Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 22:02
_
Rikiek Online

Door henny1944 om 22:01
_
Henny1944 Online

Door SiebevanderBij om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tharisis om 22:00
_
Tharisis Online

Door S.postma om 21:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:58
_
NicolaasP Online





_

Andere artikelen



Omgekeerde appel-bananentaart


Omgekeerde appel-bananentaart

Dit is een heerlijke en zeer gemakkelijk te maken taart; hij lijkt een beetje op de omgekeerde ananastaart die je ook hier op mijn weblog kunt vinden.


Dit heb je nodig:

2 appels;
3 (rijpe) bananen;
300 gram rietsuiker (gewone basterdsuiker mag ook);
250 gram bloem;
1 afgestreken eetlepel bakpoeder;
250 gram zonnenbloemolie;
2 eieren;
een halve theelepel zout;
een halve theelepel nootmuskaatpoeder;
een halve theelepel kaneelpoeder;
een scheutje appelsap;
3 eetlepels abrikozenjam;
100 gram geschaafde amandelen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Prak twee bananen fijn tot puree.

Doe in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker,
de olie, de specerijen, het zout, de eieren en de
bananenpuree en meng alles goed door elkaar.

Vet een rond bakblik in en leg bakpapier op de
bodem.

Snijd de overgebleven banaan in plakken van 1 cm.
dik.
Schil de appels, snijd ze doormidden en haal het
klokhuis er uit.
Snijd de appelhelften in net zulke dikke plakken
als de banaan.

Schik de appel- en de banaanplakken netjes op
de bodem van het bakblik.
Schenk het beslag er overheen.

Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Haal de taart uit de vorm en laat verder afkoelen op
een rooster.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje.

Bestrijk de bovenkant en de zijkant van taart met de
warme jam.
Druk het geroosterde amandelschaafdel tegen de zijkant
van de taart.

Dien op met evt. een lekkere toef slagroom.




Artikel links


Geplaatst op 03 juni 2012 16:17 en 8433 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 feb 2013 19:40
Goh, lijkt wel verdacht veel op dit recept, ofwel, exact hetzelfde...

http://rudolphsbakery.24kitchen.nl/recepten/appelbananentaart




Amber  
17 feb 2013 14:28
Je hebt gelijk; ik ben een grote fan van 24Kitchen en plaats heel af en toe een recept van die site als ik iets leuks heb gezien op TV.
Dit keer vergeten de link erbij te plaatsen.
(de volgende keer dat je reageert kan het ook wel iets vriendelijker hoor; ik ben echt niet te beroerd om links te plaatsen van recepten die ik ergens anders vind).
_