Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 20:51
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door luciaT om 20:48
_
LuciaT Online

Door tteun om 20:48
_
Tteun Online

Door Pluk om 20:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 20:48
_
Marc. Online

Door marlie49 om 20:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door MarijkeM54 om 20:47
_
MarijkeM54 Online

Door SiebevanderBij om 20:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Briks met kalkoen, rijst, mangochutney en basilicum



Dit heb je nodig:

Filodeegvellen of (diepvries)loempiavellen;
200 gram kalkoenfilet, in kleine stukjes gesneden;
125 gram rijst;
3 eetlepels mangochutney;
Basilicum;
Olijfolie;
Zout.

Zo maak je het:

Verhit een lepel olijfolie in een pan met dikke bodem en strooi daar de rijst in.
Roer de rijst met een houten lepel totdat ze doorzichtig wordt.
Giet er vervolgens zoveel koud water op dat het water 1 cm boven de rijst staat.
Breng aan de kook, draai het gas laag, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Snijdt ondertussen de kalkoenfilet in kleine stukjes en bak die goudbruin in een eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Meng in een kom de gare rijst, de kalkoenstukjes, de mangochutney en wat verse, fijngehakte basilicum met elkaar.

Maak vervolgens met het filodeeg of de loempiavellen de Briks.

Je kunt er langwerpige, driehoekige of vierkante Briks van maken.(zie foto's)
Leg daarvoor een flinke eetlepel rijst/kalkoenvulling op een vel filodeeg of op een loempiavel en vouw de Briks in de gewenste vorm.

Leg de Briks op een ingevet bakblik en laat ze ongeveer 15 bakken in een 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Draai de Briks tijdens het bakken een keer om zodat ze mooi
bruin worden aan beide kanten.










Geplaatst op 20 maart 2007 13:34 en 3009 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.