijke recepten. Afgelopen zaterdag lamsschotel gemaakt combinatie van hartig en zoetigheid. Serieus voor het eerst had ik mijn moeder niet nodig in de keuken:). Het eten was heerlijk en veel complimenten gehad. Op facebook heb ik moeten terug lezen hoe blij mijn gasten waren met mijn zelfgemaakte hoofdgerecht. Eindelijk voldoe ik een beetje aan de marokkaanse vrouw haha.

Nogmaals mijn complimenten en dankbaarheid gaan naar jou.
14 november 2011 11:50


Kokkerellie Klaas
Hallo Amber
Via Smulweb op je weblog gekomen. Wat een mooie weblog heb jij zeg, en eh van de recepten maar één ding. Het water loopt ons in de mond, whahaha. Vandaag de mini bananenpannekoekjes gemaakt, heerlijk. Zal hier zeker vaker terugkomen.
13 november 2011 16:26


Amber
Tja Lotte, ik zou zo snel niet weten welk recept je bedoelt; er staan een paar honderd recepten op dit weblog en het beste wat je zou kunnen doen is de lijst nagaan van de categorie 10"koek/gebak/bonbons&quo t;:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=categorie&cat_id=543

Veel succes daarbij,

AMBER
06 november 2011 13:37


Lotte
Hallo amber
Ik heb een vraag ik weet niet of je het kent maar in het gerecht zitten witte amandelen
En heel veel chocola ik weet de naam niet dus kan jij me misschien helpen??
Wel snel want ik heb het recept vandaagg nodig
Groetjes lotte
05 november 2011 11:52


Amber
Hallo Pien,

Fijn dat deze keuken ook jou kan bekoren; dat is de hele opzet van dit weblog; meer mensen in aanraking brengen met vooral de Marokkaanse en andere Arabische keukens.
Hier vind je een schat aan recepten die hier in Nederland nog niet zo bekend zijn.
Je bent dus van harte welkom op dit weblog om zoveel inspiratie en ideeën op te doen als je maar wilt.

groetjes,
AMBER
30 oktober 2011 20:21


Pien Dijkstra
Prachtige site!
Sinds ik heb gegeten bij Nomads in Amsterdam heeft deze keuken mijn hart gestolen.
Bij jou vind ik de mooiste recepten en kom vaker terug om te gaan koken.

vr. gr Pien
30 oktober 2011 18:33


Doortje
Hoi Amber,

Ik denk dat Monique deze soep bedoelt:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/index.php?page=article&warticle_id=31144&Algerijnse-vegetarische-harira-dikke-gevulde-maaltijdsoep

Dat ze met gerstekorrels bulghur bedoelt. En misschien dat de gastvrouw de soep had gebonden met een bloempapje...
25 oktober 2011 21:01


Amber
Hallo Cora,

In de eerste plaats bedankt voor je compliment en in de tweede plaats; ja, ik heb dat recept van de "taart" die je bedoelde; in het Marokkaans heet-ie
B'stella of pastella en je vindt 'm hier:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=1370&BSTELLA-MAROKKAANSE-KIPPASTEI
(kijk anders bij de categorie "hoofdgerechten met kip")

Er is ook een recept van een variant van deze pastei maar dan met vis en garnalen.

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=1302&VISPASTILLA

Succes er mee,
groetjes,
AMBER
24 oktober 2011 14:00


cora
wat een prachtige site heb hem op geslagen
ik zocht marokkaanse ... hartige taart van filodeeg, gevuld met kip, amandelen, poedersuiker, ...
maar kan hem niet vinden op je site heb je wel het recept?
complimenten voor je mooie site gr Cora
24 oktober 2011 13:46


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26