Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen


Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen

Ik ben (zoals jullie misschien wel gemerkt hebben) een hele tijd niet in de gelegenheid geweest om weer eens wat nieuwe recepten toe te voegen.


Op deze nogal druilerige zondagmiddag had ik er weer eens zin in.


Ik begin daarom met een smakelijke, gestoomde tuinbonensalade met de typisch Marokkaanse toevoeging van ingelegde citroen die je kunt kopen bij Marokkaanse winkels of die je ook zelf kunt maken. Kijk daarvoor bij onderstaande links voor het recept daarvan.


Dit heb je nodig:

800 gram verse tuinbonen in de schil;
2 tenen knoflook;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel chilipoeder;
1 eetlepel gehakte ingelegde citroen;
olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Haal de helft van de tuinbonen uit de schil (peul).
Snijd van de andere helft de uiteinden van de peulen
en verwijder het stugge draadje dat aan de
beide zijden van de peulen zit en snijd de peulen
doormidden.
Doe de tuinbonen en de halve tuinboonpeulen in
een stoompan (of in de bovenste helft van een
couscouspan) samen met de geschilde tenen knoflook
en laat 30 minuten stomen.
De tuinbonen zullen een donkere kleur krijgen.

Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit
daarin de gemalen komijn, het paprikapoeder, de
scherpe chilipoeder en de fijngehakte ingelegde
citroen.
Voeg de gestoomde tuinbonen- en peulen en de
knoflooktenen toe en vermeng alles met een houten
lepel.
Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven zodat
alle smaken zich goed vermengen.
Voeg zout naar smaak toe en overgiet met nog wat
goede olijfolie.

Dien koud of lauw op.




Artikel links


Geplaatst op 03 juni 2012 15:13 en 4288 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Sering  
03 jun 2012 21:46
Heb je inderdaad gemist, maar met de recepten van vandaag wordt dat weer goedgemaakt :grin: .



Amber  
04 jun 2012 17:29
Dank je wel Sering..... :grin: Ik zal proberen weer wat vaker langs te komen.
_





_
Gast  19 aug 2012 22:19
dat is overheerlijk, ik heb ze in Israël veel gegeten wowwwww