Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit


Smida broodjes gevuld met La vache qui rit

Deze broodjes kan je bereiden in een tajine of in een koekenpan met dikke bodem.

Dit heb je nodig:

250 gram fijn griesmeel;
150 ml volle melk;
100 ml zonnenbloemolie;
1/2 lepeltje zout;
1 zakje bakpoeder;
La vache qui rit (puntjes smeerkaas).

Zo maak je het:

Doe de griesmeel samen met het bakpoeder en hetzout in een kom en vermeng goed.

Giet de olie bij het griesmeelmengsel en bewerk het
deeg met de hand.
Meng er dan de volle melk door heen en bewerk tot een
mooi deeg; maak daar kleine bolletjes van.(foto 2)

Gebruik La vache qui rit of een andere smeltkaas naar
eigen smaak.

Neem een bolletje deeg, maak het plat en leg in het
midden een stukje La vache.
Vouw het deeg er omheen en vorm opnieuw tot een
bolletje dat je opnieuw plat maakt.

Bak de smidabroodjes aan beide kanten op een hete
tajine of in een koekenpan met dikke bodem.










bolletjes deeg



Geplaatst op 05 juni 2012 20:49 en 10592 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 jun 2012 19:48
Salam Amber, kan je hiervoor ook halfvolle melk gebruiken?

Amber  
06 jun 2012 19:58
Ja hoor, van mij mag 't :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  08 jun 2012 09:09
Hoi Amber, vullen met mozzarella en tomatenpastanade is ook lekker. Oh, en geitenkaas, amandelen en honing, mmmm. Ga dit weekend zeker gevulde smidas maken. Dank je wel wederom voor het heerlijke recept idee. Groetje van Ilonka

Amber  
08 jun 2012 12:42
Zoals je misschien wel weet; mijn recepten zijn altijd een leidraad waar je je eigen ideetjes op los kunt laten, dus ga gerust je gang en geniet!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  12 jun 2012 13:03
hoi amber
een vraagje gebruikje de marokaanse griesmeel of.....

Amber  
13 jun 2012 15:34
Bij mijn weten is griesmeel gewoon griesmeel, of het nou Marokkaanse of Nederlandse (van Koopmans) is.
Het is gewoon fijn griesmeel.
_





_
Gast  29 jul 2012 20:06
Hoi amber, hoe krijg je het deeg bij elkaar als je er geen meel bij doet?

Amber  
01 aug 2012 12:15
Griesmeel (fijne smida) is óók meel hoor.......
_





_
Gast  17 okt 2012 16:07
gister deze heerlijke broodjes gemaakt. Het was goed gelukt. Vandaag probeer ik het hoofdgerecht kip met ketchup wat overigens heerlijk ruikt. Je hebt heerlijke gerechten. grtn Nahid

Amber  
17 okt 2012 16:19
Dank je wel voor je reactie en succes met de kip.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 apr 2013 12:46
salamoehaleikom wr br,

Chokran voor je lekkere recepten die je met ons wilt delen.
vele groetjes F.

Amber  
02 apr 2013 13:33
Graag gedaan hoor, veel plezier met de recepten.
_





_
Gast  03 mei 2013 11:59
Hoi amber , is het normaal dat die broodjes zo vettig zijn als je ermee begint te kneden en balletjes van maakt ?

Amber  
03 mei 2013 12:05
Ja hoor, dat klopt; je moet de olie echt wel goed door het deeg kneden en je gaat ze ook nog bakken in een droge tajine of koekenpan; dan komt de vettige buitenkant goed van pas.....
_





_
Gast  09 mei 2013 15:28
Ok dank je wel :grin: maar ze waren heerlijk dank je wel

Gast  29 mei 2013 16:12
Hoi Amber,

Nog niet alle melk zit erin maar het lijkt me dat he deeg te plakkerig wordt. Is he een kwestie van stug doorkneden en het komt in orde of toch wat minder melk?
_





_
Amber  
29 mei 2013 16:16
Even zelf goed uitmikken met melk e.d.; de melk er goed doorheen kneden en je voelt dan vanzelf of het deeg goed is.
De olie zorgt er juist voor dat het deeg niet plakkerig wordt.

Gast  14 jul 2013 18:35
Ik had het geprobeerden en het was super lekker.

En nog
Bedankt :grin: :grin:
_





_
Amber  
14 jul 2013 20:47
Heel graag gedaan......fijn dat het goed is gelukt.
groetjes,
AMBER

Gast  25 jan 2014 00:19
salamoe alaikoum amber, bedankt voor het recept, morgen wil ik insaaAllah aan beginnen. Hoelang duurt het de ene kant klaar is ongeveer?
_





_
Amber  
25 jan 2014 01:16
Zelf even kijken. Langzaam bakken op niet al te hoog vuur en als de onderzijde mooi goudbruin is omdraaien en de andere zijde net zo mooi bruin bakken.....

Gast  25 jan 2014 22:10
ok, dank je wel
_





_
Gast  31 mei 2014 21:15
vraagje kan ik de bakpoeder uit laten of gaat het dan niet lukken ik denk altijd dat bakpoeder voor te rijzen is deze hoeven namelijk niet rijzen

Amber  
31 mei 2014 21:22
Als jij het bakpoeder er uit wilt laten dan mag dat: met bakpoeder worden ze wel luchtiger.....
_