Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marijbar om 14:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door dagmar57 om 14:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 14:42
_
Loezie Online

Door marijbar om 14:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door marijbar om 14:41
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door dagmar57 om 14:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marijbar om 14:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Tympaan om 14:40
_
Tympaan Online





_

Andere artikelen



Dubbele koekjes met gekleurde hagelslag


Dubbele koekjes met gekleurde hagelslag

Zien ze er niet leuk uit?
Dubbele luchtige koekbolletjes met daartussen
jam en gekleurde hagelslag (naar keuze).......

Dit heb je nodig:

2 eieren;
4 eetlepels poedersuiker;
2 eetlepels roomboter;
2 eetlepels maïzena (maïsbloem);
1 zakje vanillesuiiker;
1 zakje bakpoeder;
4 eetlepels gewone bloem.

Voor ertussen:
abrikozenjam;
gekleurde chocoladehagelslag.

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden.

Roer de roomboter, de poedersuiker en de eieren tot een romig
mengsel.
Voeg er dan de maïzena, de vanillesuiker, het bakpoeder aan
toe en mix alles goed.
Voeg er uiteindelijk beetje bij beetje de gezeefde bloem
aan toe en vermeng tot een soepel deeg.

Beleg een bakplaat met bakpapier of met een siliconenbakmat
en vorm balletjes van het deeg ter grootte van een olijf.
Plaats die op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze
ongeveer 20 minuten.
De koekjes moeten niet al te donker worden.

Laat afkoelen.

"Plak" twee bolletjes op elkaar door de onderkant van
de bolletjes in te smeren met wat warmgemaakte abrikozenjam
met ertussen wat gekleurde chocoladehagelslag (zie foto).





Geplaatst op 07 juni 2012 22:07 en 8645 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 jun 2012 22:34
Ziet er heerlijk uit. Dit weekend ga ik het maken samen met mijn kleinzoon Ramiro.

Lucia

Minspin  
08 jun 2012 15:53
Amber, ben net aan het bakken gegaan met een kleine meid van 4 jaar en reuze lol, want het koekjesdeeg was nogal dun,(bleef nogal aan de vingers zitten en zij maar likken, daar konden we geen balletjes van draaien, maar hoopjes maken op het bakblik, werden het platte koekjes. Had geen abrikozenjam, maar heb sinaasappelcurd gemaakt en ertussen met chocohagel...mjammie, mjammie....lekker. Maar wat ging er verkeerd waardoor het beslag te dun was. Heb de hoeveelheden gedaan z.a beschreven.

gr. Wieske.

_





_
Amber  
08 jun 2012 16:18
Hallo Wieske,

Jammer dat het niet wil lukken......misschien te weinig maïzena/bloem gebruikt?
Ik weet dat het recept hoeveelheden geeft in eetlepels, dus daar kan het probleem in zitten.
Het is gewoon een beetje uitproberen; volle eetlepels van een ingrediënt of juist afgestreken....
Even kijken dus.

groetjes,
AMBER

Minspin  
08 jun 2012 18:02
Amber ik had al wat bloem erbij gedaan en idd is het met eetl. wat moeilijker te doseren, de ene is de andere niet, hoewel ik zo'n maatschepje heb, wat een eetl. is. Maar ze waren wel luchtig en lekker.
Volgende keer verder met proberen.
_





_
Gast  15 jul 2012 09:51
de koekjes zien er heel lekker uit en vrolijk.

Gast  16 aug 2012 00:42
wel maar kan ook eenn beetje met chocola verseerd lekerder

_





_
Amber  
16 aug 2012 11:39
Kan ook hoor, je kunt ze net zo versieren als je zelf leuk vindt.


Gr.
AMBER

Gast  16 aug 2012 14:14
best leuk die koekjes
_





_
Gast  24 aug 2012 23:27
ze zien der heeeeeeeeel lekker uit ik ga ze proberen :grin:

Gast  24 okt 2012 17:18
he amber ik heb de koekjes gemaakt en vont ze heel lekker ik ga ze nog een keer :grin:
_





_
Gast  24 okt 2012 20:29
ik heb de koekjes gemaakt die zijn wel gelukt de vraag nu of ze lekker zijn

Gast  06 dec 2012 20:13
Die koekjes worden hier in Egypte altijd gemaakt voor eid el fitr. Zijn inderdaad lekker en zien er leuk uit.
_