Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.

Jet
20 september 2016 20:59
_
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door barth. om 18:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tharisis om 18:39
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Madelief46 om 18:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door l.rozewater om 18:38
_
L.rozewater Online

Door peetieq om 18:31
_
Peetieq Online

Door joke om 18:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 18:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 18:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

_
G
astenboek berichten
_
• Bericht plaatsen


Uw bericht

Naam   
Bericht   
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?


Latifa
Hey amber

Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes..
Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit??
Grtjs
23 oktober 2016 20:30


Amber
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt.
Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.
21 september 2016 11:20


Jet
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?
20 september 2016 20:59


Amber
Ik heb het nog eens nagekeken voor je, maar Cubéba blijkt een soort Indiase peper te zijn die veel wordt gebruikt in Indiase curry's.
Kijk bijv.eens via onderstaande link om te zien wat ik bedoel:

http://www.lecomptoirdetoamasina.fr/fr/epices/32-poivre-cubebe-40g-moulin-frais-menthe.html
31 augustus 2016 11:33


Amber
Persoonlijk heb ik nog nooit gehoord van kruiden die "kebaba" heten;ik denk dat het gewoon een kruidenmix is, bestaande uit meerdere kruiden/specerijen die je kunt gebruiken als je kebab maakt.
31 augustus 2016 11:16


Anoniem
In Marokko heb ik kruiden gekocht. Kebaba is er 1 van. Heerlijke geur, ook lekker in de harira.
Nu probeer ik de Nederlandse naam ervan te zoeken, maar dat lukt me niet.
Weet iemand de Nederlandse benaming voor kebaba? Ze hebben er ronde korrels van of in poedervorm, donkere kleur.
30 augustus 2016 21:24


Amber
Nee, je moet een koffielepel zien als ongeveer 1 1/2 theelepel óf 1 dessertlepel.
02 augustus 2016 17:54


Nand0l
Je gebruikt regelmatig de maataanduiding koffielepel, is dat de lepel die we ook gebruiken om de koffie in het koffiefilter tedoen? (je weet wel 2 kopjes 1 schepje) of om de koffie mee te roeren ook wel bekend als theelepeltje?
02 augustus 2016 12:57


Amber
Iemand die het voor je kan maken ken ik niet, maar waarom probeer je het niet zelf?
Het is heel gemakkelijk te maken hoor.
Anders kan je in Utrecht toch wel een Marokkaanse bakker vinden?
Die verkopen ook allerlei heerlijke baksels hoor.
27 juli 2016 13:39


Marika
Ja dat bedoel ik.
Weet je iemand die het voor mij kan maken misschien?
Ik werk in een verzorgingshuis en we doen ieder keer iet smet eten. Nu is Marokko aan de beurt.
27 juli 2016 13:28


Amber
Bedoel je misschien BASBOUSSA?
Dat kan je nergens kopen maar wel zelf maken.
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=676&Basboussa-Vanille-Griesmeelgebak#.V5d7EkLvLMI
26 juli 2016 17:01


Marika
Waar kan ik baboussa kopen of bestellen(omgeving utrechtT
26 juli 2016 15:34


Amber,
Nee sorry, maar dat is geen Arabisch dessert.
30 april 2016 17:56


anoniem
Voor school moet ik een arabischgerecht maken. Is die wittechocolade-aarbeien creme dessert arabisch?

Alvast bedankt
29 april 2016 22:39


anoniem
Voor school moet ik een arabischgerecht maken. Is die wittechocolade-aarbeien creme dessert arabisch?

Alvast bedankt
29 april 2016 22:39


anoniem
Voor school moet ik een arabischgerecht maken. Is die wittechocolade-aarbeien creme dessert arabisch?

Alvast bedankt
29 april 2016 22:39


anoniem
Voor school moet ik een arabischgerecht maken. Is die wittechocolade-aarbeien creme dessert arabisch?

Alvast bedankt
29 april 2016 22:38


anoniem
Voor school moet ik een arabischgerecht maken. Is die wittechocolade-aarbeien creme dessert arabisch?

Alvast bedankt
29 april 2016 22:38


Amber
Hallo Ria,

Leuk dat je dat recept gaat uitproberen.
Ik wens je er veel plezier en succes mee.
Eet smakelijk.

Groetjes
Amber
05 maart 2016 15:38


Ria
Hallo Amber, ik ga vandaag de tajine van geitenvlees met zoete aardappelen maken, het lijkt me heerlijk
05 maart 2016 10:57


Amber
Geeft toch niks Corry;ik snapte wat je bedoelde hoor.
Bedankt voor je reactie en veel plezier met de recepten.
Groetjes,
Amber
21 november 2015 00:09


corry
moest natuurlijk zijn ik hou van de Marokkaanse keuken.sorry
20 november 2015 17:07


corry
zalige recepten, ik hou van de
20 november 2015 17:06


Kathleen
leuke site met veel lekkere recepten ! proficiat !
06 november 2015 10:46


Dag amber,
bedankt voor je reactie. ik heb per ongeluk de helft van een ander recept gescreen shot vond het ook al raar "

nogmaals bedankt ( ook voor je heelijke recepten die je met ons deelt)

gr rach
25 oktober 2015 00:43


Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26