Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joke om 15:34
_
Joke Online

Door RichardW om 15:33
_
RichardW Online

Door kiwi om 15:32
_
Kiwi Online

Door sibilla68 om 15:28
_
Sibilla68 Online

Door jannie1944 om 15:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 15:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 15:26
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 15:25
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Pinda-sesamballetjes met chocolade


Pindasesamballetjesmetchocolade

Gemakkelijk te maken overheerlijke pindaballetjes, bedekt
met sesamzaadjes en afgewerkt met pure chocolade.

Dit heb je nodig:

1 blik gesuikerde gecondenseerde melk (zie foto);
500 gram gepelde pinda's zonder velletjes;
150 gram geroosterde sesamzaadjes;
100 gram pure chocolade;
chocoladehagelslag (melk, puur of wit naar smaak).

Zo maak je het:

Breng in een pan water aan de kook en plaats daar
het blik gecondenseerde melk in.
Laat het water 45 minuten zachtjes koken; de
gecondenseerde melk caramelliseert dan.
Laat het blik eerst afkoelen voordat je 'm
opent.

Rooster de pinda's op een bakplaat in een hete
oven (of in een anti-aanbak koekenpan); steeds
omscheppen totdat de pinda's goudbruin zijn.
Maal de pinda's zeer fijn in een keukenmachine.

Vermeng de fijngemalen pindamassa in een kom met
de gecaramelliseerde gecondenseerde melk tot
een samenhangende massa.

Verdeel de massa in een paar gladde bollen.

Leg een lang stuk bakpapier op een glad werkvlak.
Vorm daarop elke bol tot een lange rol.
Leg de rollen 30 minuten in de koelkast.

Rol de pinda/caramelrollen dan door de geroosterde
sesamzaadjes en leg die nog eens 15 minuten in de
koelkast.

Smelt de pure chocolade.

Snijd de rollen pinda/caramel in gelijke stukken
en vorm ze tot balletjes.
Bedek de balletjes met wat gesmolten chocolade en
bestrooi met een beetje hagelslag naar smaak.




gecondenseerde melk



Geplaatst op 12 januari 2012 23:06 en 11023 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 jan 2012 17:51
Dag Amber, eerst winkelen voor gecondenseerde melk. sesamzaad heb ik net gekregen en de rest gaat wel lukken. lijkt me leuk om te maken en meenemen als ik ergens op de koffie of eten ga. Lieve groet Ineke.

P.s., heb je al Marokko plannen.?

VeraCruz  
22 jan 2012 20:08
Dag Amber, onderstaand (werd bovenstaand...ha ha ha) bericht is van mij. heb weer eens problemen met paswoord. als je die niet iedere dag gebruikt vergeet de 50+ computer me. omdat ik geen plus lid ben.? groet Ineke
_





_
Amber  
25 jan 2012 15:43
Hallo Ineke,

Je wachtwoord kan je toch ook opslaan in je eigen computer?
Ik wens je veel succes en plezier bij het maken van dit recept.

groetjes,
AMBER

VeraCruz  
26 jan 2012 19:37
Dag Amber, voor ik er aan begin, nog even dit. op mijn blik (je) gecondenseerde melk staat vermeld 370g. schat 200/250ml. het merk is Nestle. is dat de maat die je in het recept bedoeld.? of moet ik de andere gewichten aanpassen.?

sorry ik wil niet lastig zijn. groet van Ineke
_





_
Amber  
29 jan 2012 16:48
Dat is de maat die bedoel....(370 gr.)

Gast  29 jan 2012 23:26
errugggg lekkerrrrr ,ook voor onze gasten
_





_
Gast  26 feb 2012 10:49
lekker ik ben 11 me moeder heeft het gemaakt ik denk niet dat ie lekkerder is dan jouw koek groetjes .............

Gast  26 feb 2012 10:51
hey amber doei amber
_





_
Gast  01 mrt 2012 11:59
Beste Amber,

Ik heb meer een algemene vraag:

Om hoeveel koekjes gaat het constant eigelijk wat jij beschrijft in jouw recepten?

Hoe kan je het beste koekjes bewaren en voor hoelang?

Of zeg je koop de koekjes gewoon bij de bakker (dit is wel iets duurder) maar het scheelt veel werk?

Ik ben namelijk 24 maart a.s. uitgerekend om te bevallen en wil alvast voorwerk doen.

Ik hoor het graag.

Gr. Bianca

Amber  
01 mrt 2012 14:06
Hallo Bianca,

Ik kan je niet zeggen hoeveel koekjes je uit elk koekjesrecept dat op dit weblog staat kunt halen.
Dat is afhankelijk van zoveel factoren; bijvoorbeeld van hoe groot je elk koekje zelf maakt.
Mijn advies is dan ook altijd om elk koekjesrecept gewoon eerst eens te maken volgens het recept en de hoeveelheid ingrediënten die ik daarin geef en dan eens kijken of de hoeveelheid koekjes die je er dan uithaalt wat jou betreft voldoende is.
Vind je het niet genoeg, dan kan je de volgende keer dat je ze maakt bijvoorbeeld de dubbele hoeveelheid van de ingrediënten nemen of 1/4 of 1/3 keer zoveel.
Natuurlijk kan je koekjes kopen in de winkel, maar zelfgemaakt vind ik toch wel lekkerder en je hebt dan de eer van je werk.
Wil je toch Marokkaanse koekjes uit de winkel;ik weet niet waar je woont en of je een Marokkaanse bakkerij in de buurt hebt, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook on-line bestellen.
Zie bijvoorbeeld hier:
http://www.lallafatima.nl/

Veel geluk en sterkte bij je bevalling.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  06 mrt 2012 20:48
Beste Amber,

Dankjewel voor je bericht.

Gr. Bianca

Gast  08 mrt 2012 15:47
Beste Amber,

Ik heb lallafatima gebeld maar ze doet niet meer aan koekjes vertelde ze mij.

Ik denk laat het jou ook even weten ter informatie.

Gr. Bianca
_





_
Gast  16 mrt 2012 13:16
Wat een leuke website, met zoveel recepten!
Ik had al vaker van die zalige marrokaanse koekjes gegeten, en nu kan ik ze zelf ook maken, super.
Ik kom zeker nog eens langs als ik een receptje zoek!

Groetjes,
Karen
ZoetEnGoed.Blogspot.Com



Amber  
18 mrt 2012 11:59
Hoi Karen,

Bedankt voor je reactie; ik wens je veel plezier en succes bij het maken van al die lekkere Marokkaanse koekjes (en al die andere heerlijke recepten op dit weblog).

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  15 aug 2012 22:09
Beste, kan de gecondenseerde melk ook op een andere manier gecarameliseerd worden? Ik zou namelijk met de helft van de hoeveelheden willen werken en vind het dan een beetje spijtig om heel het blik te carameliseren.

Amber  
16 aug 2012 11:44
Je kunt melk zelf moeilijk condenseren; je moet echt zo'n blikje kopen wanneer je het recept precies wilt volgen, sorry......
Er bestaat niets anders dat je i.p.v. gecondenseerde melk kunt gebruiken.
_





_
Gast  16 aug 2012 16:40
Egt lekker! Ik ga die zoow maken!!! egt zooow

Gast  26 sep 2012 12:50
Even een vraagje is het niet gevaarlijk om een blikje te laten koken in water? Ik bedoel gaat hij dan niet ontploffen of zo..?

Groetjes

Ps Je gerechten zijn heerlijk! Jouw site heb ik opgeslagen bij favorieten..
_





_
Amber  
26 sep 2012 13:57
Bedankt voor je complimenten en nee, wanneer je het blikje in zachtjes kokend water zet, dan onploft-ie niet :grin: .
groetjes,
AMBER

Gast  23 okt 2012 17:29
Ben het nu aan het maken!! Heerlijk recept!! (alleen ben ik wat sloom :()
_





_
Gast  23 sep 2015 23:25
Heb ze net gemaakt maar koekjes blijven zacht hoort dat of horen ze hard te zijn

Amber  
24 sep 2015 13:33
Ze moeten idd. half-zacht blijven en zeker niet hard.
_